Dibek Kahvesi Nedir, Dibek Kahvesinin Faydaları, Dibek Kahvesi İçindekiler

Dibek Kahvesi Nedir? Dibek Kahvenin Faydaları Nelerdir?
dibek kahvesi faydalımı, dibek kahve faydası - www.kahvekafe.net

Dibek Kahvesi Nedir?

Dibek Kahvesi, kavrulmuş olan kahve çekirdeklerinin içine; Menengiç(çitlenbik, çıtlık, çedene, bıttım), Keçi boynuzu, Kakao, Damla sakızı, Hindistan cevizi, Kakule, Süt tozu..vb bir çok karışım eklenerek dibek ismi verilen büyükçe havanlarda dövülerek toz haline getirilen kahvedir. Dibek kahvesinin üretimi diğer kahvelerden farklıdır. İçerisine eklenenler yöreden yöreye değişiklik gösterebilmektedir.

Dibek Kahvesi Faydaları


dibek kahvesi kalorisi nedir - www.kahvekafe.net
● Kolesterole Faydası: Her gün ya da hafta da bir kaç gün düzenli olarak içildiğinde, iyi kolesterolün yükselmesini sağlıyor, kötü kolesterolü ise dengede tutmaya yardımcı oluyor.
● Mideye Faydası: Midenin daha hızlı çalışmasını sağlayarak hazmı kolaylaştırmaktadır.
● Cilde Faydaları: Dibek kahvesinin telvesini kullanarak cildinize yaptığınız peeling ile, ciltteki ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. İçerdiği yağlar sayesinde cildin rahatlamasını sağlar. Yine vücuttaki lekeli bölgelere, dibek kahvesinin telvesinden alarak; ellerinize masaj yaparsanız bu lekelerin yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Dibek Kahvesinin Diğer Faydaları:
● Ağız kokusuna iyi gelmektedir.
● Vücutta bulunan safra taşlarının atılmasına yardımcı olmaktadır.
● İçeriğinde üzüm çekirdeği tozu olan dibek kahvelerini tercih ederseniz, üzüm çekirdeğinin hafızayı güçlendirici ve antioksidan özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
● Çeşitli kanser türlerine, Diyabet ve Parkinson hastalığına faydalı olmaktadır.
● Depresyonun önlenmesine yardımcı olmaktadır.
● Ağrı kesici özelliği vardır.
 Vücuda tokluk hissi verir.

Dikkat!
◦ Yukarıdaki saydığımız faydalarından yararlanmak istiyorsanız, satın aldığınız dibek kahvesinin mutlaka doğal ürünlerle üretildiğini ve içerisinde ekstra katkı maddelerinin olmadığına dikkat edin. 
◦ Her şey de olduğu gibi, dibek kahvesini aşırı tüketmemek gerekir. Günde 2-3 fincanı aşmayınız. Fazla tüketimi kalp çarpıntısına neden olabilir.

Dibek Kahvesi İçinde Ne Var? - Dibek Kahvesi İçindekiler

dibek kahvesi içindekiler nelerdir - www.kahvekafe.net
Satın aldığınız Dibek kahvesinin paket üzerindeki içindekiler bölümüne baktığınızda, bu kahvenin en az 7 ayrı ürünün karışımıyla elde edildiğini göreceksiniz. Bir çok farklı ürünün birleşmesiyle zenginleşen kahve, her yudumladığınızda ağızda hoş bir aroma bırakıyor. İşte dibek kahvesinin içindekiler...
• Türk kahvesi
• Keçiboynuzu(harnup) tozu 
• Menengiç
• Kakao
• Zahter kekiği
• Salep
• Damla sakızı
• Kakule
• Süt tozu
• Krema
gibi birbirinden farklı aromalarla birleşir ve size mistik bir lezzet yaşatır.

Dibek Kahvesi Kaç Kaloridir?

Dibek kahvesinin 100 gramı; 503 kcal
1 tatlı kaşığı dibek kahvesinin kalorisi ise; 51 kcal' dir
Bu kalori değerleri ortalama değerlerdir. Satın aldığınız dibek kahvesinin içinde kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterebilir.

Dibek Kahvesinin Fiyatı Nedir?

◦ 250 gr fiyatı ortalama olarak 7 - 15 TL 'den başlamaktadır. Bu fiyat markaya ve ticari şartlara göre artış ya da azalış gösterebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski