Çaylı Kahve (Coffee with Tea) Tarifi

Çaylı Kahve (Coffee with Tea) Tarifi
Çaylı Kahve Nedir?
Çaylı kahve olur mu? demeyin. Özellikle Çin'de ve az da olsa Hindistan'da yapılan bu içecek ülkemizde çok fazla bilinmese de zevkle içilmektedir. Çin'in Hong Kong şehrine özgü olan bu içecek, hem enerjik hem lezzetli bir o kadar da popülerdir. Çaylı kahve, süt, çay ve kahve karışımından oluşan bir içecektir. Çin'de yaygın olarak yapılan "sütlü çay" içerisine kahve eklenerek yeni bir lezzet oluşturulmuştur. Tatlı ve kremsi bir içecek olan çaylı kahve gittikçe popüler olmaya başlamıştır. Hong Kong'ta bu kahveye değişik isimler verilmiştir. Bu isimlerden bazıları: "Yuenyeung" "Yinyong" "Yingyong" ve "Yin Yang" gibi isimlerdir.
Özellikle Çin'de bulunan Türkler tarafından tercih edilen içeceklerin başında gelmektedir. Eğer bir gün siz de Hong Kong'a seyahat ederseniz. Yuanyang'ın popülerliğini tam olarak keşfedeceksiniz.
Ülkemizde de çay tüketiminin yaygın olması ve çayı sevmemiz nedeniyle bu kahveye hayır diyeceğinizi sanmıyoruz. Farklı kahve lezzetleri arıyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.
Çaylı Kahve Tarifi İçin Malzemeler:
2 tatlı kaşığı çay yaprağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 büyük fincan süt
1 büyük fincan su
1 tatlı kaşığı kahve

Çaylı Kahve Nasıl Yapılır?
Çaylı Kahve Yapılışı:
Büyük bir cezve içerisine suyu ekliyoruz ve orta ateşte kaynatıyoruz. Su kaynayınca içerisine çay atıyoruz. Yaklaşık 1 - 2 dakika kadar kaynattıktan sonra içerisine bu defa içerisine süt ekliyoruz. Süt ile çay karışımını 1 dakika kadar kaynattıktan sonra içerisine kahveyi ve şekeri de ekliyoruz. 3 dakika kadar kaşıkla karıştırarak kaynatıyoruz. Hazırlanan sütlü ve çaylı kahvemizi çay süzgeci ile süzerek fincana döküyoruz.








KahveKafe okuyucularına afiyet olsun...


1 Yorumlar

  1. Kahveyi severim ama hiç çaylı kahveyi denemedim güzel bir çeşit benziyor deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski