Brokoli Latte Nedir, Brokoli Tozu İle Kahve Nasıl Yapılır?

Brokolili Kahve Nedir, Brokoliden Kahve Nasıl Yapılır? | Brokoli ile Yapılan Broccolatte Tarifi

brokoli tozu ile latte yapımı, brokoli tozu kahve yapımı, KahveKafe
Günümüzde kahve trendlerinin daha da çılgın olamayacağını düşünüyorsanız, bir de brokoli latte'ye bakın. Evet ilk duyduğunuzda küçük bir şaşkınlık yaşadığınızı, brokolili kahve olur mu? dediğinizi duyar gibiyim ama bu gerçekten doğru. Zerdeçallı latte veya avokado da servis edilen bir kahveyi belki duymuşsunuzdur ancak bu kahvenin diğerlerinden oldukça farklı olduğunu söyleyebiliriz.

Avustralyalı bir girişimci tarafından yenilikçi bir fikir olarak hazırlanan bu kahve, aslında; yanlış ve sağlıksız beslenmeye çözüm bulmak, çiftçiler için yeni bir gelir akışı yaratmak ve fazlaca alınan hazır gıda israfının önüne geçmek için üretilmiştir. Avustralyalı yetişkinleri gözlemleyen girişimci, onların fazlaca kilolu ve obez olduklarının farkına varmış. Araştırmaları sonucunda, Avustralyalıların önerilen günlük sebze tüketim miktarını almadığını fark etmiştir. Bunun üzerine, Hort Innovation aracılığıyla sebze yetiştiricilerinden gelen fonlarla, en faydalı sebzelerden olan brokolinin tozunu geliştirmiş ve paketlenmesini sağlamıştır. Yüzde 100 brokoli'den üretilen bu toz, bütün haldeki brokolilerin parçalanması, kurutulması ve bir takım işlemlerden geçmesiyle elde edilir. Taze brokolinin doğal rengini, lezzetini ve besleyici bileşimini koruması için sırasıyla, ön işlem ve kurutma işlemi gerçekleştirilmiştir. İşte Brokoli Tozu yapımına dair bilgiler...

Brokoli Tozu Nasıl Yapılır? | Brokoli Tozu Üretimi

brokoli tozu, brokoli tozu nedir, nasıl yapılır, brokoli tozu üretimi, brokoli tozu brokoli tozu faydaları, KahveKafe
Taze rokoliler parçalayıcı bir değirmenden geçirilir ve ince parçalara ayrılır. Bir dehidrasyon odasına girmeden önce, brokoliler 50 derece Celsius altında tutulur, böylece enzimlere zarar vermez.
Kurutulmuş brokoli, toz haline getirilmeden önce, 14 saat süreyle dehidrasyon odasında tutulur ve sonra toz haline getirilir. Yaklaşık 12 kg brokoliden 1 kg brokoli tozu üretilmektedir. Kısaca bu şekilde üretilen brokoli tozunun yaklaşık 18 aylık bir raf ömrü vardır.
brokolinin faydaları nelerdir, brokoli toz olarak tüketmek, brokoliden kahve üretimi, KahveKafe
Protein, antioksidan, lif, A, B, C, K vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum mineralleri ve sağlığı geliştirici biyoaktif fitokimyasallar içeren brokoli, onu bir toz bileşenine dönüştürülmek için ideal bir aday haline getirmiştir. Sadece latte yapımında kullanılması için üretilmemiş olan brokoli tozu, aynı zamanda çorba, bebek maması, ekmek ve smoothie yapımında da kullanılabileceği düşünülmüş, hatta bu yönde denemeler de yapılmıştır. Ancak kahve tüketimi Avustralya da çok fazla olduğu için, brokoli tozunu kahve ile beraber kullanmanın daha iyi olabileceğine karar verilmiş ve bu yönde girişimlere başlanmıştır. Projenin geliştirme aşamasında, brokoli tozundan yapılan latteler insanların beğenisine sunulmuş ancak bazı kişiler brokoli aromalı kahveleri ilginç ve güzel bulurken bazıları da beğenmemiştir.

Bu ilginç lezzeti belki sizler beğenirsiniz diye, KahveKafe olarak sizlerle paylaşmak istedik. İşte Brokoli Tozundan Yapılan Broccoli Latte Tarifi...

Brokoli Latte Nedir? | Brokoli Latte Nasıl Yapılır? | Broccolatte Tarifi

brokoli tozu latte, brokoli espresso kahve, broccolatte,brokoli tozu fiyat, KahveKafe
Brokoli Latte; brokoli tozu, espresso kahve ve süt kullanılarak yapılan ve popülaritesi hızlıca artan besleyici, sağlıklı, sıcak bir içecektir. Isıtıldığında ya da kafeinle karıştırıldığında var olan besinleri kaybettiğini düşünebilirsiniz ancak herhangi bir besin kaybı olmamaktadır. Taze, dondurulmuş, kuru veya toz halinde nasıl olursa olsun, mutlaka tüketmemiz gereken sebzelerin başında yer alan brokoliden latte yapımı nasıl olur, isterseniz ona bir bakalım. İşte Brokoliden Latte Yapımı...
brokoli sağlıklı kahve yapımı, brokoli kahve hazırlama, ev yapımı latte, KahveKafe

Broccolatte Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

◦ 1 shot espresso
◦ 1 büyük fincan süt
◦ 1 tatlı kaşığı brokoli tozu
◦ 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)

Brokoli Latte Yapılışı

Sütünüzü cezve yardımıyla ocakta ısıtmaya bırakın. Süt ısınırken siz de, Espresso makinenizin yardımıyla, fincanınıza 1 shot espresso hazırlayın. Sütünüz kaynama seviyesine geldiğinde ocaktan alın ve süt köpürtme potuna dökün. Pot içine 1 tatlı kaşığı brokoli tozu atın ve espresso köpürtücünüz varsa onunla ya da mini süt köpürtücü ile iyice köpürtün. (Eğer bu malzeme ve ekipmanlar yoksa, cam french press'e sütü dökün ve üzerine brokoli tozu ekleyerek manuel olarak köpürtme yapın.)
Süt iyice köpürdükten sonra, fincanımızda bekleyen espresso üzerine, brokoli karışımlı sütü yavaş yavaş dökün. Brokolili Latteniz hazır.

Brokoli Tozunu Nasıl ve Nereden Satın Alırım? | Brokoli Tozu Fiyatı Nedir?

brokoli latte için brokoli tozu, brokoli tozu yararları, brokoli çorbası, KahveKafe
Brokoli tozu, henüz ülkemizde yaygın olmasa da, internette bazı organik satıcılarda veya şehrinizdeki aktarlarda bulabileceğiniz bir üründür. İsterseniz yurt dışından da online alışveriş yaparak satın alma imkanınız vardır. Amazon.com sitesinde veya üreticilerin kendi sitelerinde, Organic Grown Broccoli Powder (Organik Yetiştirilen Brokoli Tozu) ismiyle satış yapılmaktadır.
100 gr Brokoli Tozunun ülkemizdeki satış fiyatı; 10 - 13 TL'den başlamaktadır. Yurt dışından almak isterseniz de 10$ ile 25$ arasında bir fiyata sahiptir. Organik üretimli olanları tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
brokoliden kahve yapımı, brokoli sebzesi, brokoli sebzesi ve kahvesi, KahveKafe
Sizlerde bu tarifi deneme imkanı bulduysanız, aşağıya deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski