Kil Maskesi Tarifleri - Kil Maskesi Faydaları - Kil Maskesi Nedir, Nasıl Yapılır?

Kil Maskesi Tarifleri - Kil Maskesi Faydaları - Kil Maskesi Nedir, Nasıl Yapılır

kil maskesi tarifleri, kil maskesi faydalari, kil maskesi nedir, nasıl yapılır - www.kahvekafe.net
Kil maskesi nasıl yapılır? Kil maskesinin cilde faydaları nelerdir? Hangi cilt tipine hangi tür kil uygulanmalıdır? İşte, Evde kil maskesi yapmanın bilinmeyen püf noktaları...

Bir güzellik merkezine gitmeden cildinize özel bir bakım yapmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise, doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere, kadın ve erkeklerin doğal uygulamalarından birisi olan kil maskesinden bahsedeceğiz. Her cilt tipine uygun maske tariflerinden tutun, kil maskesinin faydalarına kadar geniş bilgiyi bu yazımızda bulacaksınız.
Doğal özellikleri ile cilt üzerinde faydaları olan kil maskesi, herkesin evde kolayca hazırlayabileceği bir maske çeşididir. Kil kullanılarak yapılan bu maskeler, ekstra kozmetik ürünler kullanmadan doğal cilt bakımı yapar ve tıbbi faydalar sunar. İsterseniz şimdi; kil ve kil maskesi nedir, kil maskesinde kullanılan kil çeşitleri nelerdir, kil maskesinin faydaları nelerdir?, kil maskesi nasıl yapılır? kısaca bunları açıklayalım.

Kil ve Kil Maskesi Nedir?

kil nedir, kil toprak nerede bulunur, kil maskesi yapımı - www.kahvekafe.net
Kil, su ile ıslatıldığında yumuşak bir hamur kıvamına gelen, elle veya makine ile kolayca şekillendirilebilen, çok farklı alanlarda kullanılan, yumuşak ve yağlı yapıda olan, içeriğinde pek çok doğal mineral bulunan ve genellikle 0,002 mm'den daha küçük taneli bir toprak çeşididir. Kil maskesi ise; bu toprak çeşidinin bir kaç malzemeyle karıştırılarak sürülebilir kıvama getirilmesidir.
Çok eski yıllardan beri cilt bakımlarında kullanılan bu doğal toprak, maske haline getirilip kullanıldığında; ciltte oluşan sivilce ve aknelerin önlenmesinde, cilt problemlerinin ve alerjilerin etkilerini azaltmada, cilde ferahlık vermede, cildi sıkılaştırmada ve cildi nemlendirmede önemli faydalar sağlar. Yeryüzünün birçok zenginliğini ibate eden kil, insanoğlunun tarihsel sürecinde hep yer almış ve onlara sağlık, güzellik kazandırmıştır. İçeriğinde; demir, alüminyum,  magnezyum, kalsiyum, silisyum, çinko gibi birçok doğal mineral barındırmasıyla da bilinen kil, bu özelliğiyle çeşitli cilt ve saç problemlerine şifa olmuştur. Dünyanın pek çok bölgesinde bulunan kil, kayaç yapısına göre farklı özellik ve renklere sahip olmaktadır. Genellikle bilinen kil renkleri ise; sarımtırak, kırmızımtırak, beyaz, yeşilimsi ve siyahtır. Bu killer renklerine göre farklı kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır.

Kil Maskesinde Kullanılan Kil Çeşitleri Nelerdir?

, cilt maskesi için kil çeşitleri, kil çeşitleri cilt için, cilde iyi gelen kil çeşitleri, cilt tipine göre kil çeşitleri, en iyi kil çeşitleri, maske yapımında kullanılan kil çeşitleri, ev yapımı maske için kil çeşitleri, doğal kil çeşitleri, kil çeşitleri jeoloji, kil maskesi çeşitleri, kil mineralleri çeşitleri, kil çeşitleri ve faydaları, kil çeşitleri nelerdir, bentonit kil çeşitleri, beyaz kil çeşitleri, kil çeşitleri cilt için, kil çeşitleri faydaları, kil çeşitleri ve özellikleri, kil çeşitleri pdf, polimer kil çeşitleri, kil taşı çeşitleri, kil çeşitleri dermokil, toz kil çeşitleri, dermokil kil, dermokil gratis, dermokil yüz kremi, dermokil fiyat, dermokil nerede satılıyor, dermokil sivas, dermokil nedir, Kahve, KahveKafe, KahveKafe.Net, Kahve Kafe Sitesi, CoffeeCafe, KahveCafe, Kahve Dünyası, Cilt Bakımı, Güzellik, Cilt Maskeleri, Güzellik Maskeleri, Kilden Gelen Güzellik, Dermokil, kil isimleri, en yararlı kil çeşitleri, renkli kil toprak, KahveKafeNet, www.kahvekafe.net
Mükemmel bir yüz maskesi yapmak için, anahtar başlık doğru kil kullanımıdır. Aşağıdaki açıklamasını yaptığımız kil çeşitleri, güzellik ve kozmetik amaçlı yaygın olarak kullanılmaktadır.

1. Bentonit kil (Gri Kil): Eski volkanik küllerden yapılmış olan bentonit kil, inanılmaz emici özelliklere sahiptir ve yağlı veya akne eğilimli ciltler için yaygın olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa kıtasında yer alan ülkelerde popüler hale gelmiştir. Bentonit kil, aşırı sebum üretimi sonucu oluşan toksin ve diğer kirleri gözeneklerden emerek, temiz ve parlak bir cilt sağlar. Ayrıca çeşitli cilt rahatsızlıklarının tedavi edilmesine ve önlenmesine yardımcı olur.

2. Kaolin kili: Bu kil, sarı, beyaz, pembe ve kırmızı gibi çeşitli renklerde olur. Beyaz kaolin kili, bu listenin en kibarı iken, Kırmızı kaolin kili en iyi emici yeteneklere sahiptir. Sarı kaolin kili ise; genellikle parlatma maskelerinde kullanılır. Bu kilin, güçlü antibakteriyel ve detoks etkisi vardır. Düzenli bir şekilde kullanıldığında ise; cilt pürüzsüzleştirerek harika görünmesini sağlar.

3. Fransız yeşil kili: Yeşil kilin en önemli özelliklerinden birisi de, cilt gözeneklerini yağ ve kirden temizleyerek küçültmesidir. Mükemmel emici özelliği sayesinde, en çok tercih edilen mineralli kil çeşidinden biridir. Gözeneklerin tıkanmasıyla ortaya çıkan akne ve siyah noktalardan cildi arındırır.

4. Rhassoul Kili (Morocco Kırmızı Kili): Kırmızımtırak renge sahip killerden birisidir. Afrika kıtasının kuzeybatısında yer alan Atlas dağlarının derinliklerinden kazılarak çıkarılır. Uzun yıllardan itibaren, Faslı ve Mısırlı kadınlar tarafından güzellik ritüellerinde kullanılmıştır. Çinko, silika, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi önemli mineraller barındırır. Yumuşak bir yapıya sahip olduğu için, cildi nemlendirir. Ciltte oluşan kuruluğu ve pullanmayı giderilmesine yardımcı olur. Ciltteki ölü hücrelerin arındırılmasına ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Cildin esnek yapısı üzerinde iyileştirmeler yaparak, daha genç bir görünüm sağlar.

5. Fuller’s earth: Yüksek oranda kil minerali içeren tortul bir kildir. Doğal yataklarının çoğu; İngiltere, ABD ve Japonya'da bulunur. Ciltten fazla yağı ve kiri emer ve bu nedenle derin, yumuşak ve etkili bir temizlik sağlar. Bu kil cilt üzerinde aydınlatma, parlatma ve emici özellikler sunar. Ayrıca cildi detoksifiye etmeye ve kirleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Cilt tonunu iyileştirmek için şiddetle tavsiye edilir. Fuller’s earth, beyazlatıcı olarak da görev yapar, lekelerin ve izlerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Saçta da kullanılan bu kil, kafa derisinin temizlemesini sağlar.

Evet kil çeşitlerinden kısaca bahsettik. Şimdi ise, kil maskesinin cildimize olan faydalarına bakalım.

Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir? | Kil Maskesinin Bilim Destekli Faydaları

ısırgan özlü kil maskesi faydaları, kil maskesi nasıl yapılır sivilce için, innova kil maskesi faydaları, saç için kil maskesi faydaları, sivilceler için kil maskesi faydaları, kil maskesi nasıl yapılır kadınlar kulübü, kahverengi kil maskesi faydaları, köpüren kil maskesi faydaları, mecitefendi kil maskesi faydaları, kil maskesi faydaları neler,kil maskesi cilde faydaları, kil maskesi saça faydaları, kil maskesi yararları - www.kahvekafe.net
▸ Kil maskesi anti-bakteriyel özellikler göstererek; egzama, dermatit sedef hastalığı üzerinde iyileşme sağlar.
▸ Kil maskesi ciltteki gözeneklerin tıkanmasını önleyerek açar ve küçülmesini sağlar.
▸ Kil, hücreleri oksijenleştirir bunun sonucunda hücreler yenilenir, kan akışı hızlanır ve cildin gençleşmesini sağlar.
▸ Cildimiz doğal olarak onu korumak ve nemlendirmek için yağ üretir ve bu sebum olarak da bilinir. Fazla sebum üretimi cilt için zararlı olabilmektedir. Kil ise burada devreye girer ve sebum üretimini düzenler
▸ Kil maskesi düzenli kullanıldığında, yumuşak, pürüzsüz ve parlayan bir cilde kavuşmanızı sağlar.
▸ Kil maskeleri, hasar görmüş cilt liflerini yeniden onarır, genç cildi destekler ve kırışıklıkları önlenmesine yardımcı olur. Bunun sonucunda cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlar.
▸ Cilt tonlarında meydana gelen dengesizlikleri ortadan kaldırarak, cilt tonunu iyileştirir.
▸ Hemen hemen herkesin yaşadığı cilt problemlerinden biri olan, sivilce ve aknelerin oluşumunu önler.
▸ Cilt üzerinde oluşan lekelerin giderilmesinde yardımcı olur.
▸ Cildi sıkılaştırarak, daha genç görünmenizi sağlar.
▸ Alerjik olarak ortaya çıkabilen cilt reaksiyonlarının giderilmesine yardımcı olur.
▸ İçeriğinde bulunan zengin silika sayesinde, cilt esnekliğini korur.
▸ Özellikle yaz aylarında çok sık karşılaşılan güneş yanıklarının cilt üzerindeki etkilerini hafifletir.
▸ Donuk görünümlü cildi canlandırarak, yaşlanma belirtilerini azaltır.
Kil maskesinin cilde olan faydalarının yanında saç ve kafa derisi içinde önemli faydalar sağlar. İsterseniz ona da bir bakalım.

Kilin Saça Faydaları Nelerdir? | Kil Maskesinin Saça Faydaları Neledir? | Kilin Saça Yararları

kil maskelerinin saça faydaları, kil maskeleri ve kafa derisine faydaları - www.kahvekafe.net
▸ Kil, saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur ve dökülme sorunlarını ortadan kaldırır.
▸ İçeriğinde bulunan zengin mineraller sayesinde saçı besler ve saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar.
▸ Düzenli kullanımlarda seyrek saçların gürleşmesini ve hacim kazanmasını sağlar.
▸ Kil saç çıkarır mı? diye yaygın olarak sorulan ve merak edilen bir soru vardır. Kil, dökülen saçları çıkarmaz, sadece var olan zayıf saç köklerini besleyerek daha canlı ve gür bir görünüm kazandırır.
▸ Kil, saçlarda oluşan yağlanmanın dengelenmesine ve fazla yağlanmanın giderilmesine yardımcı olur.
▸ Kil, saç kuruluğuna iyi gelerek saçın nemlenmesini sağlar.
▸ Çevresel etkiler sonucu saça biriken; kir, yağ, toz, duman..vb gibi saça zarar veren şeyleri arındırır.
▸ Hafif masaj yaparak saç derisine uygulandığında, kafa derisinde bulunan kepek ve kabuklanmanın temizlenmesine yardımcı olur.
▸ Kil, saç derisindeki tıkanmış gözenekleri açarak, saç diplerini besler ve saça nefes aldırır.
Kilin saç üzerindeki faydalarından kısaca bahsettik. Peki kil saça nasıl uygulanır?

Kil Saça Nasıl Uygulanır?

kil maskesi saça uygulama, kil maskesi saça nasıl sürülür, kil maskesi ve saç çıkarma - www.kahvekafe.net
Kil, sabun, saç kremi ve şampuanın olmadığı eski dönemlerde, direk saça sürülerek ve hafif masaj yaparak uygulanır ve yıkanırdı. Günümüzde ise, pek çok aktarda ve internet üzerinde satılan bu Saç Yıkama Kili (Baş Kili), gençler tarafından pek rağbet görmese de, ata - dede geleneğini sürdürenler ve doğaldan yana olanlar tarafından halen tercih edilmektedir. Uygun fiyatlarda aktarlardan satın alınabilen bu kilin görünümü; sert kaya, taş gibidir. Su ile temas ettiğinde yumuşacık hamur gibi olmaktadır. Islanan ve yumuşayan kibrit kutusu büyüklüğündeki kili, saça sabun gibi yavaş yavaş uygulamak gerekir. İsterseniz toz haline getirerek de kullanabilirsiniz. Uyguladıktan sonra, 15 - 20 dakika kadar saçta bekletip saçınızı ılık su ile güzelce durulamalı ve temiz bir havlu ile kurulamalısınız.
doğal saç kili, fiyatı, satın al, ucuz kil, organik saç çıkaran kil - www.kahvekafe.net
Baş kili kullananlar, saçlarını yumuşacık yaptığını, saç dökülmelerine iyi geldiğini, kolay tarandığını ve saça esneklik kazandırarak daha sağlıklı göründüğünü söylemekteler.
Kil ile Yapılan Saç Bakım Maskeleri hakkında bilgiler de vereceğiz ama önce kil maskesi nasıl yapılır ona bakalım.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır? | Evde Kil Maskesi Nasıl Yapılır? | Kolay Kil Maskesi Nasıl Hazırlanır? | Kil maskesi Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar

evde kil maskesi nasıl yapılır, kil maskesi tarifleri, kolay ve pratik - www.kahvekafe.net
Yukarıda da bahsettiğimiz kilin, birçok terapötik(tedavi ile ilgili) faydalarından yararlanmak için bir kil maskesi ile ilgileniyorsanız ve bunun nasıl doğru bir şekilde hazırlanacağını bilmiyorsanız bu yazımıza bakmanızda fayda vardır. Sizlere kil maskesinin nasıl doğru yapılacağına ve nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair küçük bilgiler vereceğiz. Bunları dikkate alırsanız, kilin faydalarından maksimum yararlanırsınız.

 Kil maskesi yapmak için en önemli şeylerden biri de, hazırlamak için kullanılan gereçlerdir. Genelde kil maskelerinde ahşaptan yapılan kase ve kaşık kullanımı tavsiye edilir. Tahta kaseyi bulamadığınız takdirde ise, cam veya porselen kaseler tercih edebilirsiniz. Maske hazırlarken, metal kap veya kaşık kullanmamanızı öneririz.
 Kil maskesi hazırlarken kil seçimine dikkat etmeniz gerekir. Pek çok kil çeşidi olduğu için, cilt yapınıza en uygun olanlarını tercih etmenizde fayda vardır.
 Kil seçerken yine doğal olanını tercih edin, hazır paketlenmiş olanlarda ekstra katkı maddeleri olabilmektedir. Bu nedenle saf killeri tercih ediniz.
 Kil maskesinde kullanılan suyunda şebeke suyu(çeşme suyu) olmasından kaçının. İçeriğinde klor bulunabilen bu sular, maskenin doğal yapısını bozabilir. Genellikle bu maskelerde doğal kaynak suları ve arıtılmış suların kullanılması önerilir. Eğer daha yoğun ve arındırıcı bir maske istiyorsanız, su yerine ya da eşit miktarda su ve organik elma sirkesi kullanabilirsiniz.
 Kili kullanırken diğer malzemelerle eşit bir şekilde kullanmaya çalışın. Ne eksik ne fazla olmalı, uygun miktarda eklenmelidir. Buna göre uygun kıvamı yakalayarak etkilerinden daha çok faydalanırsınız.
 Kil maskelerinde doğal esansiyel yağlardan birkaç damla kullanabilirsiniz. Böylece hem kilin hem de yağın faydalarından yararlanabilirsiniz.
 Kil maskelerini eğer yüz için kullanacaksanız her zaman temiz bir cilde uygulamalısınız. Makyajlı ve kirli olan bir cilde uygulanırsa istenilen sonuç elde edilmez. Kafada kullanırken buna fazla dikkat etmeniz gerekmez.
Kil maskesi uygularken zaman faktörüne dikkat etmelisiniz. Maskeyi uyguladıktan sonra, ideal bekletme süresi 20 dakikadır. Çok fazla veya çok az bekletilmesi istenilen sonucu vermez.
Kil maskesi uygulama işlemi tamamlandığında mutlaka ılık su ile durulanmalıdır. Su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır.
Cildinizi maskeden arındırdıktan sonra, temiz havlu ile kurulamaya dikkat edin. Havlunuz kirli ise, cildinize geçer ve maske etkisi kısa sürer.
Maskeleme işlemi bittikten ve cildinizi kuruladıktan sonra, cildi korumak ve sebum üretimini dengelemek için "Alitura Moisturizer" markası gibi yüksek kaliteli, organik bir nemlendirici uygulamanızda yarar vardır.
Kil maskelerinden en iyi sonuçlar almak istiyorsanız, kil maskesinin haftada bir veya iki kez kullanmanız önerilir.

Umarım kil maskesi yaparken bu bilgiler size yardımcı olur diyoruz ve birbirinden etkili kil maskesi tariflerine geçiyoruz. İşte En Güzel Kil Maskesi Tarifleri...

Kil Maskesi Tarifleri | Evde Hazırlayabileceğiniz Kil Maskesi Tarifleri | En Güzel Kil Maskeleri Tarifleri

MASKE-1: Derin Temizlik Sağlayan Kil Maskesi Tarifi
kil maskesi dermokil, kil maskesi aktar, avon kil maskesi - www.kahvekafe.net
Bu maske, kirliliklerden kurtulmaya, cildinizi hafifletmeye ve cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Bu kilde bulunan mineral içeriği, cildi canlandıracak ve doğal bir ışıltı verecektir.
Maskede kullanacağımız malzemelerden Bal, antibakteriyel, antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri ile cildi temizlemeye yardımcı olacaktır. Aynı zamanda doğal nemlendirici olan bal, cildi nemlendirerek yumuşak ve taze hale getirir. Diğer bir malzememiz olan Gül suyu ise; cildi beslemeye, cilt dokularının yenlenmesine, cildin pH dengesini korumaya, akne gibi cilt problemleri ile savaşmaya ve cildi temizlemeye yardımcı olacaktır.

Derin Temizlik Sağlayan Kil Maskesi İçin Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı kil
- 1 çorba kaşığı doğal bal
- Doğal gül suyu

Derin Temizlik Sağlayan Kil Maskesi Yapılışı:
● Porselen veya cam bir kase içine, 2 yemek kaşığı dolusu kili ekleyin.
1 çorba kaşığı doğal bal ekleyin.
● Güzel bir macun kıvamına gelene kadar yeterli miktarda ve yavaş yavaş gül suyu ekleyin.
● Tahta kaşıkla güzelce karıştırın ve kil maskesini kullanıma hazır hale getirin.
● Maskeyi uygulama işlemine geçmeden önce, eğer yüzünüz temiz değilse temizleyin ve kurutun.
● İyice karıştırılan ve birbirine geçen karışımı yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.
● Süre sonunda yüzünüzü ılık su ile durulayın ve temiz bir havlu ile kurulayın.
● Bu işlemden sonra, cildinize uygun doğal nemlendirici sprey veya krem kullanabilirsiniz.
● Bu maskeyi haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsiniz.

➥ MASKE-2: Yumuşak, Pürüzsüz ve Parlayan Bir Cilt İçin Ölü Deniz Tuzlu Kil Maskesi Tarifi
kil maskesi önerileri, kil maskesi yüze uygulama, kil maskesi erkek ve kadın - www.kahvekafe.net
Bu maske, Ölü Deniz mineral tuzu, kil, çay ağacı yağı ve yoğurdu bir araya getirerek, cildinizi temizlemeye yardımcı olur ve aynı zamanda cildinize doğal bir ışıltı verir.
Ölü Deniz mineral tuzunu bulmakta belki biraz zorlanırsınız ama aktarlarda veya internet üzerinde hazır paketlerde, uygun fiyatlı olarak satılmaktadır. Neredeyse her cilt tipine uygun olan bu tuz, hassas, kuru veya kaşıntılı ciltler için özellikle etkilidir. İyileştirici, yatıştırıcı ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Aynı zamanda cildi nemlendirerek cildin kendini korumasını destekler. Ayrıca, çeşitli cilt sorunlarının da üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Cildi eksfoliye eder (Ölü Hücreleri Temizleme) ve aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Bu maskede kullanılan Bentonit kili, cildi temizlemeye ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olmaktadır. Yine malzemelerimizden Yoğurdun, antibakteriyel, antioksidan ve anti-inflamatuar yararları vardır. Yoğurt ayrıca; cildi nemlendirme, cildi beyazlatma, yaraları ve lekeleri hafifletme, cilt gözeneklerini sıkılaştırma ve daha fazlasını yapmak için de kullanılabilir.
Çay ağacı yağı ise; antiseptik, antibakteriyel, antifungal, antimikrobiyal, antiviral ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde, cildinizin sağlıklı ve esnek olmasını sağlar. Akne ve akne izlerinin tedavisinde özellikle yararlıdır.

Bu yüz maskesi, cildinizi doğal bir ışıltı ile bırakarak detoksifiye(toksinlerden arınma) eder.

Yumuşak, Pürüzsüz ve Parlayan Bir Cilt İçin Ölü Deniz Tuzlu Kil Maskesi İçin Malzemeler:
 1 yemek kaşığı ölü deniz mineral tuzu
 2 yemek kaşığı bentonit kil
 3 yemek kaşığı yoğurt
 1 damla çay ağacı yağı
 Ilık su

Yumuşak, Pürüzsüz ve Parlayan Bir Cilt İçin Ölü Deniz Tuzlu Kil Maskesi Yapılışı:
● Tahta veya porselen bir kase içine; Ölü Deniz mineral tuzu, 2 yemek kaşığı bentonit kil ve 3 yemek kaşığı yoğurt  ekleyin.
● Bu malzemeleri güzel bir kıvam alana kadar karıştırın.
● Sürülebilir macun kıvamına getirmek için çok az ılık su ekleyin.
● Son olarak 1 damla çay ağacı yağı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek iyice karıştırın.
● Hazırlanan maskeyi, temiz olan yüzünüze ve boynunuza uygulayın.
● Yaklaşık 15 dk bekledikten sonra, cildinizi ılık su ile durulayın.
● Bu maskeyi ihtiyaca göre haftada 1 defa ve maksimum 2 defa uygulayabilirsiniz.

➥ MASKE-3: Akne ve Sivilceler İçin Kil Maskesi Tarifi
sivilce için kil maskesi kullananlar, sivilceler için kil maskesi tarifleri - www.kahvekafe.net
Sivilce önlemek ve tedavi etmek için kolay ama etkili bir yol mu arıyorsunuz? Eğer öyleyse tam yerindesiniz. Sağlıklı, daha genç görünen bir cilt için uygulanan bu yüz maskesi, sadece inatçı aknelerden kurtulmanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda cildinizdeki hoş olmayan lekeleri de hafifletir. Ayrıca cildinizi kirliliklerden arındırır ve cildin pH seviyesinin korunmasına yardımcı olur.
Maskede kullanacağımız elma sirkesinde bulunan antienflamatuar özellikler, aknenin iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Çay ağacı yağı ise, antimikrobiyal ve antiseptik yararlar sağlar. Yatıştırıcı Lavanta esansiyel yağının ise, çeşitli cilt rahatsızlıklarını önlemede ve yaraların hızlı iyileşmesinde önemli rolü vardır.

Bu maske düzenli ve doğru kullanıldığında cildinizi detoks etkisi yapar ve aknenin önlenmesini sağlar.

Akne ve Sivilceler İçin Kil Maskesi Malzemeler:
 2 yemek kaşığı organik elma sirkesi
 2 damla lavanta esansiyel yağı
 2 damla çay ağacı esansiyel yağı
 2 yemek kaşığı kil

Akne ve Sivilceler İçin Kil Maskesi Yapılışı:
● Bir kaseye; 2 yemek kaşığı toprak kil, 2 yemek kaşığı organik elma sirkesi, 2 damla çay ağacı yağı ve 2 damla lavanta yağı ekleyin.
● Bir macun kıvamı elde edene kadar iyice karıştırın.
● Temiz bir yüzün her yerine eşit şekilde uygulayın.
● Yaklaşık 20 dakika boyunca kurumasını bekleyin.
● Maske kuruduktan ve süre dolduktan sonra, ılık su kullanarak ve dairesel hareketler yaparak yavaş yavaş yıkayın.
● Cildinizi maskeden tamamen arındırdıktan sonra durulayın ve temiz bir havlu ile kurulayın.
● Son olarak isteğe göre, cildinize doğal nemlendirici sprey sıkabilir veya doğal nemlendirici krem sürebilirsiniz.
● Bu maskeyi haftada 1 kez uygulamak yeterlidir.

➥ MASKE-4: Yağlı Ciltler İçin Kil Maskesi Tarifi
yağlı cilde kil maskesi hazırlama, yağlı ciltler hangi kili kullanmalı, yağlı ciltler için kil maskesi - www.kahvekafe.net
Bu maskede kullanılan yumuşak ve hafif kaolin kili, yağlı veya hassas ciltler için son derece uygundur. Arındırıcı, peeling ve detoksifiye edici(toksinlerden arınma) etkileri vardır. Karışıma eklenen Nane esansiyel yağı; cildin tonlanması, parlatılması, temizlenmesi ve akne kontrolü gibi çeşitli faydalar sunar. Karışımda eklenen Salatalık suyu ise; cildin yatıştırılması, yumuşatılması ve nemlendirilmesinde etkilidir. Bu ferahlatıcı madde ayrıca cilt gözeneklerini daraltır.

Bu bileşenler bir arada kullanıldığında, yağlı ciltler için mükemmel bir etki gösterecektir.

Yağlı Ciltler İçin Kil Maskesi Tarifi İçin Malzemeler:
 1 çorba kaşığı kaolin kili
 1 damla nane esansiyel yağı
 Salatalık suyu

Yağlı Ciltler İçin Kil Maskesi Yapılışı:
● Bir kap içine; kaolin kilini, nane yağını ve yeterli miktarda salatalık suyunu ekleyin.
● Tüm malzemeyi güzel bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
● Hazır hale gelen maskeyi, cildinize uygulayın.
● Yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra, ılık su ile durulayın.
● Bu yöntemi haftada 2 defa uygulayarak cildinizi yağlardan arındırabilirsiniz.

➥ MASKE-5: Dinlendirici Yoğurtlu Kil Maskesi Tarifi
yoğurtlu kil maskesi, yoğurtlu kil maskesi nasıl yapılır - www.kahvekafe.net
Silika, magnezyum ve kalsiyum gibi yararlı mineraller bakımından zengin olan Bentonit kili, cildinizin sağlığını iyileştirmeye ve korumaya yardımcı olacaktır. Bir alkalileştirici etkiye sahiptir ve cilt gözeneklerini temizlemeye yardımcı olur.
Karışımda kullanılan Yoğurt, içeriğinde bulunan çinko, laktik asit ve B vitaminleri sayesinde çeşitli güzellik faydaları sunar. Yoğurt ayrıca, kuru ciltlerin kaşıntılarını gidererek cildin nemli kalmasını sağlama da, güneş lekelerini aydınlatma da ve güneş yanığı etkilerini azaltma da faydalıdır.

Dinlendirici Yoğurtlu Kil Maskesi Tarifi İçin Malzemeler:
 1 yemek kaşığı bentonit kil
 1 çorba kaşığı doğal yoğurt

Dinlendirici Yoğurtlu Kil Maskesi Yapımı:
● Bir kase içine bentonit kili ve yoğurdu ekleyin.
● İki malzemeyi uygun kıvama gelene kadar karıştırın.
● Karışım hazır hale geldiğinde, bir fırça yardımıyla maskeyi yüzünüze uygulayın.
● Yaklaşık 15 - 20 dakika kadar cildinizde bekletin.
● Süre dolduktan sonra, ılık su ile masaj yaparak durulayın.

➥ MASKE-6: Anti-Aging Etkili ve Enerji Verici Kil Maskesi Tarifi
anti aging cilt bakımı, anti aging beyaz kil, yaşlanma karşıtı maske - www.kahvekafe.net
Kakao, yüksek antioksidan içeriğiyle sağlıklı, genç görünümlü bir cilt sağlayan en iyi bileşenlerden biridir. Ayrıca iyileştirici ve onarıcı özelliklere de sahiptir. Kakao güneşe karşı koruma sağlar ve cildin kan dolaşımını destekler.
Kafein içermeleri nedeniyle, diüretik olarak bilinen Kahve, cildi toksinlerden ve gereksiz sudan arındırmaya yardımcı olarak genç ve tonlanmış bir görünüm verir. Kafein ayrıca cildin metabolizmasını ve kan dolaşımını iyileştirmede de etkilidir. Cildi arındırır ve kirleri temizler. Kahve, parlak ve esnek bir cilt için gerekli olan antioksidanlar açısından da zengindir.

Bu bileşenleri, temizleyici bentonit kil ile karıştırmak, etkili bir yaşlanma karşıtı kil maskesi ortaya çıkarır.

Anti-Aging(Yaşlanma Karşıtı) Etkili ve Enerji Verici Kil Maskesi İçin Malzemeler:
 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş kahve (Türk kahvesi de olabilir)
 1 yemek kaşığı kakao tozu
 1 çorba kaşığı bentonit kil
 Su (doğal kaynak suyu)

Yaşlanma Karşıtı Etkili ve Enerji Verici Kil Maskesi Yapılışı:
● Ahşap, porselen veya cam bir kaseye; bentonit kili, kakao tozu ve kahveyi ekleyin.
● Üzerine macun kıvamı elde edene kadar, yavaş yavaş yeterli miktarda su ilave edin ve karıştırın.
● İyice karıştırılan ve uygun kıvama gelen karışımı yüzünüze uygulayın.
● Maske kuruyana kadar yaklaşık 15 dk boyunca bekleyin.
● Süre dolunca ılık su ile ve hafif dairesel hareketler yaparak cildinizden arındırın.
● Duruladığınız cildinizi temiz bir havlu ile kurulayın.
● Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

➥ MASKE-7: Akne Eğilimli Ciltler İçin Kil Maskesi Tarifi
akneler için kil maskesi, akne tedavisi kil maskesi, sivilce ve akne kil maskesi - www.kahvekafe.net
Bu maske, çeşitli cilt dostu bileşenlerin bir karışımıdır.
Maskede kullanılan Muz, peeling ve nemlendirici etkiler sağlarken, Yoğurt ise; cildi temizlemeye yardımcı olacaktır. Bal, antibakteriyel özellikler sunarak cildi akneden temizler ve cildin nemlenmesini sağlar. Limon suyu ise; akne tarafından geride kalan izlerden ve lekelerden kurtulmak için oldukça etkilidir.

Kil ile birlikte kullanılan bu bileşenler, akne oluşumunu önleyip tedavi ederek, size yumuşak ve esnek bir cilt verir. Yağlı ciltler için iyi bir seçenektir.

Akne Eğilimli Ciltler İçin Kil Maskesi Malzemeleri:
 2 yemek kaşığı kil
 2 yemek kaşığı yoğurt
 1 tatlı kaşığı kakao tozu
 Yarım dilim ezilmiş muz
 1 tatlı kaşığı bal
 1 tatlı kaşığı limon suyu

Akne Eğilimli Ciltler İçin Kil Maskesi Hazırlama:
● Cam kase içine; püre haline getirilmiş muz, kil, kakao, bal, limon suyu ve yoğurdu ekleyin.
● Tüm malzemeleri güzel bir karışım elde edinceye kadar tahta kaşıkla iyice karıştırın.
● Uygun kıvama gelen karışımı yüz ve boyun kısmınıza sürün.
● Yaklaşık 20 dk boyunca cildinizde bekletin.
● Süre dolunca cildinizi ılık su ile durulayın.
● Bu maskeyi haftada 2 - 3 defa yapmak yeterlidir.

➥ MASKE-8: Canlandırıcı Kil Maskesi Tarifi
canlandırıcı cilt maskesi, kusursuz cilt için pratik maskeler - www.kahvekafe.net
Bu maskede kullanılan Pembe kaolin kili, cildi nazikçe temizler ve parlak bir görünüm verir. Aynı zamanda yaşlanma belirtileriyle savaşır, cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır. Rahatlatıcı etkileri olan bu kil, hassas ciltler için de uygundur.
Maskede kullanılan Gül suyu, antioksidanlar açısından zengindir ve ayrıca antibakteriyel, antiseptik, anti-aging(yaşlanma karşıtı) ve anti-inflamatuar etkiler sunar. Cilt bakımı ve güzellik amacıyla çok fazla kullanılan bu bileşen, cildi temizler, yumuşatır ve nemlendirir. Portakal esansiyel yağı ise; cilde sağlıklı ve güzel bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.
Bu kil maskesi; cildinizi canlandıracak, dokusunu pürüzsüzleştirecek ve görünümünü iyileştirecektir.

Canlandırıcı Kil Maskesi İçin Malzemeler:
 1 yemek kaşığı pembe kaolin kili
 2 yemek kaşığı doğal gül suyu
 1 damla portakal esansiyel yağı

Canlandırıcı Kil Maskesi Yapılışı:
● Küçük porselen bir kaseye; pembe kaolin kili, gül suyu ve portakal yağını ekleyin.
● Malzemelerin tamamını, pürüz kalmayacak şekilde güzelce karıştırın.
● Yaklaşık 10 - 15 dakika bekleyin.
● Süre dolunca ılık su ile cildinizi durulayın.
● Bu maskeyi haftada 1 defa uygulamak yeterlidir.

➥ MASKE-9: Kuru ve Normal Ciltler İçin Kil Maskesi Tarifi
kuru ciltler için nemlendirici maske ev yapımı, her cilt tipi için kil maskesi - www.kahvekafe.net
Bu maskenin yapımında kullanılan Beyaz kaolin kili, cilt kullanımı için bi hayli naziktir ve hemen hemen her cilt tipine uygundur. Geniş cilt gözeneklerinin küçülmesine yardımcı olur ve aynı zamanda temizler. Gliserin ise; yumuşatıcı ve nemlendirici özellikleri ile bilinir. Cildi nemlendirir ve aynı zamanda terapötik(tedavi edici) faydalar sunar.
Bu kil maskesi özellikle kuru ve normal cilt tipleri için uygundur.

Kuru ve Normal Ciltler İçin Kil Maskesi Malzemeleri:
 1 yemek kaşığı beyaz kaolin kili
 1 çorba kaşığı bal
 1 çay kaşığı gliserin

Kuru ve Normal Ciltler İçin Kil Maskesi Yapımı:
● Küçük cam bir kaseye, beyaz kaolin kili, bal ve gliserin ekleyin.
● Düzgün bir kıvam elde edene kadar malzemeleri güzelce karıştırın.
● Hazır duruma gelen karışımı yüzünüzün her yerine uygulayın.
● Cildinizde 10 - 15 dakika kadar bekledikten sonra, ılık su ile durulayın.
● Bu maske ihtiyaca göre haftada 1 veya 2 defa uygulanabilir.

Evde Hazırlayabileceğiniz Kolay Kil Maskesi Tarifleri

evde cilt maskesi nasıl yapılır, yüz maskeleri evde yapılan - www.kahvekafe.net

1. Gül Suyu ile Yapılan Kil Maskesi Tarifi

Bu maskede gül suyunun o harika faydalarından yararlanacaksınız. Maske yapımı ve uygulanışı ise şöyledir; küçük cam kase içine, 1 tatlı kaşığı gül suyu ve 1 çay kaşığı kil ekleyin. Bu iki malzemeyi sürülebilir bir kıvam elde edene kadar güzelce karıştırın. Ardından yüzünüzün her yerine fırça ile sürün. Yaklaşık 20 dk cildinizde beklettikten sonra, ılık su ile durulayın. Bu maskeyi ihtiyaca göre haftada 1 veya 2 defa uygulamak yeterlidir.


2. Siyah Noktalar İçin Yeşil Kil Maskesi Tarifi

Papatya, çeşitli cilt hastalıklarında, deri döküntülerinde, sivilce ve siyah noktaların temizlenmesinde yardımcı olur. Bu maske için, papatya suyuna ihtiyacımız olacak. Yaklaşık 4 - 5 tane kuru papatya bulunan çay bardağınının yarısına gelecek şekilde sıcak su dökün ve bardağın ağzını kapatarak 5 - 10 dk demlenmesini  bekleyin. Demlendikten ve soğuduktan sonra, maske yapımına geçelim. Maskenin yapılışı; küçük bir kase içine 1 tatlı kaşığı papatya suyu ve 1 çay kaşığı kil ekleyin. Bu iki malzemeyi sürülebilir bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Hazırlanan karışımı, cildinize sürün ve 10-15 dk kadar bekleyin. Süre dolunca cildinizi ılık suyla durulayın. Bu maskeyi cilt durumuna göre haftada 1 - 2 defa uygulayabilirsiniz.


3. Sivilceler İçin Kil Maskesi Tarifi

Bu maskede cilt için oldukça yararlı bileşenler yer almaktadır. Maskenin yapılışı ve uygulanışı ise şu şekildedir; cam bir kap içine, 3 yemek kaşığı gül suyu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, yarım çay bardağı doğal maden suyu(soda) ve yeterince kil ekleyin. Tüm malzemeyi macun kıvamı alana kadar karıştırın. Maske hazır duruma gelince yüzünüze sürün. Yaklaşık 15 - 20 dk bekledikten sonra, ılık su ile cildinizi durulayın. Şişede kalan maden suyu ile de son olarak cildinizi yıkayın. Bu maskeyi 3 günde 1 defa uygulayabilirsiniz. 4 hafta boyunca düzenli kullandığınızda, cildiniz ipeksi bir görünüm kazanır ve sivilcelerde gözle görülür bir azalma olur.


4. Canlılık Verici Kil Maskesi Tarifi

Bu maske cildinde canlı bir görünüm sağlamak isteyenlere hitap etmektedir. Maskenin yapımı ve uygulanışı ise şöyledir; porselen kase içine; 2 yemek kaşığı su, yarım çay kaşığı doğal nemlendirici krem, 1 çay kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı mısır unu ve 1 tatlı kaşığı beyaz kil ekleyin. Tüm malzemeyi pürüzsüz bir yapıya gelene kadar karıştırın. Hazırlanan maskeyi cildinize sürün ve 15 - 20 dk boyunca kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra, cildinizi ılık su kullanarak maskeden arındırın. Bu maskeyi haftada 1 uygulamak yeterlidir. Düzenli kullanımlarda, daha canlı bir cilde sahip olacaksınız.


5. Yağlı Ciltler İçin Kil Maskesi Tarifi

Yağlı bir cilt beraberinde pek çok cilt sorununu meydana getirebilir. Bu fazla yağın cildinize zarar vermemesi için, arındırılması ve dengelenmesi gerekir. Tam da burada maskemiz devreye girecek ve aşırı yağlanmayı ortadan kaldıracaktır. İşte maskemizin tarifi; küçük cam bir kap içine; 2 yemek k. limon suyu, 1 tatlı k. elma suyu, 1 çay k. vazelin, 1 tatlı k. portakal suyu ve yeterince beyaz kil ekleyin. Tüm malzemeleri uygun bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırlanan karışımı yüzünüze sürün ve 10-15 dk kadar bekleyin. Süre dolunca ılık suyla cildinizi durulayın. Bu maske ciltteki fazla yağ durumuna göre, haftada 1 veya 2 kez kullanılabilir. Düzenli kullanıldığı takdirde, ciltteki aşırı yağlanma problemi giderilir ve yağ dengesi sağlanır.

Güzellik ve Cilt Uzmanlarından Kil Maskeleri

Suna Dumankaya Kil Maskesi Tarifleri

güzellik uzmanı suna dumankaya kil maskesi, suna dumankaya kil maskesi nasıl yapılır - www.kahvekafe.net

Porselen Gibi Bir Cilt İçin Kil Maskesi Tarifi

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'nın oldukça sevilen maskeleri arasında kendine üst sıralarda yer bulan bu kil maskesi, cildi arındırarak, porselen gibi bir cilt yapısına kavuşmanızı sağlıyor. Tarifi ise şu şekildedir; küçük boyuttaki cam kase içine; 1 tatlı kaşığı mısır unu, 1 tatlı beyaz kil, 1 çay kaşığı krem (yüz kremi) ve yeteri kadar su ekleyin. Tüm malzemeleri tahta kaşık yardımıyla krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırlanan karışımı cildinize, 5 dk boyunca masaj yaparak sürün ve ardından yıkayın. 2-3 günde yapılması önerilen bu tarif, düzenli uygulandığında; ciltte aydınlanma, gözeneklerde sıkışma, sivilce ve lekelerde azalma sağlar.


Şems Arslan Kil Maskesi Tarifleri


şems arslan peeling etkili kil maskesi tarifi, şems aslan beyaz kil maskesi - www.kahvekafe.net

Şems Arslan'dan Sakinleştirici ve Leke Açıcı Kil Maskesi Tarifi

Güzellik Uzmanı Şems Arslan'dan sakinleştirici ve leke açıcı kil maskesi tarifi. Bu maske akşam vakti yatmadan önce yapılması tavsiye edilmektedir. Maskenin yapılışı ise şu şekildedir; 1 tatlı kaşığı beyaz kil, 2 yemek kaşığı süt kaymağı, 2 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı buğday nişastasını cam kase içine ekleyin. Tüm malzemeleri uygun bir kıvama gelene kadar karıştırın. Hazırlanan karışımı cildinize sürün ve yaklaşık 20 dk bekletin. Süre dolduktan sonra ılık su ile durulayın. Son olarak akşam nemlendiricisi sürüyoruz ve uyuyoruz. Bu maskeyi haftada 1 - 2 defa uygulayabilirsiniz.

İpuçları ve Uyarılar

kil maskesi püf noktaları, kil maskesi uyarılar, www.kahvekafe.net
★ Kullanılan malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa bu maskeyi kullanmaktan kaçının. Alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız, maskeden küçük bir miktar alarak alerji testi yapabilirsiniz.
★ Cildinde yeni operasyon geçirmiş(lazer, estetik ameliyatı..vb) kişilerin bu maskeleri uygulamaları sakıncalıdır. Lütfen bu konuda doktorunuza danışınız.
★ Cildinde yoğun ve iri sivilceler ile çeşitli yaralar bulunan kişilerin bu maskeleri uygulaması doğru değildir.
★ Kil maskeleri yaparken metal kaseler veya kaşıklar kullanmayın. Kildeki mineraller metal ile reaksiyona girebilir ve çamur maskesinin etkinliğini engelleyebilir.
★ Bazı maskeler çok bekletildiğinde ve aşırı kuruduğunda, çıkarılması zor olabilir. Eğer yüzünüzü yıkamak işe yaramıyorsa, nemli bir bezle silin.

Kilden yapılan bu maskeleri deneme imkanınız olduysa, yorumlarınızı aşağıya bırakabilirsiniz. Bu konumuz sürekli güncellenecek ve yeni kil maskeleri eklenecektir. Sitemizi sık sık ziyaret etmeyi unutmayın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski