Bol Köpüklü Türk Kahvesinin Sırları

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Sırları
bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır

Keyif dolu anların içeceği Türk kahvesi doğru yöntemlerle yapıldığında tam lezzetini veriyor. İşte Türk kahvesi yapılışının sırları…

Türk kahvesinin kültürümüzün vazgeçilmez değerlerinden biri olduğu aşikar. Osmanlı döneminden günümüze enfes tadıyla, cezbeden kokusuyla, göz alıcı sunumuyla ve keyif veren içimiyle hep benzersizdir. Hoş sohbetlere eşlik eder, enfes yemeklerin üstüne içilir, tek başınıza keyif alırsanız yanınızda olur, kız isteme adetlerinin en önemli detayıdır. Türk kahvesini bu kadar özel yapan en önemli öge ise üzerinde bulunan bol köpüğüdür. İşte KahveKafe farkıyla bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırları:


1. İlk önce fincan başına iki çay kaşığı kaşığı taze çekilmiş Türk kahvesi bakır cezveye koyulur. Kahvenin mümkün olduğunca taze çekilmiş olması önemlidir, uzun süre beklemiş ya da ağzı açık nemlenmiş kahveyi Türk kahvesi yapımında kullanmamanızı öneririz.

2. Ardından cezveye fincan sayısı kadar yeterli miktarda soğuk su koyulur. Kullanacağınız suyun doğal kaynak suyu olması da önemlidir. Çünkü klorlu şebeke suları kahvenizin tadını bozabilir. Eğer kahvenizin daha köpüklü, kabarık bir şekilde olmasını istiyorsanız buzdolabından alınmış soğuk suyu kullanmanızda yarar vardır.

3. Daha sonra isteğe göre küp veya toz şeker eklenir. Türk kahvesinde her insanın şeker kullanma tercihi farklıdır. Sade kahve içmek isteyenler kahveye hiç şeker atmazken; az şekerli kahveye yarım, orta şekerli kahveye 1, şekerli kahveye ise 2 küp şeker atarlar.

4. Tüm malzemeyi uygun ayarda bakır cezveye koyduktan sonra malzemeler bir güzel karıştırılır. Sonra cezve ocakta kısık ateş üzerine konulur ve pişmeye bırakılır. Tabi imkanınız varsa köz üzerinde de pişirebilirsiniz. Türk kahvesi pişirmenin en eski yöntemlerinden biri de köz üzerinde pişirmektir.

5. Kısık ateşte pişirilen kahvemiz yavaş yavaş kabardığından dolayı daha çok köpük verecektir. Eğer harlı ateşte pişerse kahve özünü almadan hemen kaynayacak ve köpüğü sönecektir. Bu nedenle köz üzerinde pişen kahve en güzel kahvedir. Bir önemli detay da kahveyi pişerken karıştırmamaktır. Çünkü ocağa koyduktan bir müddet sonra karıştırırsanız kahvenizin köpüğü olmayabilir.

6. Kahve kaynama zamanına yakın ocaktan alınır. Çünkü çok beklerse kaynayan köpük sönecektir. Ocaktan alınan kahveyi hemen fincanlara boşaltmamak gerekir. Önce bir kaşık yardımıyla üzerinde biriken köpükler fincanlara eşit şekilde dağıtılır ve daha sonra yeniden ateş üzerine koyulur. Bir daha ki taşımında fincanlar yarısına kadar olabildiğince köpükle doldurulur.

7. Son olarak ateşe koyulup tekrar kaynayınca cezvede ki kahve fincanlara eşit olarak dağıtılır. Kahveyi fincanın kenar kısmından dökmeniz de önemlidir. Çünkü kahveyi direkt olarak fincanın ortasından dökerseniz, kahvedeki köpüğü dağıtır ve arzu ettiğiniz köpüklü görünümü elde edemezsiniz.

Sizlerde evinizde bol köpüklü Türk kahvesi yapmak istiyorsanız Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır, Nasıl Pişirilir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski