Zerdeçal Sabunu Nasıl Yapılır?

Zerdeçallı Sabun Nasıl Yapılır? - Zerdeçallı Sabun Tarifi

zerdeçal sabunu nasıl yapılır evde - www.kahvekafe.net
Tıp dünyasının üzerinde onlarca araştırma yaptığı zerdeçal, sağlık ve güzellik bakımından önemli bir bitkidir. Hindistan kökenli antik bir sağlık sistemi olan Ayurvedik tıpta da kullanılan zerdeçal, uzak doğuda yüzyıllardır bilinmekte ve pek çok faydasından yararlanılmaktadır.
Cildi iyileştiren ve anti-mikrobiyel özellikleri sayesinde mükemmel bir cilt bakım maddesi olarak kullanılan zerdeçal, aynı zamanda sabunu da yapılan bir bitkidir. Biz de bu yazımızda, evinizde kolayca hazırlayıp cilt bakımınızda kullanabileceğiniz zerdeçallı sabun tarifi vereceğiz. Sabun tarifine geçmeden önce zerdeçalın cilde faydalarına kısaca değinelim isterseniz.

Zerdeçalın Cilde Faydaları

◌ Zerdeçal, içeriğinde bulunan yüksek C vitamini sayesinde cilt için önemli bir protein olan kollajen üretimini destekler. Bu sayede cildin elastikiyeti(esneklik) artar, cildiniz daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

◌ Zerdeçal, cildi beyazlatmaya yardımcı olan önemli bir maddedir. Cildinizde ki koyu ve kararmış bölgelerin renk tonunu açar.

◌ İçeriğinde bulunan zengin Potasyum minerali sayesinde kuru ciltleri nemlendirir. Bu sayede cildiniz, daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşur.

◌ Antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliklere sahip olan zerdeçal(Hint safranı), cildinizde bulunan akne, sivilce ve siyah noktalardan kurtulmanıza yardımcı olur.

◌ Zerdeçal, cilt lekelerini gideren önemli maddelerdendir. Cildinizde halihazırda bulunan lekeleri giderir ve yeni leke oluşumunu da önler.

◌ Zerdeçal, göz altı morluklarının giderilmesine yardımcı olur.

◌ Doğal anti aging (yaşlanma karşıtı) bileşenlere sahip olan zerdeçal, bu özelliği ile yaşlanma belirtilerini azaltır ve cildinizin daha genç görünmesini sağlar.

Evet zerdeçalın cilde sağladığı faydalardan kısaca bahsettikten sonra sabun yapımına geçelim.
İşte Ev Yapımı Zerdeçallı Sabun Tarifi...

Zerdeçallı Sabun Nasıl Yapılır? - Evde Zerdeçallı Sabun Yapımı

evde zerdeçal sabunu yapıı kolay - www.kahvekafe.net

Zerdeçallı Sabun İçin Malzemeler

◦ 500 gr doğal keçi sütü sabunu veya sabun bazı
◦ 1 yemek kaşığı organik zerdeçal tozu

Zerdeçallı Sabun Yapılışı

● Keçi sütü sabunlarını küçük küçük doğrayın ya da bir rende yardımıyla güzelce rendeleyin.
 Doğranan sabunu bir kap içine alın ve kapta bulunan sabunu karıştırarak benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin.
 Sabun eridikten sonra içerisine zerdeçal tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Bu aşamada isteğe göre bir kaç damla zerdeçal yağı da ekleyebilirsiniz.
 Hazırlanan karışımı evinizde bulunan silikon kalıplara dökün ve yaklaşık 5 - 6 saat bekletin.
 Süre sonunda hazırlanan sabunları kalıplardan çıkarın ve diğer vücut sabunları gibi cildinizde kullanın.
Yüzünüzde de kullanabileceğiniz zerdeçal sabunu hazır...

Küçük Bilgi: Sabun yapımında keçi sütlü sabun yerine, eriyebilir şeffaf sabun bazı da kullanabilirsiniz. Eritme yöntemi aynı şekildedir. Küp küp doğranmış sabun bazını 600 derece ve üzeri mikrodalga fırında 45 - 50 saniyede eritebilir ve yukarıdaki şekilde sabununuzu hazırlayabilirsiniz. Keçi sütü sabunu kullanmamızın nedeni, cilde olan faydalarının çok olmasındandır. Keçi sütlü sabun yerine daha uygun fiyatta satılan sabun bazı da kullanabilirsiniz.

Uyarı: Sabunda kullanılan malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar ve cilt problemleri olanlar bu sabunu KESİNLİKLE kullanmamalıdır. Yine sabunda kullanılan zerdeçal, beyaz ciltlerde düşük bir ihtimal de olsa biraz sarı leke yapabilir. Beyaz tene sahip olan kişiler bir işte çalışıyorsa bu sabunu çalışmadığı günlerde denemelidir. Herhangi bir problem olmazsa diğer günlerde rahatlıkla kullanabilir. Yine kıyafetlerinize damlayan zerdeçal, sarı leke yapabileceğinden sizin için önemli olan kıyafetleri sabun kullanırken çıkarmanızda fayda var.

Zerdeçallı Sabunun Faydaları

Zerdeçal sabunu ne işe yarar ? diye soranlar için faydalarından bahsedelim.
 zerdeçallı sabun faydaları, zerdeçal sabunu faydaları - www.kahvekafe.net
◌ Sabunda bulunan zerdeçal; anti-bakteriyel, anti-fungal, iyileştirici ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde, cildinizi enfeksiyondan uzak tutar, ölü deriyi temizler, akne ve sivilce oluşumunu önler ve var olan sivilceleri iyileştirir.
◌ Yine zerdeçal, cildinize esneklik kazandırır, sıkılaştırır ve daha genç görünmenizi sağlar.
◌ Sabun yapımında kullandığımız doğal keçi sütlü sabun ise; cildinizi nemlendirir, canlandırır, besler, yaşlanmayı geciktirir, cildin genç ve pürüzsüz kalmasını sağlar.

Zerdeçal sabunu kullananlar olarak, sizler de aşağıya yorumlarınızı bırakabilir ve diğer ziyaretçilerimizi bilgilendirebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski