Doğal Kaş ve Kirpik Uzatan Bakım Serumu Nasıl Yapılır?

Doğal Kaş ve Kirpik Uzatan Bakım Serumu Nasıl Yapılır?
Kaş ve kirpikler, en az saçlarımız kadar önemlidir. Saçlarımıza nasıl özenle bakım yapıyorsak, kaş ve kirpiklere de aynı itinayı göstermeliyiz. Bakım yapılmayan kaş ve kirpikler, zamanla güçsüzleşir ve dökülmeye başlar. Kaş ve kirpiklerin daha çok, ilerleyen yaş ve hormonal değişiklikler nedeniyle döküldüğü düşünülür. Ancak dökülmeye neden olan tek faktör bu değildir. Kaş ve kirpikler, gerekli bakım yapılmadığı için de dökülebilmektedir. Dökülmeyi fark ettiğiniz dönemde, hemen dökülmeyi durdurucu, güçlendirici kaş ve kirpik ürünlerine yönelmelisiniz. Eğer bu tür ürünleri alacak zamanınız yoksa, evde kendiniz de kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kaş ve kirpikleri güçlendirmek, dökülmelerini durdurmak, gürleştirmek, uzatmak ve eski haline döndürmek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre. İşte kaş ve kirpik dökülmesinde azalma, kaş ve kirpiklerde gürleşme ve kirpiklerde uzama sağlayan serum tarifi...

Kaş ve Kirpik Güçlendiren Yağ Tarifi | Kaş ve Kirpik Bakım Yağı Yapımı | Doğal Kaş ve Kirpik Bakımı | Kaş ve Kirpik Nasıl Uzar | Evde Farmasi Kaş Kirpik Serumu Yapımı
Doğal Kaş ve Kirpik Uzatan Bakım Serumu İçin Malzemeler:
- 1 çorba kaşığı hint yağı
- Yarım çorba kaşığı badem yağı
- Yarım çay kaşığı jojoba yağı
- Yarım çay kaşığı argan yağı
- Yarım çay kaşığı E vitamini yağı

Doğal Kaş ve Kirpik Uzatan Bakım Serumu Yapılışı ve Uygulanışı:
Porselen kase içerisine sırasıyla Hint yağı, badem yağı, jojoba yağı, argan yağı ve E vitamini yağını ekleyin. Kasede bulunan yağı hafif karıştırın ve temiz(steril) damlalık şişesine koyun. Bu şişeyi buz dolabında yaklaşık 1 yıl süre ile saklayabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Doğal Kaş ve Kirpik Uzatan Serum Nasıl Kullanılır:
Damlalıklı cam şişede bulunan yağ karışımını, gece ve gündüz 1-2 damla olacak şekilde kaş ve kirpiklerinize uygulayabilirsiniz. Uygulama yaparken hafif bir şekilde tarama veya fırçalama yapmayı unutmayın. Daha etkili sonuçlar almak için, banyodan hemen sonra nemli ve temiz olan kaş ve kirpiklere uygulama yapmanız önerilir.
Karışım içerisindeki Hint yağı, cildin derinliklerine nüfuz eder ve kirpik ve kaşların büyümesini hızlandırır. Badem, jojoba ve argan yağı; kaş ve kirpiklerin dökülmesini durdurarak, köklerini güçlendirir. E vitamini ise; uzamayı harekete geçirir, saç kaybını önler ve saçı sağlıklı tutar.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski