Saçlarımız Sağlıklı ve Hızlı Bir Şekilde Nasıl Uzar? - Saç Uzatmanın Yolları

Saçlarımız Sağlıklı ve Hızlı Bir Şekilde Nasıl Uzar? - Saç Uzatma Yöntemleri
sac uzatma yontemi KahveKafeNet
Bu yazımızda sizlere sağlıklı bir şekilde nasıl saç uzatabilirsiniz onu anlatacağız. Çok ince telli bir saça sahipseniz ve saçlarınız çabuk kırılıyor, yıpranıyor ve kuruysa saçlarınızın mutlaka bakıma ihtiyacı vardır. Sizde eğer bu yazımızı okuyorsanız, muhtemelen sizinde saçlarınızda bu tür sorunlar vardır. Çünkü bu tür saçlar, sizi saç konusunda araştırmaya yönlendirir ve saçlarınıza daha çok ilgi göstermenize neden olur. Hani bazı insanların çok gür saçları vardır ve çok fazla uğraşmadan rahatlıkla saçları uzar, böyle bağladığında kap kalın at kuyruğu gibidir saçları. O insanların saçlarını kıskanırsınız, imrenirsiniz onların saçlarını. Benim saçlarım neden böyle değil? diye kara kara düşünürsünüz. Bu tür karamsar düşünceleri kafanızdan atma zamanı geldi de geçiyor. Vereceğimiz yöntemleri uygulayarak, sizde çevrenizdeki insanları kıskandırabileceksiniz. Bunun için, bir kaç ay gibi bir süre çaba göstermeniz gerekiyor. Bu kısa çabanın sonucunda, sizinde Rapunzel gibi uzun ve sağlıklı saçlarınız olacaktır. Eğer bu söylediklerimizi sabırla ve düzenli bir şekilde uygulayacağım diyorsanız, hemen sağlıklı saç uzatma tavsiyelerimize geçelim.

Uzamayan Saçları Bakım Yaparak Uzatmak | Evde Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir? | Saç Uzatma Yolları | Ev Yapımı Saç Uzatma Kürü Tarifi
1. Saçlarınızın Ucundaki Kırıklardan Kurtulun!
sac kirilmasi ve sac uzatma KahveKafeNet
Saç uzatmanın birinci ana kuralı, saç uçlarını düzenli olarak kestirmek ve saçlarınızın kırıklarını aldırmaktır. Eğer şu anda saç uzatmaya karar verdiyseniz, ilk olarak gidin kuaföre ve saçlarınızın ucundaki kırıkları kestirin. Kaç santim kesilmesi gerekiyorsa kestirin. 2 cm - 4 cm ya da daha fazla olması fark etmez. Öncelikle saç uçlarındaki kırıklardan kurtulmanız gerekir. Daha sonraki bakım sürecinde de, düzenli olarak ayda bir ya da iki ayda bir olmak üzere 1 - 2 cm kadar saç uçlarının kesilmesi gerekiyor. Çünkü saç kökten uzar ve uçlardan beslenir. Saç uçları kırılırsa, kırılan saç zamanla dökülür. Bu nedenle birinci kurala dikkat etmek gerekir.

2. Kural Saçların Kırılmamasını Sağlayın!
sac uclarindaki kiriklar KahveKafeNet
Öncelikle sigara ve alkol kullanımını bırakmalıyız. Çünkü sigara ve alkol içerisindeki zararlı maddeler saça zarar verir. Özellikle sigara kullanan kişilerin saçlarında; erken beyazlama, yağlanma problemi ve saç kırılması problemleri görülmüştür. Bunun için ilk iş bu tür zararlı alışkanlıkları bırakmaktır. Yine saçınıza uygun tarak seçmemek, saç tararken hurharca taramak, çok fazla maşa, fön ve ısıl işlemler yapmak, çok fazla saç rengi açtırmak ve boyatmak gibi şeyler saçlarınızın uzamasını önler. Ayrıca uyurken saçlarınızı örerek uyuyabilirsiniz. Bu da saçlarınızın kırılmasını yavaşlatacaktır.

3. Saçlarınıza Mutlaka Bakım Yapın!
sac uzatma urunleri ve sac bakimi KahveKafeNet
Saç uzatma konusunda en önemli tavsiyemiz, saçlarınıza bakım yapmanızdır. Eğer saçlarınız yeterli bakımı almazsa güçsüzleşir ve kopmalar yaşarsınız. Saçlarınıza nasıl bakım yapılacağı konusunda bilgi sahibi değilseniz, sizler için hazırladığımız saçın sağlıklı olmasını sağlama ve saç uzatma bakım tarifini uygulayabilirsiniz. Bu tarifimizde İşte Saçlarınızın Sağlıklı Uzamasını Sağlayan Bakım Kürü Tarifi...

Saçlarınızın Sağlıklı Uzatan ve Besleyen Bakım Kürü Tarifi | Saç Uzatma Formülü | Saç Uzatma Serumu Yapımı
Saçları Uzatan ve Besleyen Bakım Kürü İçin Malzemeler:
- 1 tutam sinameki otu
- 1 su bardağı su
- 1 adet E vitamini ampul (Evin ampul)
- 1 adet B vitamini (Bemiks Kompoze ampul)
- 1 adet Bepanthen ampul (dekspanthenol)
- 2 - 3 damla argan yağı veya diğer yağlar

Saçları Uzatan ve Besleyen Vitaminli Bakım Kürü Yapılışı:
İlk önce sinameki otunu 1 bardak su içerisinde, 2 dk kadar kaynatıp suyunu cam veya porselen bir kaseye süzün. Süzülen su ılık bir hale gelince içerisine E vitamini, B vitamini ve Bepanthen gibi saç uzatma ampullerinden birer tane ampul kırarak ekleyin. Daha sonra içine argan yağı ekleyin. (Argan yağı yoksa; badem yağı, susam yağı, çörek otu yağı, defne yaprağı yağı.. gibi doğal saç uzatma yağlarından herhangi birini kullanabilirsiniz.) Yağı da ekledikten sonra, iyice karıştırın. Karışan saç bakım kürünü, uygulamaya geçelim.
UYARI: Saçınıza uygulamadan önce elinizde veya ensenizin küçük bir bölümünde alerji testi yapmalısınız. Karışımı uygulamadan önce teninizin küçük bir alanına sürün ve 5 - 10 dk kadar bekleyin. Eğer vücudunuzda herhangi bir etki olmazsa kullanabilirsiniz.

Saçların Sağlıklı Uzamasını Sağlayan Bakım Kürü Kullanımı ve Uygulanışı:
Bu karışımı saçınızı öne alarak, banyoda güzelce saçınıza uygulayın. Özellikle uçlarına ve sonra diplerine tamamen yedirin. Sonra saçlarınızı bağlayın ve kafanıza bir bone geçirin. 3 - 4 saat boyunca saçınızda bu şekilde bekletin. Ardından güzelce yıkayın. Saçlarınızda ilk kullanımdan itibaren faydasını göreceksiniz. Saçlarınız pırıl pırıl olacak ve sağlıklı uzayacaktır. Haftada bir kere bu tarifi uygularsanız çok daha etkili sonuçlar alacaksınız.
sac uzatma bakimi bitkisel KahveKafeNet
Ayrıca şunu da belirtmemizde fayda var. Kullandığınız şampuanların seçimi de önemlidir. Şampuanınızı seçerken çok köpüren şampuanları tercih etmeyin bunlar iyi değildir. Yine şampuan kullanırken böyle bir avuç dolusu kullanmak, tekrar tekrar ve çok sık yıkamak ta iyi değildir. Eğer sıcak bir yerde yaşıyorsanız, yaz aylarında 3 günde 1 kullanmak yeterlidir. Kış aylarında ise bu durum haftada 1 güne kadar çıkabilir. Duş alırken şampuan en fazla 2 kere kullanılmalıdır. O da yoğun bir kirlenme olmuşsa, yoksa 1 defa şampuanlamak yeterlidir. Saç kremi kullanıyorsanız, sadece saç uçlarınızda kullanın. Zaten bu saç maskesini uyguladığınızda krem kullanmaya da gerek kalmayacaktır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski