Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır? - Pirinç Maskesi Tarifi

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır? - Cildi Beyazlaştıran Pirinç Maskesi Tarifi

pirinç unu maskesi, pirinç maskesi nasıl yapılır ne işe yarar, KahveKafeNet
Sizlerden en çok gelen sorulardan bir tanesi de: Pirinç maskesi nasıl hazırlanır? Pirinç maskesini neden yapıyoruz? Özellikle cildiniz çok matlaştı, rengini kaybetti, renk düzensizliği yaşıyor ya da güneşten çok fazla lekeleriniz oluşmaya başladıysa, bunlara evde pratik nasıl çözümler buluruz dediğimizde en etkili uygulamalardan bir tanesi pirinç maskesidir. Peki pirinç bizde ne yapıyor? Hafta hafta uyguladığımız zamanda, cildimizin renk pigmentleri dediğimiz yoğun çalışan pigmentleri baskılıyor ve hafta hafta cildinizde açılmalar gözlemlemeye başlıyoruz. Aslında bu Japon kadınların güzellik sırlarından bir tanesi.  Hepimiz, onların böyle porselen gibi parlak beyaz ciltlerini çok severiz ve hayran kalırız. Biz de sizlere Japonların bu güzellik sırrını tüm detaylarıyla anlatacağız. Şunu da belirtelim: Güneş lekelerinden ya da cildin matlaşmasından sadece pirinç maskesi ile kurtulamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Özellikle maske yaptıktan sonra lekeleri baskılayıcı bir krem kullanmamız ve güneşten korunmamız çok önemlidir. Uygun faktörlü güneş koruyucu kremlerimizi mutlaka kullanmaya devam edeceğiz.

Maskemiz aslında hepimizin evinde bulunan kolay malzemelerle hazırlanıyor. Maskeyi hazırlarken kullanacağımız malzemeler arasında pirincimiz var. Yalnız biz pirinç tercih ederken organik olmasına dikkat ediyoruz çünkü organik pirinçlerin nişastası çok daha az oluyor ve cildinizi yormayarak çok daha etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor. Yine sütümüz var. Süt, klinik ortamlarda da kullanılan ve laktik asit denilen, cildi parlatan peelingler yerine geçen bir üründür. Onun dışında hem antiseptik; cildimizdeki bakterileri uzaklaştıran hem de cildimize daha yoğun nem veren bal kullanacağız. Yine az öncede söylediğimiz gibi, mutlaka bu malzemelerin organik olmasına dikkat edelim. Maskemizin içeriği bunlar. Şimdi sizlere ölçüleriyle birlikte malzemelerini, hazırlanışını ve uygulanışını anlatacağız. Şimdi maskemizi hazırlama aşamasına yavaş yavaş geçelim. İşte Cildi Beyazlaştıran Pirinç Maskesi Yapımı...


Cildi Gençleştiren, Beyazlatan, Parlatan Evde Pirinç Maskesi Yapımı | Lekeler İçin Pirinç Maskesi Tarifi | Pirinç Maskesi Yapımı ve Faydaları | Japon Kadınların Güzellik Sırrı: Pirinç Maskesi | Pirinç Maskesi Yüz Beyazlatma

pirinç maskesi nasıl uygulanır, pirinç maskesi ile yüz beyazlatma, KahveKafeNet

Pirinç Maskesi İçin Gerekli Malzemeler

- 3 yemek kaşığı haşlanmış organik pirinç
- 1 yemek kaşığı organik bal
- 1 tatlı kaşığı süt

Evde Pirinç Maskesi Yapılışı

Öncelikle 3 yemek kaşığı organik pirinci suda haşlayın. Haşlanan pirinçlerin suyunu süzün ve pirinçleri metal çay süzgeçlerinin üzerine koyup, üstüne kaşıkla bastırarak özünü bir kaseye çıkarın. Kaseye bulunan pirinç özünün üzerine, bal ve sütü ekleyip güzelce karıştırın. İyice karışan jel kıvamındaki maskeyi, temiz bir cilde fırça yardımıyla uygulayın. Maskeyi yüzünüzün yanında boynunuza da uygulayabilirsiniz. Özellikle boynunda sarkma problemi yaşayanlara, çok güzel bir lifting(gerdirme) etkisi yaratıyor. Maskeyi uyguladıktan sonra cildinizde 20 dk bekletin ve su ile temizleyin.
pirinç maskesi uygulayanlar, pirinç maskesi beyazlatıcı, pirinç bal maskesi, KahveKafeNet
Bu maskeyi özellikle cildinde aydınlanma isteyenler, leke problemi yaşayanlar, daha sıkı bir cilde sahip olmak isteyenler, gözeneklerim küçülsün ama cildim daha parlak gözüksün diyen 20 yaş üstündeki her yaş grubu uygulayabilir. Malzemelerden herhangi birine alerjiniz yoksa, cilde herhangi bir zararı olan bir maske değildir. Eğer amacınız cildinizi parlatmak, lekeleri açmaksa; haftada 3 defa rahatlıkla yapabilirsiniz. Cildin genel bakımı için istiyorsanız ve sadece gerginleşsin, ertesi gün cildim daha iyi gözüksün istiyorsanız genel maske olarak haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski