İsveç Keki Tarifi, Nasıl Yapılır? İsveç Keki Kladdkaka Yapımı

İsveç Keki Tarifi, Nasıl Yapılır? | İsveç Kek(Swedish Kladdkaka) Yapımı

evde isveç keki yapımı kolay - www.kahvekafe.net
Ağızda dağılan gevrek dış yüzeyi ile bildiğimiz keklerden ayrılan İsveç kekinin içi de ıslak kek gibi yumuşacık olur. İsveç keki yapım aşamalarını dikkatlice uygularsanız, sonucun istediğiniz gibi olacağına emin olabilirsiniz. İsveç kekinin üzerinin puf puf kabararak çatlaması da ona ayrı bir görünüm katıyor. Bu lezzetli kekte, sıvı yağ yerine doğal tereyağ kullanılır ve bu da ona değişik bir tat katar. 
İsveç keki, kakaolu tariflerden vazgeçemeyenlerin bir defa yapınca unutamayacağı bir lezzet. Çay veya Kahvelerinizin yanından asla ayıramayacağınız bu keki, sevdiklerinizle birlikte keyifli sohbetler eşliğinde tükettiğinizde, onlardan güzel yorumlar alacağınıza eminiz. Paylaştığımız tarife isteğe göre portakal, mandalina kabuğu rendesi veya badem ekleyebilirsiniz. Böylece kek, daha aromatik bir tada sahip olur. İşte daha dilimlerken ağzınızı sulandıracak lezzet İsveç kekinin tarifi ve yapım aşamaları...

İSVEÇ KEKİ TARİFİ | İSVEÇ USULÜ KEK YAPIMI

elmalı isveç keki - www.kahvekafe.net

Orijinal İsveç Keki Malzemeleri

◦ 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker◦ 2 adet yumurta◦ 150 g eritilmiş tuzsuz tereyağı◦ 3 yemek kaşığı kakao◦ 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un◦ 1 paket vanilya◦ Pudra şekeri (üzeri için)

İsveç Keki Nasıl Yapılır? Orjinal İsveç Keki Yapımı

● Öncelikle derin bir kap içinde yumurtalarla birlikte toz şekeri klasik kek tarifinde olduğu gibi iyice köpürene kadar çırpın. 
● Eritilen tereyağını da ekleyip çırpmaya devam edin.
● Ardından un, vanilya ve kakaoyu da ekleyip güzelce karıştırın.
● Tereyağ ile iç kısımları iyice yağlanan ve kakao serpilen kelepçeli kek kalıbına, hazırlanan İsveç keki harcını dökün.
● Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontollü bir şekilde yaklaşık 17 - 20 dakika pişirin. 
● Kekinizin dışı çıtır bir kıvam aldığında fırından alabilirsiniz.
● İçi ıslak kalan kek, serin bir yerde yaklaşık 2 saat dinlendirildikten sonra üzerini pudra şekeri ile kaplayıp dilimleyin.
portakallı isveç keki - www.kahvekafe.net
Yanında bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski