Çikolata Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış

Çikolata Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Çikolata her zaman en sevdiğimiz tatlı atıştırmalıklardan biri olmuştur. Ruh halimizi kısa bir sürede düzenleyen çikolata, başta pasta ve tatlılar olmak üzere bir çok değişik alanda kullanılmaktadır. Aşırıya kaçmamak kaydıyla düzenli bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı yaşamın sürdürülmesine katkıda bulunur. Bu lezzetli tatlı hakkında doğru bilinen yanlışlar vardır. Bu yazımızda çikolata hakkında yanlış bilinen 5 şehir efsanesini paylaşacağız. İşte Çikolata Hakkında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar...

Efsane 1. Çikolatanın Sağlığa Faydaları Yoktur.
Çikolata, zengin bir antioksidan, magnezyum ve çinko kaynağıdır. Ayrıca fosfat, kalsiyum ve protein içerir. Bu özellikleriyle çikolata, insülin direncini azaltmaya yardımcı olur. Beslenme uzmanlarından yapılan açıklamalarda, "Siyah çikolatanın antioksidanlar açısından sağlığa faydaları vardır." Siyah(bitter) çikolatanın düzenli bir şekilde tüketilmesi, tansiyonun korunmasına yardımcı olurken aynı zamanda kalp sağlığınızı korur.

Efsane 2. Çikolata Sivilce (Akne) Oluşumuna Neden Olur.
Cilt sağlığı söz konusu olduğunda, beslenme önemli bir rol oynar. Pek çok gıda da olduğu gibi, çikolatada da yağ vardır. Bu durum sivilce oluşumuna neden olabilir ancak her zaman ve her kişide sivilce oluşturmaz. Sivilce oluşumu cilt yapınıza bağlıdır. Yağlı gıdaların yüksek miktarda tüketimi ciltte sivilce oluşumuna neden olabilir. Ancak bu sadece çikolatayla ilgili değildir. Bir çok yağlı gıda aşırı tüketimde, bu tür cilt problemlerine neden olmaktadır. Çikolatayı da az miktarlarda tüketirseniz herhangi bir akne oluşumuna neden olmaz.

Efsane 3. Çikolata Kilo Aldırır.
Çikolata, kilo alımının arkasındaki birincil etken değildir. Bir çok işlenmiş(hazır) gıda, düzensiz beslenme sonucu kilo artışına ve yağlanmaya sebep olmaktadır. Düzenli tüketilen her şey, sağlığınızı ve kilonuzu olumsuz yönde etkilemez. Yani kısaca; düzenli ve az miktarlarda tüketilen çikolata, kilo aldırmaz.

Efsane 4: Çikolata Baş Ağrısına Neden Olur.
Çikolata genellikle migren ve baş ağrısı için suçlu olarak görülür. Ancak yapılan araştırmalar, bu ikisi arasında bir bağlantı bulamamıştır. Olayın aslı şöyledir; migrenli hastaların çoğu atağın ilk anında bir şeyler yeme gereksinimi (özellikle de tatlı) duyarlar. Bu anda tüketilen çikolata, ağrıya sebep olduğu gerekçesiyle yanlış suçlanır. Halbuki migren atağı önceden başlamıştır.

Efsane 5: Beyaz Çikolata da Gerçek Çikolatadır.
Beyaz çikolata bilinenin aksine gerçekten çikolata değildir. İçeriğinde kakao yağı, şeker, süt tozu ve vanilya özütü (aroma verici) bulunur. Bu nedenle aslında çikolata değil, bir şekerleme olarak bilinir. Eğer gerçek çikolata hazzı yaşamak istiyorsanız, kaliteli bitter çikolataları tercih etmelisiniz.






Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski