Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Daha lezzetli, yoğun kıvamlı ve bol köpüklü mükemmel bir Tür kahvesi içmeyi herkes sever. Türk kahvesi yapmak kolay gibi görünebilir, ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdir de hiç de hoş bir kahve ortaya çıkmaz. Kim kötü bir tada sahip Türk kahvesi içmek iste ki? KahveKafe olarak sizlere Türk kahvesini nasıl pişireceğiniz hakkında bir kaç püf noktası paylaşacağız. Bunları dikkate alarak kahve yaparsanız, harika kahveler yapabilirsiniz. İşte Lezzetli Türk Kahvesi Pişirmenin Sırları...

Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? | Türk Kahvesi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
1.Kahve pişirilirken şeker önce mi konulmalı yoksa sonradan ilave mi edilmelidir?
Türk kahvesi hazırlarken özellikle şeker konusunda, kahve yapımından önce tüm malzemeler cezveye konulurken; 1 kaşık kahve üzerine konulacak şeker ilavesi ve sonrasında suyun ilavesi ile birlikte hepsinin birbirine geçecek şekilde karıştırılması gerekir. Eğer siz de Türk kahvesi yapacaksanız, ocağa almadan önce tüm malzemeyi iyice karıştırın.

2. Türk kahvesi pişirirken bakır cezve mi kullanılmalı yoksa çelik cezve mi?
Türk kahvesi pişirirken kullanılması gereken materyalin bakır cezve olmasını tavsiye ediyoruz. Çok eski zamanlardan itibaren kullanılan bakır cezve, Türk kahvesinin daha kıvamlı ve bol köpüklü pişmesini sağlayarak lezzetli bir kahve ortaya çıkarıyor. Aynı kahvenin çelik ya da alüminyum cezvede pişirilmesi, güzel sonuçlar vermiyor. Bu nedenle iyi bir Türk kahvesi hazırlamak istiyorsanız, pişirmede kullanılan materyalin seçimine önem vermeniz gerekiyor.

3. Türk kahvesi doğal gaz ateşinde mi pişirilmeli yoksa odun ateşinde mi?
Odun ateşinde pişirilen kahve her zaman daha lezzetlidir ve daha geleneksel bir yöntemdir. Türk kahvesinden en iyi sonucu almak için iyi bir çözüm yoludur. Ancak günümüzde evlerimizde doğal gazın yerini almasıyla, odun ateşinde kahve pişirmek zorlaşmıştır. Sadece sokak başı seyyar kahve satıcılarında, özel kahve mekanlarında, piknik ve mesire alanlarında kullanılan közde kahve pişirme yöntemi çok az da olsa devam ettirilmektedir. Ayrıca közde kahve pişirmenin yerini, yavaş yavaş Kumda Kahve almıştır. Kumda kahve pişirme de, odun ateşinin sağladığı lezzet ve tada oldukça yakındır. Odun ateşine kahve çoğu evde kullanım açısından zorlaştığı için, genelde doğal gaz ateşinde yapılan kahveler kullanılmaktadır. Ancak öyle bir şekilde yapıldığında da, bunun kısık ateşte yapılmasını tavsiye ediyoruz.

4. Köpüklü bir Türk kahvesinin sırrı nedir, nasıl köpüklü kahve yapılır?
Aslına bakarsanız Türk kahvesi pişirmek bir bütünlük ister. Ön hazırlık, cezve seçimi, pişirme, kullanılan kahve gibi bütünlüğe baktığımızda, hepsinin doğru olarak uygulanması gerekiyor. Köpüklü kahveyi elde ederken de; kahvesi, suyu ve şekeri ateşe konulmadan önce birleştirilmeli ve güzelce karıştırılarak bir bütün haline getirilmelidir. Kahvenin ateşe konulmasından sonra, hafif ısınmaya başladığını anladığımız zaman iki tur karıştırıyoruz ve kahvenin yavaş yavaş zaten fokurdama ya başladığını görüyoruz. Fokurdama işlemi başladıktan sonra da servis edilecek fincanlara dökülmesini tavsiye ediyoruz. Burada en önemlisi taze kahve kullanımıdır. Kullandığımız taze kahve her açıdan bize en doğru sonucu verecektir.

5. Türk kahvesi yaparken soğuk su mu kullanılmalı yoksa sıcak su mu?
Türk kahvesi hazırlarken kesinlikle sıcak su kullanılmamalıdır. Kahve ile birlikte yavaş yavaş suyun sıcaklığı arttırılmalıdır. Dolayısıyla Türk kahvesi hazırlarken, oda sıcaklığında su kullanılması yeterli olacaktır. Yoğun kıvamlı bir Türk kahvesi için, su seçimini de doğru yapmanız gerekir.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski