Tahin Helvasının Faydaları Nelerdir - Ağızda Dağılan Geleneksel Lezzet

Tahin Helvasının Mucize Faydaları

tahin helvası faydaları - faydası-yararları - www.kahvekafe.net

Kış aylarında vücut için gerekli enerjiyi veren besinlerden biri olan tahin helvasının bilinmeyen faydalarını biliyor musunuz? İşte geleneksel lezzetimiz Tahin Helvasının Faydaları ve tahin helvası hakkında çok merak edilen bazı bilgiler...

Tahin Helvası İçindekiler - Tahin Helvası Neden Yapılır?

Helva, esas olarak çıtır çıtır kavrulan susamdan elde edilen Tahin, çöven bitkisinin kökünden elde edilen Çöven Suyu ve Pancar Şekeri kullanılarak yapılır. Yaklaşık 25 farklı çeşidi bulunan tahin helvasının, yeni fikirler ve kullanılan yeni malzemelerle birlikte çeşitleri artmaktadır.

Tahin Helvasının Faydaları

tahin helvası ve faydaları, fıstıklı tahin helvası faydaları - www.kahvekafe.net

● Helva içerisinde bulunan çöven otunun, idrar söktürücü ve bağırsakları temizleyici özelliği bulunur. Öksürüğe de iyi gelen çövenin kanı temizleyici özelliği de vardır. 
● Helvanın ana maddesi olan tahin, susamdan elde edilir. Ve susamın sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Tahin vücudumuza enerji verdiği gibi yağ asitlerini de oluşturmakta önemli rol oynar.
● Tahin, vücudumuzdaki hücreleri yeniler ve yaralarımızın daha hızlı iyileşmesini sağlar.
● Bedenimizin dinç kalmasını sağlar ve vücudun gelişmesinde önemli katkılar sağlar.
● İçeriğinde önemli miktarlarda lesitin bulunduran tahin, beyin ve sinir hücrelerinin dostudur ve büyüme çağında ki çocukların gelişimine faydalar sağlar.
● Kaliteli bir tahin helvasının 100 gramında yaklaşık 12 g protein bulunur. Bu da gelişim çağındaki çocuklarda, spor ve vücut geliştirme yapanlarda ve yaşlılar için kas gelişimini destekleme de çok önemli bir besin desteği sağlar.
● Tahin, vücuda farklı yollarla giren ağır metallerin, ilaçların, radyasyona maruz kalan vücutta meydana gelen toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
● Zengin mineral ve vitamin (A, B, B2, B3, C ve E) içeriğine sahiptir. Özellikle B grubu vitamin eksikliği olan insanların dengeli bir şekilde bolca tüketmesi gerekir.
● Önemli bir antioksidan kaynağı olan tahin, yaşlanmayı geciktirerek cilt sağlığında da önemli rol oynar.
● Yüksek lif kaynağı olan tahin helvasının tok tutucu özelliği vardır.
● Kalsiyum yönünden zengin olması nedeniyle kemiklerin korunmasına yardımcı olur.
● Mide rahatsızlığı yaşayanlarda midenin rahatlamasını sağlar.
● Balgam söktürücü özelliği vardır.
● Sedef, egzama gibi cilt sorunları yaşayanların tüketilmesi tavsiye edilir.
● İçerdiği Omega3 ve Omega6 yağ asitleri sayesinde beyin sağlığını korur.

Tahin Helvası Ne Kadar Tüketilmeli?

tahin helvası kalori değeri, şekersiz tahin helvası kalori, tahin helvasi kalori, tahin helvası besin değerleri, tahin helvası kaç kalori, koska, torku, abdurrahman tatlıcı - www.kahvekafe.net
Tahin Helvasının kahvaltılarda ve özellikle deniz ürünleri olan yemeklerden sonra tüketilmesi tavsiye edilir. Önemli bir sağlık sorunu olmayan bir insanın günde bir kibrit kutusu kadar tahin helvası tüketmesi tavsiye edilir. Fazla kiloya sahip olan ve kilo kontrolü sağlamaya çalışan kişilerin, helva tüketmemeye çalışması ve 1 ince dilimi geçmemesi tavsiye edilir.

Şeker hastaları için ise; diyabet hastalarına yönelik üretilen ve piyasada şeker ilavesiz diyabetik tahin helvası olarak satılan tahin helvalarından yine aynı miktarda tüketilebilir.

Tahin Helvası Kaç Kalori? - Tahin Helvasının Besin Değeri

Tahin helvası, susamın çeşitli işlemlerden geçirilerek elde edilen tahin ile pancar şekeri kullanılarak yapılır. Bu nedenle yağ ve karbonhidrat oranı oldukça yüksektir. Piyasada ucuz olarak satılan bazı helvalarda, tahin oranı düşürülerek şeker oranı yüksek olan glikoz şurubu - fruktoz şurubu kullanılmaktadır. Bu da sağlık için pek de iyi değildir. O nedenle bilinen markalardan ve mutlaka içeriğini kontrol ettiğiniz ürünlerden satın almanızı tavsiye ederiz. 
İşte tahin helvasının kalori ve besin değerleri...

Tahin Helvası Kalori Değeri: Yediden yetmişe pek çoğumuzun sevdiği bu besinin 100 gramında yaklaşık 468,9 kcal, ayrıca ince bir dilim tahin helvasında(yaklaşık 35 gramında) 165 kcal kalori bulunmaktadır.

Tahin Helvasının Besin Değerleri (Porsiyon Miktarı: 100 g)

● Kalori: 468 kcal
● Toplam Yağ: 22 g
● Doymuş Yağ: 4,1 g
● Çoklu Doymamış Yağ: 8 g
● Tekli Doymamış Yağ: 8 g
● Kolesterol: 0 mg
● Sodyum: 195 mg
● Potasyum: 187 mg
● Karbonhidrat: 60 g
● Diyet Lifi: 4,5 g
● Protein: 12 g
● A Vitamini: 2 IU
● C Vitamini: 0,1 mg
● Kalsiyum: 33 mg
● Demir: 4,5 mg
● B6 Vitamini: 0,3 mg
● Kobalamin: 0 µg
● Magnezyum: 218 mg


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski