Cafe De Olla (Meksika Kahvesi) Tarifi

Cafe De Olla (Meksika Kahvesi) Tarifi:
Cafe De Olla Nedir, Nasıl Tüketilir?
Café de Olla, geleneksel, toprak kaplarda sunulan bir Meksika kahvesidir. Tarçın ve Meksika'ya özgü "Piloncillo" adı verilen esmer şekerden aromasını alır.
Piloncillo Nedir?
Piloncillo, Meksika’ ya has, preslenerek ve az da olsa rafine edilerek koni şekli verilmiş, şeker kamışından üretilen kahverengi(esmer) bir Meksika şekeridir.
Café de Olla genellikle soğuk iklim özelliklerine sahip yüksek kesimlerde ve kırsal bölgelerde özellikle kahvaltılarda sıkça tüketilmektedir. KahveKafe sitesi olarak sizlere bu kahvenin tarifini paylaşıyoruz.
Cafe De Olla Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
2 adet karanfil
1 adet yıldız anason
6 yemek kaşığı öğütülmüş kahve
6 büyük fincan su
1 adet piloncillo
2 adet çubuk tarçın

Cafe De Olla Nasıl Yapılır?
Cafe De Olla Yapılışı:
Bir tencere içerisine suyu ekleyip ocağın altını yakarak, ocağın üzerine koyuyoruz. Su kaynadığı sırada, içerisine piloncillo(meksika şekeri), çubuk tarçın, yıldız anasonu ve karanfili ekliyoruz. Kaynayan su içerisine attığımız malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Malzemelerin özü çıkana kadar (su kahverengi renge dönene kadar) yaklaşık 5 dk kaynatıyoruz. Kahverengi görünüme dönen suyun içerisine son olarak kahveyi ekliyoruz. Yine tahta kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. 2-3 dk kadar da kahve ekledikten sonra kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ayrı bir yerde temiz bir kabın üzerine tülbent ya da elek tutuyoruz ve tenceredeki karışımı bu kaba süzüyoruz. Bir kepçe yardımıyla hazırladığımız kahveden alıp, Meksika'da ki kahve zanaatkarlarının özel ürünü olan ve kahve içmede kullanılan topraktan yapılmış kupa çömleklere döküyoruz. Café de Olla (Meksika kahvesi) hazır..













KahveKafe dostlarına Afiyet olsun...

1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski