Serinletme Garantili Buzlu Kahve Tarifi | Serinleten Soğuk İçecekler

Serinletme Garantili Buzlu Kahve Tarifi - İki Enfes Buzlu Kahve Tarifi

soğuk kahve tarifi, soğuk kahveler, soğuk kahve demleme, evde soğuk kahve, KahveKafe
Bu yazımızda sizlere iki tane soğuk kahve tarifi paylaşacağız. Aslında hazırlayacağımız kahvenin içerikleri aynı ama yapılış şekilleri farklı olacak, ikisini de uygulayabilirsiniz. Hangisini beğenirseniz onu yapabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu soğuk içecekler, sıcak havalarda size serinlik verecek ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Şimdi hızlıca malzemelere ve yapılışına geçelim isterseniz. İşte kahvekafe.net farkıyla Serinletici Buzlu Kahve Tarifi...

Buzlu Kahve Nasıl Yapılır? | Ev Yapımı Serinleten Buzlu Kahve Yapımı | Hızlı ve Kolay Buzlu Kahve Hazırlama

buzlu kahve starbucks, buzlu kahveler, buzlu kahve nescafe, buzlu kahve çeşitleri, KahveKafe

Serinletme Garantili Buzlu Kahve Tarifi İçin Malzemeler

◦ 1 yemek kaşığı kahve (nescafe, filtre kahve, espresso ya da americano kahve olabilir)
◦ 4 yemek kaşığı sıcak su
◦ 1 çay kaşığı vanilya özütü şurup
◦ 1,5 bardak soğuk süt
◦ 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
◦ Buz küpleri

Serinletme Garantili Buzlu Kahve Yapılışı

Derin ve büyük bir bardak içine 1 yemek kaşığı nescafe ve 1 tatlı kaşığı şeker dökün. Üzerine 4 yemek kaşığı kadar sıcak su dökün ve kaşıkla karıştırarak çözülmesini sağlayın. Kahve çözüldükten sonra içine 1 çay kaşığı vanilya özütü ilave edin ve tekrar karıştırın. (Eğer vanilya üstü bulamıyorsanız; karamel, çikolata, çilek, karpuz, kavun ve muz şuruplarını kullanabilirsiniz.) Ardından dolaptan çıkarılan soğuk sütü yavaş yavaş karıştırarak dökün. Son olarak buz küplerini bardağa atın ve iyice karıştırdıktan sonra afiyetle tüketin.

Evet, ilk tarifimiz bu şekildeydi. Şimdi ikinci tarifimize geçiyoruz.

Buz Gibi Serinlik Veren Soğuk Kahve Tarifi

buzlu kahve nescafe, buzlu soğuk kahve tarifi, kolay ve pratik, KahveKafe
Bu tarifimiz diğerine göre, ihtiyaç halinde daha hızlı yapabileceğiniz bir tariftir. Bu tarifimizde aşağıdaki malzemeleri kullanmamız gerekir. Aslında diğer tarifle aynı malzemeler ama oranları ve yapılış yöntemi biraz farklıdır. İsterseniz hemen geçelim.

Buz Gibi Serinlik Veren Soğuk Kahve Tarifi İçin Malzemeler

◦ 400 ml sıcak su
◦ 2,5 yemek kaşığı granül kahve
◦ 1,5 bardak soğuk süt
◦ 1 çay kaşığı vanilya özütü şurup
◦ 1 yemek kaşığı toz şeker (arzuya göre)

Buz Gibi Serinlik Veren Soğuk Kahve Yapımı

İlk önce kettle yardımıyla suyu kaynatın. Cam sürahi içerisine 2,5 yemek kaşığı kahve ile şekeri ekleyin ve üzerine hazırladığımız sıcak suyu dökün. Bir kaşık yardımıyla bir kaç tur karıştırdıktan sonra kahvenin demlenmesini ve ılımasını bekleyin. Ilıyan kahvemizi buz küpü kalıbına dökün ve buzdolabının dondurucu gözüne kaldırın. Birkaç saat sonra kahvemizin buz kalıplarında donduğunu göreceksiniz. Donmuş haldeki kahvelerden 5-6 küp kahveyi kalıptan çıkarın ve büyük bir bardak içerisine alın. Ardından üzerine vanilya özütü kahve şurubu ve soğuk süt dökün. Kaşıkla bir kaç tur karıştırdıktan karıştırdıktan sonra buzlu kahvemiz hazır hale gelecektir.
Kahvenizin daha güzel bir görünüme ve lezzete sahip olmasını istiyorsanız; parçalanmış küçük kahve çekirdekleri, çikolata sosu ve sprey krema kullanabilirsiniz. Yaz sıcağında serinleten soğuk kahvenizi yavaş yavaş keyifle tüketmenizi tavsiye ederiz.

Kahve hakkındaki deneyimlerinizi ve yorumlarınızı aşağıya bırakabilirsiniz. İsterseniz Kore Tarzı Buzlu Kahve (Naeng-keopi) Tarifi ve Nescafe Soğuk Kahve Tarifleri 'ne de göz atabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski