Yumurta Beyazı İle Kuru, Normal ve Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskeleri

Yumurta Beyazı İle Kuru, Normal ve Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskeleri

yumurta beyazi maske - KahveKafeNet
Yumurta, cildinize harikalar yaratan ve herkesin mutfağında kolayca bulunan bir yiyecektir. Yumuşak, esnek ve beslenmiş bir cilde sahip olmak istiyorsanız, yumurtanın beyazından faydalanabilirsiniz. Yumurta beyazı, cildinizin sağlığını doğal bir şekilde artıran temel besin ve minerallerle yüklüdür. Albumin, yumurta beyazında bulunan ve cildi sıkılaştırmaya yardımcı olan ve açık gözenekleri daraltarak siyah nokta oluşumunu azaltan önemli bir proteindir. Eğer sizde parlayan bir cilde sahip olmak için özel cilt bakım salonları veya spa masajlarına ekstra paralar harcamaktan yorulduysanız, ev yapımı maskelerle bu işlemleri neredeyse bedavaya getirebileceksiniz. Yumurta akı maskesi uygulaması; cildinizi beslemenin yanında, yüzünüzdeki çok çeşitli cilt sorunlarının çözülmesine de yardımcı olur. Tek yapmanız gereken yumurtanın beyazını sarısından ayırmak ve bununla cilt maskeleri yapmaktır. İşte Yumurta Beyazından Her Cilt Tipine Uygun Maske Tarifleri...


Yumurta Beyazından Pratik Yüz Maskeleri Tarifi | Yumurta Akı İle Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

1. Yağlı Ciltler İçin Yumurta Beyazı ve Limonlu Yüz Maskesi

yagli-ciltler-icin-maske-KahveKafeNet
Bu yüz maskesi yağlı ciltler için mükemmeldir. İçinde limon bulunması nedeniyle doğal cilt beyazlatma maddesi olarak çalışır. Tek ihtiyacınız olan; 1 adet yumurta ve yarım limon. İlk önce yumurta akını, sarısından ayırarak bir kaseye alın. İçine yarım limon suyu ekleyin. Kaşık yardımıyla iyice çırpın ve maskeyi hazır hale getirin. Ardından maskeyi, ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 10 - 15 dk boyunca yüzünüzde bekletin. Süre dolduktan sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Yumurta beyazından yapılan limonlu yüz maskesini, haftada 2 ya da 3 defa uygulayın. Kısa sürede etkili sonuçlar alacaksınız.

2. Normal Ciltler İçin Yumurta Beyazı Ve Mısır Nişastası İle Yüz Maskesi

normal-ciltler-icin-maske-KahveKafeNet
Mısır nişastası ve yumurta akı karışımıyla harika bir cilt temizleyici hazırlamak mümkündür. Tek ihtiyacınız olan 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı mısır nişastası. Yumurta beyazını sarısından ayırın ve bir kaseye alın. Üzerine 2 çay kaşığı mısır nişastası ekleyin. Bu 2 malzemeyi güzel bir şekilde karıştırarak hazır hale getirin. Ardından karışımı yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 10 - 15 dakika kadar cildinizde bekletin. Parmak uçlarınızla dairesel hareketler yaparak cildinizi su ile arındırın ve temiz bir havluyla kurulayın. Haftada 3 defa bu maskeyi uygulayarak cildinizin daha temiz ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

3. Kuru Ciltler İçin Limon, Yumurta Beyazı Ve Hindistan Cevizi Yağı İle Yüz Maskesi

kuru-ciltler-icin-maske-KahveKafeNet
Kuru bir cilde sahipseniz, bu yüz maskesi sizin için uygundur. Tek ihtiyacınız olan limon suyu, Hindistan cevizi yağı ve 1 adet yumurtadır. Yumurta akını sarısından ayırarak cam veya porselen bir kase içine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı Hindistancevizi yağı ile 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice çırpın. Karışım hazır hale gelince, yüzünüze uygulayın ve 10 - 15 dakika kadar bekletin. Süre dolduğunda normal su ile durulayın. Nemli, tonlu ve esnek bir cilt elde etmek için, bu maskeyi haftada 2 ya da 3 defa tekrarlayın.

Her cilt tipine uygun, bu kolay ev yapımı yüz maskelerini kullanarak mükemmel ciltlere sahip olabilirsiniz. Sizde bu maskeleri uygulayarak sonuçlarınızı aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski