Hızlı Kilo Verdiren Ayran Detoksu Tarifi - Ayran Detoksu Diyeti Nasıl Yapılır?

Hızlı Kilo Verdiren Ayran Detoksu Tarifi - Ayran Detoksu Diyeti Nasıl Yapılır?
Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber, herkeste bir zayıflama telaşı başladı. Daha fit bir vücuda sahip olup, kendinden emin bir şekilde sahillerde yürümeyi kim istemez ki? Bu telaşta da haklılık payı var elbette. KahveKafe sitesi olarak sizlerin daha fit görünmesini bizlerde isteriz. Bunun için sizlere ünlü diyetisyenlerin(beslenme uzmanı) vermiş olduğu zayıflama detokslarını paylaşmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'in hazırlamış olduğu Hızlı Kilo Verdiren Ayran Detoksu Tarifini paylaşacağız. Yaz mevsimine girmeden kolay bir şekilde uygulayacağınız ayran detoksu, sizi hem serinletip tok tutacak hem de size kilo verdirecektir. İşte 2 Günde 2 Kilo Verdiren Ayran Detoksu Tarifi...
Hızlı Kilo Verdiren Ayran Detoksu Tarifi | Mucize Ayran Detoksu Nasıl Yapılır? | Ayran Detoksu Diyeti
2 Günde 2 Kilo Verdiren Ayran Detoksu İçin Malzemeler: 
- 2 su bardağı ayran 
- 2 yemek kaşığı haşlanmış iri bulgur
- 1 kase semizotu 
- 1 adet salatalık
- 2 adet ceviz 
- 1 tatlı kaşığı pul biber

2 Günde 2 Kilo Verdiren Ayran Detoksu Hazırlanışı:
Blender haznesine sırasıyla ayran, haşlanmış bulgur, semizotu, ceviz, salatalık ve pul biberi ekleyin. Blenderi 1-2 dk kadar çalıştırarak karışımı hazır hale getirin.
Karışımda bulunan haşlanmış bulgur, lif oranını artırarak tok tutacaktır. Semizotu ise; hem bağırsaklarımızı çalıştırmak hem de sebzeden uzak kalmamak içindir. Ayrıca semizotu; Omega 3, C vitamini ve A vitamini bakımından zengindir. Yine salatalık'ta lif bakımından karışımı zenginleştirecektir. Ceviz ile karışımda yağ oranını artıracaktır. Pul biber ise; metabolizmanızı hızlandıracak ve bağırsaklarınızı harekete geçirecektir.

Ayran Detoksu Nasıl Tüketilir?
Hazırladığımız karışımı Akşam yemeği yerine tüketeceksiniz. Gün içerisinde şu şekilde beslenmeniz gerekmektedir:
Sabah Kahvaltısı:
- Sabah kahvaltısında; yumurta, peynir ve bir dilim ekmek içeren ve bol yeşillik içeren bir kahvaltı yapabilirsiniz.
Ara Öğünler:
- Ara öğünlerde kuru yemiş tüketebilirsiniz veya meyve tüketebilirsiniz.
Öğle Yemeği:
- Ayran detoksunu uyguladığınız günün öğlen yemeğinde ise; miktarı 8-10 kaşığı geçmeyecek şekilde sebze yemeği tüketiyorsunuz. Yine salata tüketilebilir, yoğurt tüketilebilir.
İkindi Öğünü:
- İkindi öğününde tekrardan meyve veya kuru yemiş tüketilebilir.
Akşam Yemeği:
- Akşam yemeğine geldiğiniz zaman, Ayran Detoksunu tüketiyorsunuz. Hazırlanan detoks, zaten bayağı doyurucudur. İki bardak kadar olan karışım, gayet tok tutan bir öğündür. Bunu en geç saat 19.30 veya 20.00 gibi yapıyorsunuz. Ve arkasından herhangi bir öğün veya meyve tüketmiyorsunuz. Sadece bitki çayı tüketebilirsiniz.

Ayran Diyeti Kaç Gün Uygulanmalıdır?
Bu diyeti yaklaşık olarak, 1 hafta kadar sürdürebilirsiniz. Bir haftanın üstü kesinlikle önerilmemektedir. Çünkü çok fazla uygulanması, vücudu halsiz hale getirebilir. Yine hamile ve emziren bayanlara, herhangi bir rahatsızlığı olanlara ve ciddi sağlık problemleri olanlara bu detoksu tavsiye etmiyoruz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski