Poşetteki Nitelikli Kahve: Steeped Coffee

Poşetteki Nitelikli Kahve: Steeped Coffee

Evimizde çaydanlıkta demlenen çayı tercih eden bir toplum olmamıza rağmen, zaman içerisinde poşet çaylar hayatımıza girmeye başladı ve demlikteki çay neyse poşet çaylarda o oldu. Poşet çayların kolay hazırlanabilmesi belki de bu tercihimizde en önemli etkendir diyebiliriz.

Peki bu demlik poşet uygulaması kahvede olsaydı nasıl olurdu.?
Hazır toz kahvenin küçük ambalajlarda (Nescafe, CafeCrown..vb.)yaygınlığından da olabilir, tek kullanımlık poşet kahve fikri hayatımızda fazla gelişme gösterip ticari amaç güden bir fikir olamadı. Sosyal ve ticari hayata fazla giremeyen bu fikir, ne olursa olsun yavaş yavaş gelişme gösterdi ve gelişmeye de devam ediyor.
Poşet kahve alanına yatırım yapmayı düşünen son marka ise; Steeped Coffee. Ürünlerini tasarlayıp hazırlayan Steeped Coffee kaliteli kahve ile kolaylığı gerçek anlamda bu ürünle birleştiriyorlar.

Kahvelerini kaliteli bir şekilde öğüttükten sonra, özel yöntemlerle presslenip mühürlenen poşetler sayesinde kahve uzun zaman boyunca tazeliğini koruyabiliyor. Bu poşet kahveleri alanlar, istediği bir anda sallama kahve poşetini sıcak su içerisine daldırıp, bir süre bekleyerek kahvesini yudumlayabilir.
Ürünlerde kullanılan poşetler ise; tamamen çözünebilir özellikte ve çevreci bileşenlerden oluşmaktadır.

Evde, iş yerinde ya da hareket halindeyken, Steeped Coffee artık her yerde, her zaman en iyi kahve fincanı olmasını mümkün kılıyor. Yerel olarak küçük partiler halinde kavrulmuş olan bu özel kahve, tek porsiyonlarda önceden ölçülmüş olarak özel bir filtre torbasında bulunmaktadır. Her daim, kahvenin tazeliğini sağlamak için tamamen özel mühürlenmiş bir paket içerisinde satılan bu ürün ve kahvenin bayatlama sürecini durdurur. Böylece uzun süre kullanabileceğiniz kahveniz yanı başınızda kullanıma hazır haldedir.

Şimdilik sadece belirli ülkelerde satışa çıkacak bu kahve, belki ileri ki bir zamanda ülkemizde de görülmeye başlar.


3 Yorumlar

  1. Türkiye bu alanda çok gelişti artık. Bu tip başka marka var mı bildiğiniz, önerebileceğiniz?

    YanıtlaSil
  2. Kahve alanında poşet kahve fikri aslında olabilirdi. Zaten nescafe falan tek kulanımlık olduğu için poşet kahve yapılmıyor olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Bence kötü bir fikir, çünkü kahvenin doğal kokusu kayıp olur.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski