Etiyopya Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır? - Etiyopya Kahve Kültürü

Etiyopya Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır? - Etiyopya Kahve Kültürü
Etiyopya Kahvesi Nedir? | Etiyopya Kahvesi Nasıl Yapılır? | Etiyopya Kahve Töreni
Etiyopya kahvesi sadece lezzetli bir içecek değil, Etiyopya kültürü ve toplumunun vazgeçilmez bir bileşenidir. Etiyopya'da kahve, günlük yaşamın bir parçasıdır ve genellikle Etiyopya geleneğine özgü bir kahve töreni içerir.
Etiyopya Kahvesi Tarifi | Etiyopya Kahvesi Yapılışı | Etiyopya Kahvesi Hazırlama
Kahve hazırlama işlemi, odun közünde kavrulmuş yeşil kahve çekirdekleri ile başlar. Böylece bir taraftan çekirdekler kavrulurken, diğer taraftan da eşsiz kahve kokusu etrafa yayılır. Kahveden çıkan duman, sarhoş edici bir koku ile kahve hazırlanan odayı doldurur.
Etiyopya kahve töreninde bir kutu taze patlamış mısırın yanı sıra bir başka aroma için de tütsü yakmak geleneksel bir yöntemdir. Kahve çekirdeklerini kavurma işlemi yapıldığında, havan içerisine eklenir ve özel kahve tokmağı ile döverek öğütülür. Öğütülen kahveyi demlemek için; bizdeki ibriğe benzer özel bir  kil kap kullanılır. Kilden yapılmış ibrik benzeri kapların içerisine eklenen su ve kahve odun közünün üzerinde pişirilir. Pişirme süreci, içecek mükemmel olana kadar devam eder. Ardından porselen fincanlarda ikram edilir.







Etiyopya da kahve içmek harika bir deneyimdir!


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski