Fırça Ve Tarak Temizliği Nasıl Yapılır?

Fırça Ve Tarak Temizliği Nasıl Yapılır? | Tarakları Temizlerken Yapılan Yanlışlar Nelerdir?
Özellikle bayanlar tarafından sıkça kullanılan saç fırçaları ve taraklarda, tahmin edilenden çok daha fazla mikrop barınmaktadır. Bu nedenle saç fırçası ve taraklar, çok iyi bir şekilde dezenfekte(mikroplardan arındırılmış) edilmelidir. KahveKafe sitesi olarak, bu yazımızda sizlere; saç fırçası ve tarak temizleme yöntemini paylaşacağız.
Saçların harika görünmesi için, şekil vermekte kullandığımız en mühim eşyaların başında saç fırçaları gelir. Ancak saç fırçalarını kullandıkça, tellerinin aralarında kepek, yağ ve saçlar birikir. Bu nedenle de kirli bir görüntü oluştururlar. Ancak kirli görüntü oluşturmasının yanında, zamanla mikrop oluştururlar. Bu fırçalar tenimize temas ettiği için, üzerinde bulunan mikropların vücudumuza geçme durumu vardır.
Bu nedenle fırça ve tarakları temizlemek, mikroplardan arındırmak ve sağlıklı bir şekilde kullanabilmek çok önemlidir. Ancak fırça ve tarakları temizlerken, bir çok hata yapılmaktadır. Çoğu kişi, fırçaları kaynar suya atarak temizlemenin doğru olduğunu düşünür. Ancak, fırçalar doğru olarak bildiğinizin aksine asla kaynatılmamalıdır. Çünkü fırça imal edilirken, fırçanın telleri çeşitli yapıştırıcılarla fırça gövdesine yapıştırılır. Kaynatma işlemi ile; bu yapıştırıcılar sıcak suyun etkisiyle tepkimeye girer ve fırçanın tellerinin yerinden sökülmesine hatta fırçanın zarar görmesine neden olur. Peki fırça ve taraklar doğru bir şekilde nasıl temizlenir? İşte fırça ve tarakları doğru temizleme yöntemi..
Fırça Ve Taraklar Nasıl Temizlenir | Fırça Ve Tarakların Temizlenmesi | Tarak Temizlemenin Kolay Yolu
Fırça Ve Tarak Temizliği İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı sirke
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- Su

Sirke İle Tarak ve Fırça Temizliği
Fırçaları kaynatmak yerine, karbonatlı ve sirkeli su da bekletmek ve ardından temizlemek en doğru yöntemdir. Fırçanızın sığacağı bir kavanozun içine, sirkeyi ekleyin ve kavanoza su doldurun. Ardından sirkeli suyun içerisine karbonatı da ilave edin. Bir kaşıkla karıştırın. Fırçayı da kavanozun içine yerleştirin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 1- 2 dk çalkalayın. Sonra kavanozun ağzını açın ve tarağı içerisinde 10 dk kadar bekletin. 10 dk sonra tarak veya fırçayı kavanozdan çıkarın ve tarakta bulunan suyu temiz bir bezle kurulayın. Ardından fırçaları birbirine sürterek üzerinde bulunan saç kıllarının dökülmesini sağlayın. Fırçalar birbirine temas ettikçe, fırça içinde bulunan küçük saç kılları dökülecektir. Bu işlemleri yaptıktan sonra, fırçaların tamamen kuruması için hava alan bir yere bırakın. Fırçaları kullanmak için, tamamen kurumasını bekleyin ve halen ıslakken saçınıza sürmeyin.
Fırça ve taraklar hem mikroplardan arındı hem de kıllardan temizlendi. Artık gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz..
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski