Evde Aloe Vera Suyu Nasıl Hazırlanır ?

Evde Aloe Vera Suyu Nasıl Hazırlanır? | Aloe Vera Suyu Yapımı
Yapılan araştırmalar sonucunda Aloe vera bitkisinin, insan sağlığı üzerinde ve özellikle cilt güzelliğinde pek çok faydası olduğu ortaya çıkmıştır. Bu bitkinin yapraklarından hazırlanan suyu ise; oldukça değerlidir. Özellikle Uzak doğu, Güneydoğu Asya ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, bitkisel tıpta kendine önemli bir yer bulan aloe vera bitkisi, çeşitli yaralanma vakalarında, cilt yanıklarında ve ciltte bulunan akne, sivilce gibi problemlerde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca; mide rahatsızlığı sonucu oluşan, reflü hastalığına da iyi gelmektedir. Aloe Vera bitkisinden hazırlanan suyun, kolesterolü dengelendiği ve kalp sağlığına yararı olduğu, kabızlık, kan şekeri,ağız problemleri gibi bir çok soruna iyi geldiği söylenmektedir. Ecza ve Kozmetik endüstrileri, Aleo Veranın doğal özlerini ilaç ve güzellik ürünleri yapımında kullanmaktadır. Herkesin evinde kolayca yetiştirebileceği aloe vera bitkisi ile, çeşitli sağlık sorunlarınıza çözüm üretebilirsiniz.
Peki Aloe Vera Suyu Nasıl Yapılır? İşte pratik ev yapımı aloe vera suyu hazırlamanın formülü...
Evde Aloe Vera Suyu Nasıl Yapılır? | Aloe Vera Suyu Hazırlanışı | Aloe Vera Suyu Tarifi
Aloe Vera Suyu İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 adet aloe vera yaprağı
- Bıçak
- Kaşık
- Blender
- Yarım su bardağı su
- Tatlandırmak için bal, limon, zencefil (isteğe bağlı)

Aloe Vera Suyu Yapılışı:
Aloe Vera yaprağının kenarlarını bıçak kullanarak kesin. Kenarları kesilen yaprağın içinde bulunan jeli kaşık ile sıyırın ve kasenin içine toplayın.
Kase içine toplanan jelden bir yemek kaşığı kadar alarak blederın içine koyun. Üzerine de bir miktar su ekleyin. Blenderı düşük ayarda 30 saniye kadar çalıştırın. Ardından içerisine suyun tamamını ekleyin ve 1 dk kadar daha çalıştırın. Sonra karışımı bardağa alın. Karışımı tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz. Şekersiz tüketmek istiyorsanız, limon ve zencefille de karışıma tat verebilirsiniz.
Uyarı: Hazırladığımız Aloe Vera Suyunu günde yarım bardaktan fazla tüketmeyiniz. Çünkü her şey de olduğu gibi, aşırı tüketim istenmeyen sonuçlara yol açabilir.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski