Kahve Süslemek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Kahve Süslemek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

kahve süslemek için malzemeler neledir
Herkes özel misafirlerini güzel bir şekilde ağırlamak ister. Bunun içinde sunumlarda kullanılabilecek süsleme sanatı ayrı bir önem taşır. Özel misafirleriniz geldi ve onlara süsleme yapılmış harika bir kahve sunumu yapmak istiyorsunuz. Bu süslemeleri çok fazla bilginiz ve yeteneğiniz olmadan da yapabilirsiniz. KahveKafe sitesi olarak sizlere süsleme ve sunum konusunda da yardımcı olmaya çalışacağız.
İşte kahve süslemek için evde kullanılan malzemeler ve püf noktaları...


Kahve Süsleme Nasıl Yapılır? | Evde Kahve Süsleme Yöntemleri

kahve süsleme yöntemi,
Kahve süslemek için farklı malzemeler kullanılabilmektedir. Bu malzemeler evinizde o an ki olanaklarınıza göre değişebilir. Evinizde çok basit bir süsleme yapmak için; kürdan, doğal içerikli renkli şuruplar veya doğal içerikli gıda boyaları kolay bir süsleme ve sunum için yeterlidir.
Eğer bu tür malzemeler evinizde bulunmuyorsa, siz de evde bulunan malzemelerden farklı ve orijinal süslemeler yapabilirsiniz. Bunun için; fındık-fıstık kırıkları, antep fıstığı, ceviz, çikolatalar, meyveler, tarçın, kakao, muskat gibi hemen hemen herkesin evinde bulunabilen lezzetlerle kahve süsleme yapabilirsiniz.

Bunların dışında evinizde bulunan A4 kağıtları, Fon kartonu veya Mukavva kartonu üzerine, fincan ağzı boyutunda kalp şekilleri, harfler, sevimli hayvan figürleri..vs farklı şekiller çizip bu şekilleri yerinden çıkararak, kağıtta oluşan boşluk şekil ile süsleme yapabilirsiniz.
Evet, evde basit malzemelerle kahve nasıl süslenir ondan bahsetmiş olduk. Şimdi de kahve süslemek için özel olarak satılan; kahve süsleme aparatları, kahve süsleme makinesi, kahve süsleme seti, kahve süsleme şablonları ve kahve süsleme kaleminden bahsedeceğiz.

Kahve Süsleme Aparatları ile Profesyonel Kahve Süsleme

1- Kahve Süsleme Şablonu Seti ile Kahve Süsleme 

kahve süslemek
Kahve süsleme şablonları, kahve süslemek için en yaygın kullanılan malzemelerdendir. İstediğiniz renk ve şekillerde bulunabilen bu şablonlar pratik bir şekilde  kahve süslemenize yardımcı olacaktır. Kağıt, plastik ve çelik malzemeli olarak satılan bu şablonlar da yüzlerce şekil bulunmaktadır. Aşk, Bilim, Sanat, Hayvan, Doğa ve Yazılı, İsme özel..gibi. tema ve konularda zevkinize göre şekiller satın alabilir, kahvenizi süsleyerek çevrenizdeki insanları şaşırtabilirsiniz. Peki bu şablonlar nasıl kullanılır?

Kahve Süsleme Şablonu Setinin Kullanımı:

Güzel bir cappuccino, latte veya bol köpüklü bir Türk kahvesi hazırlayıp fincanınıza doldurduktan sonra, bu şablonlardan herhangi birini fincanınızın üzerine tutun ve üzerinden isteğe göre; kahve tozu, çikolata tozu, çikolata sosu, karamel sosu, tarçın, kakao..vb malzemelerden hafifçe dökün ve yeteri kadar döktükten sonra şablonu kaldırın. Fincanınızdaki kahveye baktığınızda, şablondaki şeklin kahve köpüğü üzerine çıktığını göreceksiniz. Ardından süslediğiniz kahveyi, eş-dost ve misafirlere servis yapabilirsiniz.


2- Kahve Süsleme Kaşığı ile Kahve Süsleme

kahve süsleme basit ve pratik

Sihirli elektrikli kahve ve baharat kaşığı ile kahvelerinizi kolayca ve profesyonel bir şekilde süsleyebileceksiniz. Kaşık, plastikten üretilmiş olup 2 adet küçük pil ile çalışmaktadır. Bu kaşıkla birlikte gelen farklı şekillerle, kahveniz güzel bir görünüme sahip olacaktır. Bu kaşığı ülkemizde şuan için bulamayabilirsiniz ama uzak doğu sitelerinden biri olan aliexpress.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Pilli Kahve Süsleme Kaşığının Kullanımı:

Kaşıkla birlikte gelen süsleme şablonlarını kaşığa yerleştirin. Ardından kullanmak istediğiniz kadar; kakao, çikolata tozu, kahve veya tarçını kaşıkla alın. Ardından hazırlanan kahvenizin üzerine tutun ve kaşığın ortasında bulunan düğmeye basın. İşte hepsi bu kadar...


3- Kahve Süsleme Kalemi ile Kahve Süsleme

kahve süsleme teknik
Piyasada kahve, kek ve pasta süsleme kalemi olarak bilinen bu marifetli araç, kahvelerin üzerini hayal gücünüzle süsleme imkanı sunuyor. Eğer sizde sanatçı ruhunuzu sevdiklerinize göstermek istiyorsanız, bu kalemi kullanabilirsiniz. Kalem içerisine eklenen kakao, toz çikolata, tarçın..gibi. malzemelerle, latte art (latte sanatına) başlayın. 

Kahve Süsleme Kalemi Kullanımı:

Kahve süsleme kalemini elinize aldığınızda üst yatay kısmında bir hazne bölümü olduğunu göreceksiniz. O  bölümün kapağını elinizle açın ve pil gözünün yanındaki bölüme yukarıda belirttiğimiz malzemelerden istediğinizi koyun. Ardından kapağını kapatın ve kalem üzerindeki tuşa basarak süslemenizi yapın. İster şekiller çizin, ister yazılar yazın...
Kalem 2 adet saat pili ile çalışmaktadır. Kalemin; beyaz, gri, kırmızı, pembe, yeşil ve sarı renklerde satılmaktadır. Kalemi yurt dışından 5 - 10 TL gibi bir fiyatla satın almak mümkün.


4- Çelik Süt Köpürtme Sürahisi ile Kahve Süsleme

paslanmaz çelik sürahi
Piyasada kolayca bulunabilen bu sürahiyle; latte, cappuccino.. gibi kahvelerinizi süsleyebilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz sütü, espresso makinenizle veya süt köpürtücüler yardımıyla köpürtün. Köpüren süt ile kahvelerinizi süsleyin. Eğer süt kullanmak istemiyorsanız,  içerisinde akıcı kıvamda krema hazırlayıp, kahvelerinize dökebilirsiniz.

5- Kahve Süsleme Barista Çubuğu ile Kahve Süsleme

barista kalemi, barista kahve süsleme çubuğu
Latte Art Kalemi olarak da adlandırılan kahve süsleme çubuğu, kahveniz de yapacağınız sanatsal süsleme ve çizimlerde yardımcınız olacak. Paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş bu çubuk ile, kahvenize ekleyeceğiniz köpük ve krema ile değişik şekiller ve figürler oluşturabileceksiniz. Yine köpük üzerine dökülen çikolata sosu ve karamel sosuna birbirinden şahane şekiller vermenizi sağlayacak. Yaklaşık 13.5 cm uzunluğundaki bu barista kaleminin uç kısmı kalem ucuna benzemekte olup, rahat tutabilmeniz için ortası da özel olarak şekillendirilmiştir. Markasına göre sade metal tasarım ve renkli tasarımlara sahip olan bu çubuğu, zevkinize göre satın alabilir ve kahvelerinizi süslemeye başlayabilirsiniz.
hızlı kahve süsleme, ahşap kahve süsleme kalemi, barista kalemi
Yine kahvenizi şekillendirmek için, daha çok profesyonel latte art sanatçılarının ve baristaların kullandığı, üst kısmı ahşap malzemeden alt kısmı ise paslanmaz çelikten üretilmiş daha ince uçlu gümüş renkli kalemleri de bulmak mümkündür. Kendinizi profesyonel bir süsleme sanatçısı olarak görüyorsanız, bu kalemi tavsiye ederiz.


6- Doğal Gıda Boyaları ile Kahve Süsleme

kahve süslemede gıda boyası kullanımı
Piyasada satılan %100 doğal gıda boyaları ile kahveleriniz de görsel bir şölen yaratmanız mümkündür. Sıvı olarak satılan doğal gıda boyaları ile kahveniz üzerindeki köpüğü, tabloya resim çizen bir ressam edasıyla süsleyebileceksiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski