Tereyağ ile Yapılan Yüz Maskeleri - Cildinize Doğal Bakım

Tereyağ ile Yapılan Yüz Maskeleri - Cildinize Doğal Bakım

tereyağ ile maske - KahveKafeNet
Kuru bir cilt dokusuna sahipseniz, çeşitli nemlendiriciler ve cilt serumları uyguladıktan sonra bile cildinizde kuruluğu hissedebiliyorsanız, artık bir şeyler yapmanın zamanı gelmiştir. Cilt kuruluğu, zaman zaman kaşıntılara ve donukluğa neden olur ve bu durum son derece can sıkıcıdır. Bu yazımızda, sizi cilt kuruluklarından kurtaracak bazı yöntemler hazırladık. Evinizde kolay bir şekilde yapacağınız tereyağlı yüz maskeleri yardımıyla, cilt kuruluğunuzda iyileşme sağlayabilirsiniz. Bu yüz maskeleri, cildinizi esnek, ışıltılı ve taze yapar. Yağ asitleri ve A vitamini bakımından zengin olan tereyağı, yüzünüze doğal bir parıltı getirir. Tereyağlı doğal yüz maskeleri, her cilt tipine uygundur ve cilde çeşitli yararları vardır. Bu yararlardan faydalanmaya ne dersiniz.? İşte Ev Yapımı Tereyağlı Yüz Maskesi Tarifleri...

Tüm Cilt Tipleri İçin Tereyağlı Yüz Maskesi Tarifleri | Tereyağı İle Cilt Bakımı- Tereyağlı Cilt Maskesi | Tereyağı Maskesi ile Yüz Bakımı

Maskeleri uygulamadan önce cildiniz; makyaj, kremler ve fondötenler gibi kozmetik ürünlerinden arındırılmış ve temizlenmiş olacaktır. Cildinizi temiz bir durumdaysa maskeleri uygulayabilirsiniz.


1. Tereyağı ve Muz Yüz Maskesi

muz ve tereyağı maskesi - KahveKafeNet
Bu yüz maskesi kombinasyonu yüzünüze doğal bir ışıltı getirecektir. Bu yüz maskesini yapmak için; 1 adet küçük boy kabuğu soyulmuş muz ve 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı gerekir. Bu malzemeleri bir kaseye alın ve macun kıvamı elde edilinceye kadar muzları püre haline getirin. Muzları ezme işlemi yaparken bir yandan da erimiş tereyağı veya katı tereyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Hazır hale gelen maskeyi, bir makyaj fırçası yardımıyla yüzünüzün her tarafına uygulayın ve 10 - 15 dakika bekletin. Süre dolduğunda yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve biraz nemlendirici uygulayın. Haftada 2 defa uygulanan bu maske sayesinde, yüzünüzün ilk uygulamada bile, ışıldadığını göreceksiniz.

2. Gül Suyu ve Tereyağı Yüz Maskesi

gül suyu ve tereyağı maskesi
Gül Suyu ve Tereyağı karışımlı bu yüz maskesi, cildinizi sağlıklı tutar ve ölü deri hücrelerinin kaldırılmasına yardımcı olur. Maskeyi yapmak için; 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve 1 yemek kaşığı gülsuyu gerekir. Malzemeler hazırsa, bir kase içine alın. Güzel bir macun elde edilene kadar, bu malzemeleri iyice karıştırın. Yüzünüze temiz bir kozmetik fırçası ile nazikçe uygulayın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Haftada 2 kere uygulayacağınız bu maske ile, cildinizin sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

3. Salatalık ve Tereyağı Yüz maskesi

salatalık ve tereyağı maskesi
Cilt kızarıklığından şikayetçiyseniz, bu yüz maskesi cilt kızarıklıklarından kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Maskeyi yapmak için; Yarım dilim organik salatalık ve 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı gerekir. İlk önce salatalığı alın ve püre haline getirin. Daha sonra bu püreden 2 yemek kaşığı kadar alın ve bir kaseye ekleyin. Üzerine tuzsuz tereyağı ilave edin. Bu iki malzemeyi iyice karıştırın ve yüzünüzün her yerine bir fırça veya elinizle uygulayın. 10 dakika kadar yüzünüzde bekletin. Daha sonra, soğuk su ile durulayın. Haftada 2 defa uygulanan bu yüz maskesi, aynı zamanda cildinizin açılmasına da yardımcı olacaktır.

4. Patates ve Tereyağı Cilt Maskesi

patates ve tereyag maskesi - KahveKafeNet
Cildinizi yoğun kuruluktan kurtarmak, nemlendirmek ve seramik gibi bir görüntü elde etmek için bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanı Şems Arslan tarafından da tavsiye edilen bu maskeyi uygulamadan önce; cildinizi 5 dal maydanoz ve 5 dal dereotu üzerine dökülen 1 litre sıcak suyun buharında 10 dk tutmanız ve cildinizi yumuşatmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptıysanız maske uygulamasına geçebilirsiniz. Maskeyi yapmak için; 1 adet küçük boy haşlanmış patates ve 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı gerekmektedir. Patatesi havan içinde püre haline getirin ve cam bir kaseye alın. Ardından içine tereyağı ekleyerek iyice karıştırın. Elinizle karışımdan alın ve yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde 10 - 15 dk bekletin ve yıkayın. Haftada 2 - 3 defa uygulanan bu maske, aynı zamanda göz altı morluklarına da iyi gelmektedir.

UYARI: Bu maskelerin akneli ve açık yaralı ciltlere uygulanması tavsiye edilmemektedir. Ayrıca bu malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar, kesinlikle maskeleri uygulamamalı.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu 4 tereyağlı yüz maskesini merak ediyorsanız, hemen deneyin ve değerli yorumlarınızı aşağıya bırakmayı unutmayın. Lütfen deneyimlerinizi bizimle paylaşın.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski