Kahve Telvesi İle Yapılabilecek 7 Güzel Fikir

Kahve Telvesi Nasıl Değerlendirilir ?

kahve telvesi ile yapılabilecek  7 muhteşem fikir - www.kahvekafe.net
Pek çok kişi Türk kahvesini içtikten sonra fincanlarda kalan kahvenin telvesini çöpe atıp, fincanını ise; hemen bulaşık makinesine yerleştiriyor. Oysaki çöpe atılan o telve ile yapılabilecek onlarca güzel fikir var. İşte bu harika fikirlerden bazıları...

• Evinize hoş bir koku verir. Eğer telveyi yanan bir mumun üzerine koyarsanız yanan mumla beraber evinizde muhteşem bir kahve kokusu olacaktır.
telveden oda kokusu nasıl yapılır - www.kahvekafe.net

• Buzdolabındaki ağır kokulardan kurtarır. Telveyi bir tabak içerisine koyarak pencere kenarında kurutabilirsiniz. Kurutulan telveyi, cam bir kavanozun içinde buzdolabına koyarsanız, buzdolabında oluşan kötü ve ağır kokulardan kurtulabilirsiniz.
dolaptaki kötü kokulardan kurtulma - www.kahvekafe.net

•  Cilt ve saç sorunlarını ortadan kaldırır. Telve ile cildinizde oluşan siyah noktalı alanlarda peeling yapabilir, hatta kadınların yaz mevsimindeki baş belası selülitler için; içerisine çok az Hindistan cevizi yağı ekleyip vücutta bulunan selülitli bölgelere dairesel ve masaj yaparak sürülürse portakal kabuğu görünümlü selülitlerden kolayca kurtulabilirsiniz. Bunun yanı sıra saçlarınıza zeytinyağlı kahve maskesi yapabilirsiniz.
kahve telvesi maskesi nasıl yapılır - www.kahvekafe.net

• Gübre görevi görerek süs bitkilerinizi besler. Evinizde saksılarda bulunan bitkilerin toprağına kahve telvesini karıştırabilirsiniz. Gübre görevi gören telve, bitkinizi bir yandan beslerken bir yandan da karınca,örümcek gibi böcekleri de evinizden uzak tutacaktır.
kahve telvesi gübre yapımı - www.kahvekafe.net

• Tencere ve tavaların temizliğinde kullanılır. Dibi tutan tencerelerin, inatçı lekelerin temizliğinde de telveyi kullanabilirsiniz. Temizlikte kullandığınız süngerin veya fırçanın üzerine telveyi dökerek tencerelerinizi temizleyebilirsiniz.

• Evcil hayvanlarınızı zararlı böceklerden korur. Köpeğiniz veya kedinizde pire var ise; şampuan içerisine bir miktar telve ekleyerek evcil hayvanlarınızı yıkayabilir, vücutlarındaki pirelerin ve zararlıların atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
kahve telvesi bit pire - www.kahvekafe.net

• Tıkanan lavaboların açılmasında kullanılır. Telve lavabo açar mı demeyin. Lavabolarınızın açılması için sıcak su içerisine telve ve karbonat koyarak tıkanan lavaboya dökebilir ve tıkanmış olan giderlerinizi açabilirsiniz.
telve ve karbonat ile tıkanan lavabo açma - www.kahvekafe.net
Sizler de tükettiğiniz kahvenin telvesini nasıl değerlendirdiğinizi aşağıya yorum olarak bırakabilir ve ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski