Mandalina Pestili Nasıl Yapılır, Tarifi Nedir?

Mandalina Pestili Nasıl Yapılır?

evde mandalina pestili  nasıl yapılır - www.kahvekafe.net
Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinin başında gelen C vitamini deposu narenciyeler, yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilir. Bu bazen meyve şeklinde bazense içecek olarak... Ancak pek çoğumuz, bu şifa kaynağı turunçgilleri pestil olarak tüketmeyi aklımızın ucundan bile geçirmeyiz. Çünkü çoğu zaman dut, üzüm, incir, kayısı gibi meyvelerin pestillerinin yapıldığını görmüş veya duymuşuzdur. Oysa ki pestil, pek çok tatlı meyveden yapılabilir. Biz de bunu düşünerek sizlere alışılmışın dışında bir pestil tarifi vereceğiz. Tarifimizin adı: Mandalinalı Pestil
İsteğe göre portakal, limon gibi diğer narenciyelerin de kullanılabildiği bu tarifin yapımı oldukça kolay. Üstelik bol köpüklü kahve yanında çok güzel gidiyor. İşte Ev Yapımı Mandalina Pestili Tarifi...

Mandalina Pestili Nasıl Yapılır | Mandalina Pestili Tarifi

kolay pestil yapımı - www.kahvekafe.net

Mandalina Pestili İçin Malzemeler

◦ 1 kg mandalina
◦ 1 çay bardağı un
◦ 1 çay bardağı elma suyu
◦ 3 adet kakule
◦ 2 adet yıldız anason
◦ Yarım limon
◦ File Antep fıstığı, kıyılmış fındık veya ceviz

Mandalina Pestili Yapılışı

• İyice olgunlaşmış ve bol şekerli olan mandalinaları güzelce yıkayın.
• Yıkadığınız mandalinaların kabuklarını soyun ve dilimlere ayırarak tencere içine alın.
• Ardından üzerine sıcak su, kakule ve yıldız anason ekleyip yaklaşık 5 dk kaynatın.
• Haşlanan mandalina dilimlerini suyun içinden alın ve bir tel süzgeç içine koyun.
• Elinizi yakmayacak soğukluğa gelen haşlanmış mandalina dilimlerini, süzgeç içinde elinizle veya kaşıkla bastırarak suyunun(şırasının) alta yerleştirdiğiniz tencereye süzülmesini sağlayın.
• Elde edilen mandalina suyunun içerisine un, elma suyu ve yarım limon suyu ekleyip ocakta kaynamaya bırakın.
• Karışım hafif muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsilerine yeteri kadar dökerek spatula yardımıyla ince bir şekilde yayın.
• Üzerine isteğe göre; file antep fıstığı, küçük parça fındık veya ceviz serpin.
• Tepsiyi fırına yerleştirin ve 50 derece sıcaklıkta yaklaşık 5 saat kadar kurumaya bırakın. (Eğer yaz mevsiminde veya güneşli bir günde yaptıysanız balkon veya teraslarda üzerine ince bir tülbent sererek dışarıda da 2-3 gün kurutabilirsiniz.
• Kuruyan pestili  çıkarmak için, yağlı kağıdı ters çevirin ve arka temiz yüzeyini ıslak bir bezle hafifçe ıslatın. Böylece hazırlanan pestil yağlı kağıttan kolayca çıkacaktır.
• Kağıttan çıkardığınız pestili, rulo şeklinde kıvırın ve küçük rulo dilimleri şeklinde keserek afiyetle tüketin.

Püf Noktası

● Aldığınız mandalinalar hafif ekşi ise, karışıma biraz toz şeker ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
● Pestili uzun süre saklayacaksanız, iyice kurumasını sağlayın. Aksi halde küflenebilir ve çabuk bozulabilir.
● Pestili dışarıda kurutacaksanız, nemli ve yağmurlu havaları değil güneşli havaları seçin.

Pestil Nasıl Saklanmalı?

dolapta pestil saklanır mı - www.kahvekafe.net
Pestil yaparken mutlaka hijyene dikkat etmeniz gerekir. Çünkü ürünleri saklamanın en önemli ön koşulu, hijyenik ortamda üretimdir.
Pestil saklama konusuna gelince, bu ürün nemli ortamları sevmez. O nedenle ürünü saklarken daha serin ve kuru yerleri seçin. Bu şekilde küflenmenin önüne geçmiş olursunuz.
Pestil buzdolabında saklanabilir mi? diye soranlar olabilir. Cevabımız: evet saklanabilir. Ama burada da dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Pestilin bir kağıda sarılması ya da cam kavanozda tutulması onu buzdolabı içindeki nemden azda olsa koruyacaktır. 
Vakumlu poşetlerde derin dondurucuda da saklanabilen pestili, çıkarıp çözdüğünüzde hemen tüketmelisiniz. Derin dondurucudan çıkarılıp uzun süre dışarıda bekletmek veya çözülüp tekrar tekrar derin dondurucuya atmak yine bozulmalara neden olacaktır.
Daha önce de dediğimiz gibi; doğal oda sıcaklığında, serin ve kuru bir ortam pestil saklama koşulları açısından uygundur.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski