Kahve Yağı Nasıl Yapılır? - Evde Kahve Yağı Yapımı

Kahve Yağı Nasıl Yapılır? - Ev Yapımı Kahve Yağı

evde kahve yağı nasıl yapılır - www.kahvekafe.net
Eğer gerçek bir kahveseverseniz, o zaman kahveden yapılan ürünleri kesinlikle seviyorsunuzdur. Kahve, insana keyif vermesinin yanında, güzellik içinde mükemmel bir yardımcıdır. Antioksidanlarla dolu olan kahve, içindeki kafein sayesinde vücuttaki kan dolaşımını arttırarak; selülit, göz altı morlukları gibi sorunları giderir, cildi sıkılaştırır, aydınlatır, canlandırır, cildin taze ve parlak görünmesini sağlar. Ayrıca kahve; saçların uzamasına, saç dökülmesinin önlenmesine, kırık uçların giderilmesine ve saçınıza parlaklık vermeye yardımcı olur. 
Peki cildinize ve saçınıza onlarca faydası bulunan kahvenin, yağını kullanmaya ne dersiniz? KahveKafe olarak bu yazımızda sizlere, Kahve Yağı Nasıl Yapılır? ondan bahsedeceğiz. Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz kahve yağını, ilk kullanımdan itibaren yanınızdan ayıramayacak ve güzelliğiniz için her zaman kullanacaksınız. Üstelik tamamen doğal bir ürün...
Evde Kahve Yağı Nasıl Yapılır? ona geçmeden önce, kahvenin cilt ve saç için faydalarına kısaca değinelim isterseniz.

Kahvenin Cilt ve Saç İçin Faydaları

kahve yağı faydaları nelerdir - www.kahvekafe.net
Kahve cilt dokusunu iyileştirir. 
Selülit görünümünü azaltmak için cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları önler.
Kahve, kan akışını hızlandırır.
Kahvenin içerisinde bulunan kafein, cildin kan akışını arttırır. Bu sayede; selülit, varis ve çatlak izleri gibi istenmeyen görünümleri hafifletir. Aynı zamanda kahve, yağ yakımına yardımcı olur.
Kahve, antioksidan görevi görür.
Kafeinin doğal bir antioksidandır ve vücutta oksidasyona neden olan serbest radikallerle savaşır. Böylece, kırışıklık ve ince çizgileri önlemek için kahve yağını kullanabilirsiniz.
Kahve, saç büyümesine yardımcı olur.
Kafein, saçın içinde büyüdüğü bir yapı olan folikülleri uyararak saçın gelişimini destekler.
Kahve, göz altı şişliklerini ve koyu halkaları azaltır.
Kafein, cilde yüzeysel (topikal) olarak uygulandığında, deri altındaki kan damarlarını daraltarak şişlikleri azaltmaya yardımcı olur ve aynı zamanda göz altı morluklarını tedavi eder.

Evet, bu kısa bilgiden sonra artık kahve yağının yapılışına geçebiliriz. Evde kahve yağı, 2 yöntemle yapılmaktadır. Birinde öğütülmüş kahve, diğerinde ise kahve çekirdekleri kullanılır. Hangisi sizin için uygunsa onu yapabilirsiniz. Ancak tavsiyemiz, öğütülmüş kahve ile hazırlanan yağı yapmanızdır.
İşte Kahve Yağının Yapımı...

Öğütülmüş Kahveden Yağ Nasıl Yapılır? 

kahve yağı yapımı ev yapımı - www.kahvekafe.net

Kahve Yağı İçin Gerekli Malzemeler

◦ 1 su bardağı saf zeytinyağı veya sıvı Hindistancevizi yağı
◦ Yarım su bardağı öğütülmüş kahve
◦ 1 adet temiz cam kavanoz
◦ Süzmek için temiz bir tülbent

Kahve Yağının Yapılışı

● Cam kavanoz içine zeytinyağı ve öğütülmüş kahveyi ekleyin.
 Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, malzemelerin iyice karışması için bir kaç dakika çalkalayın.
 Her gün veya 2-3 günde bir kavanozu tekrar çalkalayıp dinlenmeye bırakın.
 Bu çalkalama işlemini 3 veya 4 hafta boyunca yaptıktan ve kahvenin yağ ile iyice birleştiğinden emin olduktan sonra yağı süzme işlemine geçin.
 Cam kase üzerine yerleştirdiğimiz tülbente kavanozdaki karışımı dökün ve yağın alta süzülmesini sağlayın.
 Cam kaseye süzdüğümüz kahve yağını, bir kavanoza veya evinizde kapağı bulunan temiz bir şişeye alıp dilediğimiz zaman kullanabiliriz.
Öğütülmüş kahveden yapılan diğer bir yöntem ise; Sıcak infüzyon yöntemidir.

Sıcak İnfüzyon Yöntemi ile Kahve Yağı Nasıl Yapılır?

● Yarım su bardağı taze kahve tozu ve 1 su bardağı saf zeytin yağını kavanoza ekleyin ve karıştırın. 
● Ardından bir sos tavasının ortasına kavanozu yerleştirin ve sos tavasına kavanozun yarısına gelecek seviyede su doldurun. (Kavanozun ağzı açık kalsın kapatmayın)
● Tavayı kısık ateşte yanan ocağa alın ve yaklaşık 30 ile 45 dk kavanoz içindeki yağı benmari usulü ısıtın ve kahve ile özdeşleşmesini sağlayın.
● Süre dolunca yaklaşık 10 dk kadar dinlenmesini bekleyin ve kavanozdaki yağı tülbent yardımıyla yağı süzün.
● Süzülen kahve yağını küçük bir kavanoz veya cam şişede saklayabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Şimdi de kahve çekirdeğinden yağ nasıl elde edilir ona bakalım...

Kahve Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır - Kahve Yağı Nasıl Çıkarılır?

evde kahve çekirdeği yağı yapılışı - www.kahvekafe.net
● 1 litrelik temiz cam bir kavanoza çeyreği kadar kahve çekirdekleri koyun ve üzerine iki - üç parmak geçecek kadar saf zeytinyağı ilave edin.
● Kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra yaklaşık 3 hafta boyunca güneş alan bir yerde durmasını sağlayın. Ara sıra kavanozu sallamayı unutmayın.
● 3 hafta sonunda kavanozdaki yağı ayrı bir kaba alın ve kalan kahve çekirdeklerini blenderdan geçirin.
● Çekirdekleri blenderdan tamamen geçirdikten sonra, ayırdığımız yağı tekrar kavanoza alın ve ağzını kapatarak 1 hafta da bu şekilde bekletin. Süre sonunda kavanozdaki yağı tülbent kullanarak süzün.
● Süzülen yağı cam şişelerde veya kavanozda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edin ve gerektiğinde kullanın.
● Elinizde kalan kahve tortusunu da peeling için kullanabilirsiniz.

Kahve Yağı Nasıl Kullanılır ?

evde kahve çekirdeği yağı kullananlar - www.kahvekafe.net

Kahve Yağının Ciltte Kullanımı

Göz altlarında bulunan şişlikler, göz altındaki koyu halkalar, ince çizgiler ve karışıklıklar için kullanılabilir. Kan dolaşımını arttırdığı için yaşlanmayı önleme ve geciktirme özelliği vardır. Yine çatlak izlerinde, güneş yanığı izlerinde kullanıldığında zamanla izlerin hafiflediğini ve kaybolduğunu göreceksiniz. Ayrıca bu yağı, cildinizi nemlendirmek amacıyla veya selülitlerinizin tedavisinde masaj yağı olarak kullanabilirsiniz.
Rahat bir şekilde kullanmak için, temiz Roll On şişesi veya Esans şişesi satın alın ve içerisine yağı ekleyerek cildinizde kolayca kullanın.

Kahve Yağının Saçta Kullanımı

İnce telli saçlara sahip olanlar veya saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin kolayca kullanabileceği kahve yağının, hem büyüme ve canlılığı arttırıcı hem de dökülmeyi önleyici özelliği vardır. Bunun için kahve yağını doğrudan saç diplerinize uygulayın ve hafif dairesel hareketlerle 3-4 dakika masaj yapın. Ardından 20 dakika bekleyip ılık su ile saçlarınızı durulayın. Ayrıca saç uçlarında görülen kırıkları azaltmak için de sorunlu olan bölgelere çok az kahve yağı sürebilirsiniz. Zamanla saç kırıklarının düzeldiğini göreceksiniz.

UYARI: Yukarıda kullanılan malzemelerden herhangi birine alerjisi bulunanlar bu tarifi kesinlikle uygulamamalıdır. Alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız küçük bir alanda alerji testi yapabilirsiniz. Yine cildinde veya kafasında önem arz eden bir sorunu olanlar, yağı kullanmadan önce uzmana danışsınlar.

Evet, artık siz de evinizde kahve yağının nasıl yapıldığını öğrenmiş oldunuz. Kahve yağı kullananlar olarak değerli yorumlarınızı aşağıya bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski