Bel Ağrısına İyi Gelen Doğal Yakı Ve Lapa Tarifi

Bel Ağrılarına İyi Gelen Doğal Yakı ve Lapa Tarifi

bel ağrısı için ev yapımı yakı tarifi - www.kahvekafe.net
İnsanların çok sık karşılaştığı bel ağrısı, günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Bel ağrısı; ağrı kesici ilaç tedavileri, egzersiz hareketleri gibi yöntemlerle giderilebilirken, evde yapılan ve ağrıya iyi gelen bel ağrısı kremleri, bitkisel ve doğal kürler de kullanılmaktadır. 
Bu yazımızda Dr. Feridun Kunak tarafından Bel Ağrılarına iyi gelen yakı ve lapa tarifini vereceğiz. İşte Bel Ağrısı İçin Yapılması Gerekenler...


Ev Yapımı Bel Ağrısı İçin Doğal Yakı Tarifi | Bel Ağrısı İçin Evde Doğal Yakı Yapımı

bel ağrısı için doğal lapa tarifi yapımı - www.kahvekafe.net

Bel Ağrısı İçin Doğal Yakı İçin Malzemeler

 2 çorba kaşığı zeytin yağı
 2 çorba kaşığı bal
 1 yemek kaşığı kaya tuzu
 1 çay kaşığı karabiber ya da zencefil
 1 tatlı kaşığı kafur

Bel Ağrısı İçin Doğal Yakı Yapılışı

Bir kase içerisine zeytin yağı, bal, kaya tuzu, karabiber ve kafur ekleyin güzelce karıştırın. Küçük bir tava, sahan veya cezve içine döküp ocağa alın ve hafifçe ısıtın. Karışımı bir patiska bez içine kaşıkla yayın. Ardından belinizin ağrıyan yerine bu bezi yerleştirin. Üzerine streç film sarın ve 3 - 4 saat belinizde bekletin. Belinizin ısındığını ve ağrıların gittiğini göreceksiniz.

Bel Ağrısına İyi Gelen Bamyalı Lahana Lapası Tarifi

evde bel ağrısına yakı ve lapa yapımı - www.kahvekafe.net

Bel Ağrısına İyi Gelen Bamyalı Lahana Lapası İçin Malzemeler

◦ 2 adet haşlanmış lahana yaprağı
◦ 1 fincan kuru bamya
◦ 1 çorba kaşığı ozon yağı

Bel Ağrısına İçin Bamyalı Lahana Lapası Yapılışı

İlk önce lahana yapraklarını sıcak su içinde tencerede, bamyayı da 1 bardak süt veya su içinde cezvede haşlayın. Haşlanan ve yumuşayan bamyaların içerisine ozon yağı ekleyip güzelce ezerek karıştırın. Ezilen bamyayı yakmayacak derecede sıcak olan lahana yapraklarının içine yayıyoruz. İkisinin de vücudu yakmayacak şekilde hafif sıcak olmasına dikkat edin! Bamya sürülen lahana yapraklarını belimizin ağrıyan yerine yapıştırıp üzerine streç film geçiriyoruz. Bu şekilde 1 - 2 saat bekletiyoruz. Ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz.
Tekrar Uyarıyoruz: " Lahana ve Bamya vücudu yakmayacak şekilde hafif sıcak olacak!" buna dikkat edin. Yoksa belinizi yakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski