Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi İnceleme, Özellikler ve Kullanıcı Yorumları

Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesi İnceleme

arçelik telve türk kahve makinesi
Kahve tiryakileri bilir; kahve Yemen'den gelir, tavalarda kavrulur, değirmende öğütülür, bakır cezveler de pişirilir' di eskiden... Şimdi Arçelik Telve ile pişirilir. Bol köpüğü, katmerli lezzetiyle tadını çıkara çıkara içilir. "Neyse halin o çıksın falin" diye kapatılır. Güzel bir kahve Arçelik Telve'nin elinden içlir. Kahve tiryakileri en iyisini bilir.

Arçelik 3190 Telve Türk Kahve Makinesi Kutu Açılışı

arçelik k 3190 telve türk kahve makinesi kutu inceleme
Makinenin kutusunu ilk açtığımızda bizi 1 adet kahve ve kahve ölçeği karşılıyor. (Ancak bu hediye kampanyası devam etmiyor sanırım.) Strafor koruma köpüğünü kaldırdığımızda ise; 1 adet garanti belgesi, 1 adet kolay kullanım kılavuzu, bütün halde poşetle kaplanmış kahve makinesi ve iki adet pişirme cezvesi olduğunu görüyoruz. Kahve makinesini ambalajından çıkarıyoruz ve ilk incelememizi gerçekleştiriyoruz.

Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesi İlk İnceleme

arçelik telve kahve makinesi
Makineyi ilk incelediğimizde, sağ tarafında bir açma kapama tuşu olduğunu görüyoruz. Kahve makinesine karşıdan baktığımızda ise; 2 adet pişirme istasyonunu(yuvaları) ve hemen üstlerinde fincan adetine göre; Tek kişilik kahve düğmesi ve İki kişilik kahve düğmesi olmak üzere toplamda 4 adet düğme yer alıyor. Bu düğmelerin ortasında ise; makine durum ışığı(su gösterge ışığı) bulunuyor. 
Makinenin sol tarafında ise; su haznesi bulunmaktadır. Su haznesinin üst kısmında ise; 1, 2 ve 3 numaraları yazan bir ayar düğmesi var. Bu ayar düğmesi küçük(1), orta(2) ve büyük(3) fincanlarınıza göre su miktarını ayarlıyor. Fincan büyüklüğüne göre burada bulunan düğmeyi, kahve ölçeğinin tutacak kısmının uç kısmını kullanarak döndürün ve istediğiniz ayarı yapın.
Pişirme cezvelerini incelediğimizde,cezvelerin alüminyum malzemeden yapılmış olduğunu anlıyoruz. Üst kısmında sağ ve sol kısımlarında kahve dökmeyi kolaylaştıran kesitler bulunuyor. Bunun hem sağda hem solda bulunmasının nedeni ise; makineyi kullananların sağlak ve solak olma durumlarına göre kahveyi rahatça fincana dökmeleridir. Yine pişirme cezvesinin tutacak kısmında şeker hatırlatma düğmesi olduğunu görüyoruz. Bu düğme, her iki cezveyi kullanırken; kahvenin az şekerli, orta ve şekerli kahve mi olduğunu karıştırmamanız için tasarlanmıştır. Buradan istediğiniz duruma getirerek kahveleri karıştırmanızın önüne geçilmiş olur.
Eve ön incelememiz böyleydi şimdi makinenin teknik özelliklerine bir göz atalım.

Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesi Teknik Özellikleri

arçelik k 3190 telve türk kahve makinesi teknik özellikleri
Güç (W) 1200 W
Sesli ve Işıklı Uyarı Sistemi Var
Tek Tuşla Kontrol Var
Cezve Malzemesi Alüminyum
Fincan Kapasitesi 4 Fincan
Su Tankı Var
Su Tankı Kapasitesi 1000 ml
Otomatik Su Alımı Var
Su Miktarını Belirleme Var
Düşük Su Seviyesi Göstergesi Var
Spinjet Teknolojisi (Su Püskürterek Karıştırma) Var
Kahve Ölçü Kaşığı Var
Ürün Rengi Gümüş
Cezve Rengi Gümüş
Cook Sense(Pişme Algılama Sistemi) Var
Anti-Spill (Taşmayı Önleme Teknolojisi) Var
Boy Ölçüleri Derinlik(21.5 cm)- Genişlik(22.8 cm)- Yükseklik(28.0 cm)
Ağırlık 4.5 kg

Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesi Kullanımı

arçelik telve kahve makinesi kullanımı

➥ Su Deposunun Doldurulması ve Ön Hazırlık

Makinenin sol tarafındaki hazneyi açıyor ve içerisine suyu dolduruyoruz. Yandaki su deposu seviye penceresinden su seviyesini kontrol edebilirsiniz. Suyu doldururken minimum ve maksimum çizgilerine dikkat edin ve buna göre suyu doldurarak hazneyi tekrar yerine yerleştirin.
Depodaki suyun bittiğini ön panoda ortada bulunan uyarı ışığından anlayabiliriz. Buradaki ışık pembe renkte yanıp sönerek sizi uyaracaktır. Bu durumla karşılaştığınızda, depoya su eklemeniz gerekir yoksa pişirme işlemi yapamazsınız.

➥ Kahve Pişirme İşlemi

Makinenin fişinin prize takın ve açma kapama düğmesine basın. Düğmeye bastığınız anda makinenin durum ışığının mavi yandığını göreceksiniz. Bunu gördüyseniz kahve makinesi hazır demektir.
Şimdi tek kişilik kahve yapalım.
Pişirme cezvesine 1 ölçek kahve ekliyoruz. Eğer şekerli içecekseniz şeker atıyorsunuz. Ardından pişirme haznesini yuvasına sapları tam ortaya gelecek şekilde yerleştirin. (tam yerleştirilmezse makine çalışmayacaktır.) Pişirme haznesini hangi yuvaya yerleştirdiyseniz onun üzerinde bulunan tek fincan resmi olan(tek kişilik) düğmeye basıyoruz ve makine bip uyarı sesi ve mavi durum ışığı yanarak kahveyi pişirmeye başlıyor.
Pişirme süresi hazırlanan kahveye göre değişmektedir.
◦ Tek kişilik için: 1.5 dk - 2 dk
◦ İki kişilik için: 2.5 dk - 3.5 dk gibi bir sürede kahveyi pişirmektedir.
Eğer ürünü peş peşe kullandıysanız, makinede bulunan ısıtıcı sıcak olduğu için bu durum süreyi kısaltacaktır.

Kahveler piştiği anda makineniz sesli uyarı verecek ve ortada bulunan mavi uyarı ışığı yanıp sönecektir. Bu uyarıyı aldıktan sonra, pişirme haznesini hemen yerinden alıp fincanlara servis yapmanız gerekir. Aksi halde bekletirseniz köpüğü kaybolur ve kahve telvesi dibe çökerek haznede kalır. Bu durum istemediğimiz bir kahve tadını almamıza sebep olur.
Pişirme cezvesini yerinden almamanız durumunda alana kadar, mavi durum ışığı aralıklı olarak yanıp sönmeye ve her 5 saniye de de sesli uyarıya devam eder. Bu nedenle bekletmeden alınız.
Makinenin her iki pişirme cezvesini kullanarak toplamda 4 fincana kadar kahve pişirebilirsiniz. Ayrıca aynı anda farklı kahveler yapabilmek mümkündür. Örneğin; haznenin birinde şekerli, birinde sade kahve hazırlayabilirsiniz. Hazneleri karıştırmamak için hazne üzerinde yer alan hatırlatma düğmelerinden yararlanabilirsiniz.
Herhangi bir nedenle kahve pişirmeyi iptal etmek isterseniz, istasyon üzerindeki tek kişilik ya da iki kişilik düğmelere(pişirme işleminden önce hangi düğmeye bastıysanız.) 3 saniye boyunca basmanız yeterlidir. Bu şekilde pişirme işlemi iptal edilecektir. Eğer iptal etme işleminizden sonra tekrar kahve hazırlayacaksanız, pişirme cezvesinde iptal işleminden kalan suyu dökmeniz gerekir. Aksi halde, makine tekrar su alacağı için taşmaya ve kahvenizin sulu olmasına neden olacaktır.

Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesi Bakım ve Temizlik

arçelik telve kahve makinesi bakım ve temizlik
Kahvenizi bir güzel içtiniz sıra geldi makineyi temizlemeye. Makine temizlemeye geçmeden önce makinenin fişini prizden çekiniz. Makinenin pişirme hazneleri ve su haznesi haricinde hiçbir yerini yıkamanıza gerek yoktur. Diğer kalan kısımları nemli bir bezle silmeniz yeterlidir.
Pişirme hazneleri ve su haznesi kesinlikle bulaşık makinesinde yıkanmaz. Elinizle hafifçe yıkayabilirsiniz. Su haznesini sık sık yıkamanıza gerek yoktur. Ayda bir ya da 2 ayda bir yerinden kolayca çıkararak elinizde yıkayabilirsiniz.

Su haznesini yerinden çıkarıp geri takmanız, makinenin kahveyi pişirmek için yeterli oranda su alamamasına neden olabilir. Eğer böyle durumla karşılaşırsanız, pişirme cezvesini yerine yerleştirin ve tek kişilik pişirme düğmesine basılı tutarak aynı anda iki kişilik düğmeye de basınız. Pişirme haznesine 10 saniye boyunca su dolacaktır. Bu sayede makinede bulunan su pompasının doğru çalışmasını sağlamış olursunuz. Bu suyu döktükten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Pişirme haznelerini yerleştirdiğimiz yuvanın iç kısmının hemen üzerinde, pişme algılama sensörleri bulunur. Burayı da her 15 - 20 kullanımdan sonra nemli bir bezle hafifçe silebilirsiniz.
Yine pişirme cezvelerinin dibinde zamanla kahve izleri veya tortular oluşabilir. Bu tortuları temizlemek için bir fincan içine yarısı sirke yarısı su doldurun ve bunu pişirme cezvesinin içine dökün. Ardından cezveyi yuvasına yerleştirin ve makineyi tek kişilik modunda çalıştırın. İşlem bitince güzelce durulayın. Kahve izleri ve tortularını bu şekilde temizleyebilirsiniz.
Pişirme cezvesinin temizliğinde kesinlikle; ovma teli, temizlik tozu ve aşındırıcı sert süngerler kullanmayınız.

Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesi Fiyatı Nedir? Nereden Alınır?

arçelik telve kahve makinesi fiyatı nedir
Arçelik K-3190 Telve Türk Kahve Makinesi'nin fiyatı: 600 TL ile 900 TL arasında satılmaktadır. Bu fiyat farkının nedeni bazı kurnaz satıcılardan kaynaklanmaktadır. Arçelik resmi fiyatı ise; 689 TL dir. Hepsiburada, N11, Gittigidiyor gibi alışveriş sitelerini ve bu ürünleri satan mağazaları inceleyebilirsiniz. Aralarında yapacağınız fiyat karşılaştırması ile, en ucuz ve en uygun kahve makinesini satın alabilirsiniz. Bu makine için belirtilen fiyatların, kampanya durumlarına göre artıp azalabileceğini unutmayın.

Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesi Yorumlar ve Şikayetler

Bazı internet sitelerinden ve ürün inceleme forumlarından aldığımız bilgilere göre, ürün oldukça beğeniliyor ve tavsiye ediliyor. 100 kişiden 87'si üründen memnun. Şikayetvar yorumlarına baktığımızda ise, bazı kullanıcılar; ısıtma sorunu yaşadıklarını, bazen soğuk bazen ılık kahve yaptığını, kahveyi pişirirken yaktığını, su problemi olduğunu söylemekteler. Tabi bu durumlar makineyi kılavuza uygun bir şekilde kullanmamaktan yani kullanıcı hatası kaynaklı da olabilir. Çünkü makineler belirli üretim testlerinden geçmekte ve öyle piyasaya sürülmektedir. Eğer kullanım, temizlik ve bakımına gerekli özen gösterilmezse, her cihaz hatalar verebilir. Bu durumu da göz ardı etmemek gerekir.

Arçelik K 3190 ve Arçelik K 3190-P Kahve Makinelerinin Farkı Nedir?

arçelik telve kahve makinesi farkı
K3190-P modellerinin cezveleri plastikten, K3190 modeli ise alüminyumdan üretilmiştir. Bu iki makine arasındaki fark budur.

Evet bu yazımızda 2005 yılı tasarım ödülü alan, Arçelik K 3190 Telve Türk Kahve Makinesini inceledik. Sizde bu makine hakkındaki yorum, şikayet ve görüşlerinizi aşağıya bırakabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski