Çatlak İzleri İçin Kahve Peelingi

Çatlakları Kaldırmak İçin Kahve Peelingi - Kahve İle Çatlaklardan Kurtulun

evde çatlak izleri tedavisi - www.kahvekafe.net
Özellikle bel, karın ve bacaklarda görülen çatlak izleri, kişiyi tuhaf hissettirmesinin yanında fiziğini ortaya çıkaracak kıyafetler giymesini de engelleyebilir. Çatlak izleri; cildin gerilmesi, kilo alımı veya kilo kaybı gibi nedenlerle ortaya çıkan istenmeyen izlerdir. Bu izleri tedavi etmeye ne kadar erken başlarsanız, onlardan kurtulmak veya görünümünü hafifletmek o kadar kolay olur. Piyasada pek çok çatlak izi giderici krem satılmaktadır ancak bazı kişiler tercihini doğal ev yapımı karışımlardan yana kullanır. Biz de KahveKafe olarak; çatlaklar doğal yolla nasıl geçer? diyenlere, ev yapımı kahveli çatlak giderici karışım tarifi vereceğiz. Ancak şunu da belirtelim. Çatlaklardan krem, kür gibi uygulamalarla şuan için tamamen kurtulmak imkansızdır ancak Lazer, Işık ve Radyofrekans tedavileri ile büyük oranda(%80) kurtulmak mümkündür. Bunun içinde tedavi uygulanacak bölgeye göre belli miktarda harcama yapmanız gerekir. Çatlak olan bölgenin büyüklüğü ve durumuna göre seans ile uygulanan tedavi, sizin için biraz masraflı olabilir çünkü Lazerle Çatlak Tedavisi ve Fiyatları biraz yüksektir.

Vücudumuza kötü bir görünüm oluştursa da bu tür yara izleri sağlığımızı etkilemez. Eğer bu izler ciddi oranda sizi rahatsız ediyorsa, onları daha az görünür hale getirmek mümkün. Bunun için evde yapabileceğiniz en etkili yöntem, ovma ve peeling yöntemidir. Verdiğimiz tarifte bir peeling tarifidir ve çatlaklarınızın daha az görünür hale gelmesini sağlar.
Tarife geçmeden önce kahvenin cilde olan faydalarından kısaca  bahsedelim.

Kahvenin Cilde Faydaları

✦ Kahve, hücrelerin UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olan ve cildin photo aging (yaşa değil, güneşe bağlı yaşlanma) sürecini yavaşlatan kafein içerir. Bu şekilde cilt elastikiyetini korur.
 Kahvede bulunan kafein, sağlıklı kan dolaşımını artırarak cildinize doğal bir parlaklık katar ve aynı zamanda ciltteki çatlakları hafifleterek aydınlatır.
 Yine kafein, cildi sıkılaştırır ve şişliği azaltır.
 Kahve, cildin gençleşmesine yardımcı olan antioksidanlarla doludur. 
 Türk kahvesi inceliğinde veya bir tık yukarısında ince öğütülen kahve, cildi aydınlatmak, sıkılaştırmak ve yumuşatmak için mükemmel bir temizleyici ve ovalama işlevi görür.
Kahvenin cilde olan faydalarından kısaca bahsettikten sonra tarifimize geçelim.
İşte doğal çatlak tedavisi için ev yapımı kür tarifi...

Çatlak İzleri Nasıl Gider - Çatlak İzleri Nasıl Geçer - Çatlak İzlerini Kapatan Kahve Peelingi

çatlak izi kapatmak için ev yapımı kahveli peeling - www.kahvekafe.net

Çatlak İzi Kapatan Karışım İçin Malzemeler

◦ Çeyrek su bardağı sızma Hindistan cevizi yağı
 Çeyrek su bardağı organik bal
 Yarım su bardağı ince çekilmiş kahve

Çatlak İzleri İçin Kahve Peelingi Yapılışı (Coffee Scrub) ve Uygulanışı

● Cam bir kase içine; kahve, bal ve Hindistan cevizi yağını ekleyin.
 Tüm malzemeleri 1 - 2 dakika boyunca güzel bir şekilde karıştırın.
 Hazırlanan karışımdan elinizle bir miktar alın ve çatlak olan bölgelerinizi 5 - 7 dakika boyunca hafifçe ovalayın.
 Ardından 15 dakika bekleyin ve bölgeyi ılık suyla durulayın.
 Bu yöntemi haftada 1 veya 2 defa yapmanız yeterlidir. Zamanla çatlak izlerinin azaldığını göreceksiniz.

UYARI: Yukarıda verilen malzemelerden birine veya birkaçına alerjisi olanlar KESİNLİKLE bu tarifi uygulamamalıdır. Alerjiniz olup olmadığını anlamak için küçük bir alanda alerji testi yapabilirsiniz. Yine uygulanan bölgede; açık yara, çıban, sivilce veya benzeri cilt problemleri varsa bu kişilerin de karışımı kullanmaması gerekir. Ovma ve peeling yöntemini mümkün olduğunca hafif ve cildi tahriş etmeden yapmalısınız.
çatlak izi için kahveli kür tarifi - www.kahvekafe.net
Yöntemi uygulayanlar değerli yorumlarını aşağıya bırakırlarsa, diğer ziyaretçilerimiz açısından faydalı olacaktır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski