Öğütülme Ölçülerine Göre Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Kahve Öğütme Şekilleri ve Kahve Öğütme Boyutları

kahve öğütme çeşitleri nedir - www.kahvekafe.net
Kahvenin öğütülme boyutları, kalın ve ince olarak birbirinden ayrılmaktadır. Eğer öğütülen kahvede büyük taneler varsa; çekilmiş olan bu kahve kalındır. Eğer öğütülen kahvede çok daha küçük parçalar varsa bu kahve de ince öğütülmüş kahvedir.
Toplamda 7 farklı ölçüde öğütülen kahvenin iyi bir içim oranına sahip olması için, diğer faktör ise; kavurma sıcaklığı ve süresidir. Bu konuyu da KahveKafe olarak yakında sizlerle paylaşacağız. Şimdi hangi kahve için, kahve çekirdeklerini nasıl öğüteceğiz ona geçelim.
İşte kahvenin öğütülme biçimleri ve öğütülme ölçülerine göre kahve türleri...

Öğütülme Ölçülerine Göre Kahve Tipleri

Ekstra İnce Öğütülmüş(çekilmiş) Kahve

ekstra ince öğütülmüş kahve - www.kahvekafe.net
Ekstra ince olarak öğütülmüş kahve, sadece Türk kahvesi hazırlamak için öğütülmüş demektir. Espresso yapımında kullanılan kahve öğütülme ölçüsünden çok daha incedir. Ocak üstü klasik cezvede, elektrikli cezvede veya Türk kahvesi yapmak için üretilen Türk kahvesi makinesinde kullanabilirsiniz.

İnce Öğütülmüş(çekilmiş) Kahve

kahve öğütme tipleri, çeşitleri - www.kahvekafe.net
Espresso kahve makinesi veya Moka pot'ta (ocak üstü espresso cezvesi) kullanılan kahvedir. Türk kahvesinden biraz daha iri parçalara sahip olan bu kahve; 3.dalga kahve mekanlarının espresso makinelerinin kahve haznesine girerek basınçlı su ile fincanda buluşur ve masanıza servis edilir. Yine ocak üstü espresso cezvesi olan moka pot'un filtresini şenlendirir.


Orta İnce Öğütülmüş(çekilmiş) Kahve

orta ince öğütülmüş kahve nedir - www.kahvekafe.net
Yaygın olarak her yerde göremediğimiz ancak 3.dalga kahve akımıyla oluşan kahve mekanlarında görmeye başladığımız sifon kahve makinesinde(ekipmanında) kullanılan kahve, orta ince öğütülmüş(çekilmiş) kahvedir. Pişirme özelliği moka pot'a oldukça benzeyen sifon kahve makinesinde en iyi lezzeti alabilmek için, bu boyutta öğütülen kahve kullanılır.

Orta Öğütülmüş(çekilmiş) Kahve

orta öğütülmüş kahve çeşidi - www.kahvekafe.net
Damlama kahve demleme metoduyla yapılan kahve ekipmanlarında kullanılan kahvedir. Orta öğütülmüş kahve, damlama kahve yapıcılarda kullanılan filtrenin içerisinde kalarak bardağa dökülmez. Böylece kahveden daha iyi bir tat alırsınız. Genellikle bu kahve demleme yönteminde kağıt filtreler kullanılır.

Orta Kalın Öğütülmüş(çekilmiş) Kahve

kahve çekirdeği öğütme yöntemi - www.kahvekafe.net
3.dalga kahve akımını uygulayan kahve mekanlarında deney yapıyormuşçasına gösterişi olan Chemex'te, bu boyutta öğütülen kahve kullanılır. Kalına yakın öğütülmüş(çekilmiş) kahve olarak da isimlendirilir.

Kalın Öğütülmüş(çekilmiş) Kahve

evde kahve çekirdeği öğütme - www.kahvekafe.net
Süzgeçli bitki çayı ve kahve demleme kupası olarak bilinen French Press'te kullanılan kahvedir. Herkesin evinde bulunabilen, evinde olmayanların ise; marketlerde kolayca bulabileceği french press ile evinizde kendi filtre kahvenizi yapabilirsiniz.İhtiyacınız olan ise; Kalın öğütülmüş kahve'dir. French press'in filtresinden geçmeden, kolay bir şekilde filtre kahvenizi hazırlayabilirsiniz.

Ekstra Kalın Öğütülmüş(çekilmiş) Kahve

kahve öğütme ölçüleri nedir - www.kahvekafe.net
Bu kadar iri kalınlıkta öğütülen kahve, uzun süreli kahve demleme yöntemlerinde kullanılır. Bu yöntemlerin başında ise; Cold Brew gelir. Cold Brew soğuk kahve demleyicisi demektir. Cold Brew kahve potu ile bu boyutta öğütülen kahve, soğuk suda 12 - 18 saat arasında demlenir ve kahvede bulunan zengin lezzetler açığa çıkar.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski