Depresyon Nasıl İyileşir ?

Depresyon Nasıl İyileşir ? Depresyonda Uygulanan Tedaviler

depresyon nedir tedavisi nasil yapilir KahveKafeNet
Depresyon kelimesi, bir duyguyu çağrıştırıyor. Adı üstünde çökkünlük...
Ama depresyon, aslında bir rahatsızlığın adı. Peki Depresyon Nasıl İyileşir?
Genelde insanlar, çok ciddi bir düzeye gelmediği sürece yardım almaktan kaçınıyorlar. İsteksizlik, hayattan zevk almama, konsantrasyon bozukluğu, uyku ve iştah bozuklukları, bunaltı gibi bir dizi belirtiye giden depresyon rahatsızlığı nasıl iyileşir?

Önce şundan bahsedelim: Eğer tedavi edilmezse depresyon iyileşir mi? 
-Evet... 
Bir çok rahatsızlık kendiliğinden de düzelebilir ancak bu çok uzun zaman da alabilir, hatta aylar sürebilir. Ortalama bilim insanlarının söylediği: "Eğer bir depresyona kronik değilse müdahale etmezseniz, 9 ay - 12 ay kadar sürebilir." Böyle bir süreç içerisinde, sosyal-psikolojik ilişkilerle ilgili bir çok olumsuz durum ortaya çıkabilir. Depresyon kendiliğinden de geçebilir ancak kronikleşebilir, daha ciddi melankolik depresyona sebep olabilir ve en ciddi olarak da maalesef intiharların arkasında da eğer çok ağır bir tablo varsa, büyük olasılıkla depresyon rahatsızlığı vardır.

Depresyondaki insan, iyi niyetle iyileşmez. Yani siz ona iyi şeyler tavsiye ederseniz, onu güzel mekanlara götürürseniz, ona iyi davranırsanız, işte onun mutlu olacağın şeyleri yaparsanız insanlar depresyondan iyileşmezler. Bu daha da depresyonun derinleşmesine yol açabilir. Çünkü depresyondaki insan, bütün çabalara rağmen düzelemediğini, iyileşemediğini görünce depresyonu derinleşir. Bunu şey gibi düşünün, hani birisi grip olmuş çabalasa da, gayret etse de, siz de gayret etseniz nasıl düzelemiyorsa, depresyonda beyin kimyasını etkileyen bir rahatsızlıktır.

Peki Depresyon Nasıl İyileşir? 

Tabii ki tedavi ile iyileşir. Depresyon sanılanın aksine, psikiyatrinin çok etkili, iyi tedavi edebildiği bir rahatsızlıktır.

Depresyonda Tedavi Nasıl Olur? 

depresyon nasil iyilesir KahveKafeNet
İlaç tedavileri ile olur. Antidepresan ilaçlar bu tedavi sürecinde kullanılır. Bu ilaçların seçilmesi, bireyin durumuna ve yaşına göre bir çok değişkene bağlı olarak karar verilir. Bir uzman hekim buna karar verir. Depresyon tedavisinde psikoterapiler kullanılır. Psikoterapiler de çok etkili yöntemlerdir ancak zaman alır. Deneyimli bir psikoterapist ile çalışmanızı gerektirir ve bazen ilaçlarla birlikte kullanılması çok daha iyi sonuçlar alınmasına imkan sağlar. Bazen ağır ve bildik tedavilere yanıt vermeyen depresyonlar, diğer biyolojik tedavi yöntemleri ile tedavi edilir. Elektroşok tedavisi gibi... 
Daha bilimsel akademik ortamlarda bazen, beyin içine birtakım pil takılması gibi, uyaranlar kullanılması gibi ileri düzey biyolojik tedavilerde, ciddi ve tedaviye dirençli olgularda kullanılır. Depresyon, bütün tedavi yöntemlerini dikkate aldığınızda, yüzde 80 - 90’lar oranında düzelebilen bir rahatsızlıktır. O yüzden depresyon iyileşir. Bazen kendiliğinden de iyileşebilir ama bu çok maliyetli bir yöntemdir. Depresyon tedaviye, bilimsel yöntemler kullanılan tedavilere çok iyi yanıt veren bir rahatsızlıktır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski