Kahve Fotoğrafı Nasıl Çekilir? - Fotoğraf Çekimine Dair Tüyolar

En Güzel Kahve Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

kahve fotoğrafı çekimi - www.kahvekafe.net
Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle, fotoğraf çekmek ve paylaşmak adeta bir meslek haline geldi. Telefonunu ya da fotoğraf makinesini eline alanlar, bir fotoğrafçı edasıyla profesyonel çekimler yapmakta ve bunu sevdikleriyle paylaşmaktadır. Bazen şık bir restoranda yenilen yemeği, gösterişli bir kafe de içilen kahveyi ya da tatilde denizi, doğayı... Aklımıza gelen hemen her yerde çektiğimiz bu fotoğraflar, bir yandan bizleri mutlu ederken diğer yandan da geçmişe dair hatıralar bırakıyor.

Pek çoğumuz profesyonele yakın çekimler yapsak da, hala eksik olduğumuz yönler yok değil. Özellikle kahve fotoğrafı çekimi konusunda yapılan bazı hatalar var. Biz de bunları düşünerek, sizlere profesyonel fotoğraf çekimi konusunda bir kaç tüyo vereceğiz. 
İşte sosyal medyada çok daha fazla beğeni almanızı sağlayacak kahve fotoğrafı çekme tüyoları...

Doğal Işığın Önemi

telefonla kahve fotoğrafı çekimi - www.kahvekafe.net
Bir fotoğrafın olmazsa olmaz en önemli yanı ışıktır. Fotoğraflarınızı çekerken mutlaka doğal ışık kullanmaya ve yapay ışığı çok fazla tercih etmemeye çalışın. Hatta doğal ışık ve yapay ışık kullanarak aynı ortamda çekilmiş iki tane fotoğrafı yan yana getirdiğinizde, eminiz sizlerde doğal ışıkta çekilmiş fotoğrafı tercih edersiniz. Çünkü doğal ışık, kahveyi gerçekten olması gerektiği gibi gösteriyor.

Kompozisyon Yaratmak

kolay kahve fotoğrafı çekimi - www.kahvekafe.net
Instagram'da paylaşılan fotoğraflarda en önemli şeylerden biri de, kompozisyon yaratmak. Fotoğraf da Kompozisyondan kısaca bahsetmek gerekirse; "kare içindeki objeleri göze daha hoş gözükecek şekilde seçme ve düzenleme işidir" diyebiliriz. Sonuç olarak, kullanacağımız kompozisyon; kahvenin hangi bardakla veya fincanla sunulacağı, üzerinde buharı çıkan sıcak bir kahve mi yoksa içinde buz küplerinin bulunduğu soğuk bir kahve mi, hangi ortam veya mekanda ya da etrafında hangi yardımcı ürünlere yer verileceğini düşünmeyi gerektirir. Bir bakış açısı var ve bu size ait. Bu bakış açısını da ister istemez bir kompozisyonla dile getirmeniz gerekiyor.  Bu tamamen sizin bakış açınızı yansıtacak bir şey...

Arka plan Seçimi

kahve fotoğrafı çekiminde arka planın önemi - www.kahvekafe.net
Bir diğer konu da; arka plan. Bu sizin neyi daha ön plana çıkarmak istediğinizi gösterecek bir şey. Mesela renkli bir objeyi, bir fincanı, bir bardağı ya da bir termosu sade bir arka planda çekerseniz eğer, tamamen o nesne ön planda olacaktır.

Lens Temizliği

telefon kamerası lens temizliği - www.kahvekafe.net
Şimdi sıra en zevkli kısma geldi; fotoğraf çekmeye... Özellikle telefonla fotoğraf çekmeden önce mutlaka kamera lensini temizlemelisiniz. Elinize hafif nemli bir bez alın ve lens yüzeyini silin. Böylece çektiğiniz fotoğraflar daha net ve pürüzlerden arınmış olacaktır. Kimse tost makinesi gibi resim çekmek istemez değil mi..? :)

Filtre Tercihi

kamera filtreleri - www.kahvekafe.net
Telefonunuzun kendine ait kamera filtresi bulunuyorsa onu, yoksa Play store veya Ios app store den indireceğiniz uygulamalarla fotoğraflarınızı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Bu uygulamalardan örnek vermek gerekirse, VSCO uygulamasını tercih edebilirsiniz. Uygulamada işinize yarayacak onlarca kamera filtreleri var. Bunlardan Yaz mevsiminde E1 ve E2 filtresi işinize yarayacaktır. Diğer filtrelerden HB1 ve HB2 yi de kullanabilirsiniz. Asla vazgeçemeyeceğiniz filtrelerden biri de A6 filtresidir. Uygulamadan seçeceğiniz filtreler ile, çeşitli düzenlemeler yaparak daha yaratıcı ve daha özgün görseller ortaya çıkaracaksınız.

Kamera Açısı

kamera açısı ayarlama - www.kahvekafe.net
Kahve fotoğraflarını doğru açıda çekmek önemlidir. Genellikle Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarında dikey açıyla ve tepeden çekilen kahve fotoğrafları tercih edilse de, etkili bir kahve fotoğrafı çekmek istiyorsanız kahvenizi kadraja yatay olarak ve yaklaşık 45 derecelik bir açı ile çekmelisiniz. Örneğin; elinizde güzel bir Latte Art varsa ve çok iyi görünüyorsa, bunu mutlaka tepeden çekin. Elinizde bol köpüklü Türk kahvesi varsa, onu da tepeden çekmenizi tavsiye ederiz. Ama eğer yoksa da, köpüksüz olarak göstermek yerine bunu karşıdan, yatay bir açıyla çekebilirsiniz. Doğru açıda çekilen fotoğraflar her zaman ilgi görür ve dikkatleri üzerine çeker.

Evet size fotoğraf çekme ile ilgili bir çok tüyo verdik. Şimdi onları pratiğe dökme zamanı...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski