Horlama Nedenleri Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Horlama Nedenleri Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? 
horlama sesi -  horlamaya son - KahveKafeNet
Horlama tedavisinde, horlamanın neden kaynaklandığına göre farklı tedavi seçenekleri vardır. Her hastalıkta olduğu gibi, horlama tedavisinde de tek bir tedavi seçeneği yoktur. Horlama tedavisinde, öncelikle horlamanın nedenini bulmalıyız. İşte Horlamanın Nedenleri:
1. Burun Kaynaklı Problemlerin Olması
Burundan kaynaklanan sorunlar horlamaya neden olmaktadır. Burnumuzdaki kemik eğiklikleri, kıkırdak eğiklikleri, burun eti büyümeleri, sinüzit, mukus sıvısı vb. sorunlar horlama yapabilir.
2. Boğaz ve Dil Kaynaklı Problemlerin Olması
Boğazımızdaki bademciklerin aşırı büyük olması, küçük dilimizin, yumuşak damağımızın sarkık olması horlama sebebi olabilir.
3. Aşırı Kilolu Olmak ve Zararlı Alışkanlıkların Olması
Aşırı kilo, çok sedanter yaşam yani bol alkol sigara yoğun yemekle geçen bir hayat sürüyor isek horlama sebebi olabilir.
4. Kullanılan Bazı İlaçların Etkileri
Bazı kullandığımız ilaçlar horlama sebebi olabilir. İşte özellikle sakinleştiriciler, kas gevşeticiler, uzun süre antidepresan ilaçları kullanımı gibi.
5.Yoğun İş Temposu ve Buna Bağlı Stres Durumları
İşte ve sosyal yaşamda yoğun baskı altında olma ve buna bağlı olarak stres yaşama
Bu belirtilen sebeplerin bir veya bir kaçı horlama sebebi olabilir.

Horlama Nasıl Tedavi Edilir? 
uyku apnesi - horlama neden olur - uyku apnesi belirtileri - KahveKafeNet
İlkadım olarak horlama şikayetlerinize son vermek için, bir uzman hekimden yardım almanız gerekir. Bir uzmana başvurarak bir kulak burun boğaz muayenesi yaptırmak, üst solunum yollarımızda horlama sebebi olan bir problem var mı onu tespit ettirmek, onu çözdürmek gerekir. Horlama sebebi tespit edilip çözüldükten sonra, eğer ki hala horlama devam ediyor ise, neden devam ettiğini bulmak amacıyla uyku testleri yaptırabiliriz.
Polisomnografi dediğimiz bu uyku testlerinde, bir gece hastanede geceleyerek horlamanın sebepleri araştırılabilir. Sizlere önerimiz; direk bu testi yaptırmak yerine, önce bir kulak burun boğaz muayenesi olarak horlama sebebi olan sebepler varsa onları gidermek, ikinci aşamada hala horlama devam ediyor ise bu uyku testimi yaptırmaktır. Uyku testi sonucuna göre de diğer tedavi basamaklarına geçilmelidir.

Horlamaya Karşı Bitkisel Çözümler Nelerdir?
horlama aparatı -  horlama önleyici kür - KahveKafeNet
1. Horlamaya Karşı Meyveli Karışım
Genel olarak horlamalar, boğazda ve burundaki mukus sıvısından kaynaklanır. Eğer horlamanız mukus kaynaklı ise vereceğimiz doğal karışımı tüketerek, horlama sorunundan kurtulacaksınız. Bunun için; 2 adet elma, 2 adet havuç, çeyrek limon ve küçük parça taze zencefili blenderdan geçirerek içecek kıvama getirin. Elde edilen karışımı uyumadan bir kaç saat önce tüketin.

2. Horlamaya Karşı Prof. İbrahim Saraçoğlu Kürü
Öncelikle akşamları fazla yemek yememeniz gerekir. Horlamaya etkili kür ise; Lahananın 2 dış yaprağını 1 litre suda 15 dakika boyunca kaynatacaksınız ve suyunu içeceksiniz. Lahananın suyunu günde yarım bardak veya 1 bardak olmak üzere 15 gün boyunca düzenli bir şekilde tüketeceksiniz. Lahana suyunu içmek gaz yapabilir. Bunu önlemek için, içmeden önce içine 3-5 damla limon damlatmanız ve öyle tüketmeniz gerekir.

3. Prof Dr Ahmet Maranki Horlama Tedavisi İçin Kür
Öncelikle saat 6 - 7 den sonra yemek yemeyeceksiniz. Eğer yemek yeme ihtiyacınız olursa, meyvelerle bu ihtiyacı giderebilirsiniz. Horlamanın kesilmesi için; yarım bardak doğal elma sirkesinin yarısını ağzınızda gargara yapın ve atın. Diğer yarısını ise yavaş yavaş için. Boğazınızdaki zararlı bakteri mantar oluşumlarını, polipleri.. vs temizleme özelliği vardır. Bunu içerek horlamanız azalacaktır.
Yine bir tutam mersin yaprağı, bir tutam sinirli otu ve bir tutam mazı yaprağını bir bardak su içerisinde 5 dk kaynatın ve elde edilen çayı yatmadan önce için.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski