Yıpranmış ve Zayıf Saçlar İçin Kahve Maskesi

Yıpranmış ve Zayıf Saçlar İçin Kahve Maskesi
Kahvenin kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi vardır. Bu maskeyi uygulayarak, saç diplerindeki kan dolaşımını artırarak saç derisinde oluşması muhtemel problemlerin önüne geçeceğiz. Bu maskenin içerisindeki besleyici yağlar, saçlarınızın daha dolgun görünmesine ve sağlıklı uzamasına da yardımcı olacaktır. Evde herkesin kolayca hazırlayabileceği kahveli saç maskesi tarifi ile saçlarınızın daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Yıpranmış saçlarınız üzerinde de önemli etkiler yaparak, saçlarınızın yeniden onarılmasına yardımcı olur.

Yıpranmış Saçlara Kahve Maskesi İçin Malzemeler:
4 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı badem yağı

Yıpranmış Saçlara Kahve Maskesi Yapılışı ve Uygulanışı:
Cam veya porselen bir kase içerisine Türk kahvesini, zeytinyağını,limon suyunu ve badem yağını ekleyin. Bir kaşık yardımıyla homojen bir yapı elde edene kadar güzelce karıştırın. Saç kremi kıvamına geldiği zaman karıştırmayı bırakın. Eğer karışım krem haline gelmedi ise; biraz daha yağ ekleyebilirsiniz. Krem kıvamında olan maskemiz kullanıma hazır hale gelmiştir. Saçımıza uygulamaya geçebiliriz.
Yıpranmış Saçlara Kahve Maskesi Uygulanışı:
Hazırladığımız maskeyi uygulamaya geçmeden önce saçımızın temiz olması gerekiyor. Bunun için ilk önce saçınızı yıkayın ve havlu ile hafif kuruladıktan sonra uygulamaya geçin. Saçınızın temiz olduğunu düşünüyorsanız ve yıkamak istemiyorsanız, saçınızı hafif bir şekilde elinizle ıslatarak nemlendirmelisiniz. Saçımızın nemi, saçımızı yıkayıp havlu ile kuruladığımız düzeyde olması gerekir. Saçımızı nemlendirdiysek maskeyi uygulamaya geçebiliriz. Maskemizi, saçımızı evde boyar gibi her tarafına masaj yaparak güzelce dağıtın. Tüm karışımı saçımıza uyguladıktan sonra, saçınızı saç bonesi ile kapatın. Yaklaşık 20-25 dk kadar bu şekilde bekleyin. Ardından ılık su ile maskeyi iyice arındırın ve saçınızı durulayın.
Eğer cildinizde kırışıklık sorunu varsa; Kırışıklık Giderici Yumurtalı Kahve Maskesi Yapımı yazımızı da okuyabilirsiniz.



Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski