At ve Eşek Eti Nasıl Anlaşılır? - At Ve Eşek Etini Ayırt Etmenin Yolu

At ve Eşek Eti Nasıl Anlaşılır? - At Ve Eşek Etini Ayırt Etmenin Yolu
Kırmızı ette fiyatların artmasıyla beraber piyasaya dana eti ismi altında at ve eşek etleri süren gıda teröristlerinin sayısı, gün geçtikçe artmaktadır. Sizde sık sık et alıyor ve bu etin ne eti olduğunu ayırt edemiyorsanız. Size vereceğimiz ayırt etme önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederiz.
Peki at ve eşek eti nasıl anlaşılır? Bir etin dana eti olduğu nasıl anlaşılır ? sorularının cevapları...
At ve Eşek Etini Ayırt Etmenin Yolları | At ve Eşek Etini Ayırt Etmenin Kolay Yolu
Kırmızı ette yaşanan fiyat artışları ile birlikte insanlar; kırmızı et yiyebilmek için, bütçesine uygun fiyatlarda satılan etlerden satın almaktadırlar. Fakat bu durumdan yararlanan et dolandırıcıları, bazı zamanlarda piyasaya at ve eşek eti sürebiliyorlar. Eğer bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz, size vereceğimiz bilgileri dikkate alabilirsiniz.

Etlerdeki Renk Farkından Ayırt Etme
*Bilmediğiniz kasaplardan et satın alırken; etleri renklerine göre karşılaştırma yaparak, onun ne eti olduğunu anlayabilirsiniz. At eti tam kırmızı renkte değildir. Ete dışarıdan baktığınızda ciğer görüntüsünde, koyu kahverenginde olduğunu görebilirsiniz. Dana eti ise; kan kırmızı rengindedir.
Yalnızca renk karşılaştırması yaparak bir etin; at, eşek veya dana eti olup olmadığı konusunda akıl yürütebilirsiniz.

Etlerde Bulunan Lif Yapısından Ayırt Etme
*At ve eşekler binek hayvanları olduğu için, etleri dana etine nazaran daha fazla lif içerir. Ette bulunan bu lifli yapı, etin aşırı derecede sert olmasına neden olur. Ve bu etleri çiğnemekte oldukça zordur.Satın aldığınız bir eti tüketirken, çiğnemekte zorluk yaşıyorsanız eğer; kullanmış olduğunuz etin, at veya eşek eti olabileceğini düşünmeniz ve bu durumdan şüphe duymanız gerekir.

Et Üzerinde Bulunan Yağ Görüntüsünden Ayırt Etme
*At ve eşek etlerinin üzerinde bulunan yağ katmanı, dana etiyle kıyaslandığında daha sarı renktedir. Dana etinin üzerinde bulunan yağ katmanının beyaz renkte olması, onu at ve eşek etinden ayırt etmenize yardım olan diğer bir husustur.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski