Palmarosa Yağı Nedir, Nasıl Yapılır, Palmarosa Yağının Faydaları ve Kullanımı

Palmarosa Nedir? Palmarosa Yağı Faydaları Nelerdir? Palmarosa Yağı Nasıl Kullanılır?

Palmarosa bitkisi çoğunlukla Güney Asya ülkelerinden Nepal ve Hindistan da yetişir. Yetişme alanı ise; su bakımından zengin arazilerdir. Bu bitkiden üretilen Palmarosa yağı ise, fazla bilinmeyen ama kullanım alanı geniş ve pek çok faydası olan bir yağ türüdür. Kısa bir bilgiden sonra gelin hep birlikte; palmarosa yağı nedir, palmarosa yağı faydaları ve kullanım alanları hakkında detaylı bilgilere geçelim...

palmarosa, palmarosa nedir, palmarosa oil, palmarosa sivilce ve akne tedavisi, palmarosa yağı diğer adı, palmarosa art de huile, palmarosa yağı fiyatı - www.kahvekafe.net

Palmarosa Nedir?

Palmarosa, Latince adıyla Cymbopogon Martinii, Hindistan ve Çinhindi bölgesi'ne özgü Cymbopogon (limon otu) cinsinden tropikal bir çim türüdür. 
Buğdaygiller (Gramineae) ailesindendir. Hint Rosha, Motia Rosha, Turkish geranium (Türk sardunyası) ve East Indian geranium (Doğu Hindistan sardunyası) isimleri de verilmiştir. Bu bitki, yeşil renkten saman rengine doğru gelişim gösterir. Aromatik çimen yaprakları, uzun ince sapları ve çiçekleri bulunan palmarosa bitkisi, çiçekleri görünmeden önce hasat edilir. Bir çeşit damıtma işlemlerinden geçerek Palmarosa Yağı elde edilir.

Palmarosa Yağı Nasıl Yapılır? Palmarosa Yağı Nasıl Üretilir?

palmarosa yağı içeriği, palmarosa esansiyel yağı, palmarosa yağı içinde ne var, palmarosa yağı içindekiler, palmarosa yağı nerelerde kullanılır - www.kahvekafe.net
Palmarosa yağı, kurutulmuş palmarosa otlarının buhar damıtma yöntemiyle ekstrakte edilir. Yağın ana bileşenleri; geraniol (%80), geranil asetat(%9) linalool(%2), dipenten, miysen ve limonen'dir. Palmarosa yağı, tatlı bir çiçek kokusuna, soluk sarı bir renge ve sulu görünüme sahiptir.
Palmarosa adı, gül yağıyla olan dikkat çekici benzerliğinden kaynaklanıyor. Bazı insanlar palmarosa yağını, daha pahalı olan gül yağıyla karıştırarak satabilmektedir. Bu nedenle gül yağı satın alırken içeriğinin %100 gül olmasına ve güvendiğiniz üreticiler olmasına dikkat edin. 

Palmarosa yağı, nemlendirici olarak cilt  bakımındaparfümlerdesabun ve kozmetikte yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarının dışında, tedavi edici özelliğinden de yararlanılır. Tıbbi faydaları vardır. İşte o faydalarından en önemlileri...

Palmarosa Yağı Faydaları Nelerdir?

palmarosa yağının faydaları nelerdir, palmarosa yağı neye iyi gelir, palmarosa yağı cilde faydaları - www.kahvekafe.net
Palmarosa yağı, genellikle sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Bunun yanı sıra; sivilce ve akneler, apseler, cilt yanıkları tedavi etmek amacıyla da kullanılmaktadır. Sadece insanlarda değil, at ve köpek gibi hayvanların cilt bozukluklarında tedavi edici özelliğinden yararlanılır. Palmarosa ayrıca, dermatit (deri iltihabı) ve mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Yüzyıllar boyunca enfeksiyonları önlemek, yüksek ateşi düşürmek için, antiseptik ve antibakteriyel özelliklerinden yararlanılmıştır. 
İşte liste halinde Palmarosa Yağının Faydaları...

Palmarosa Yağı Neye İyi Gelir?

● Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.
● Antiseptik ve antiviral özelliği ile; sivilceler, akneler, apseler, uçuklar ve cilt yanıkları üzerinde oldukça etkilidir.
● Cilt lekelerinin renginin açılmasını ve giderilmesini sağlar.
● Dermatit (deri iltihabı) ve mantar enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı olur.
● Yüksek ateşin düşürülmesinde ve ateşe neden olan bakterileri ve virüsleri öldürmede etkilidir.
● Topikal olarak kullanıldığında eklem ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
● Cilt enfeksiyonları tedavisinde etkilidir.
● Aromaterapik etkisiyle; gerginliği, yorgunluğu ve endişeyi hafifletir ve zihinsel duyuların canlandırılmasını sağlar.
● İnsan vücudundan dökülen deri toz ve parçacıklarıyla beslenen, Akar ya da Maytları yok eder.
● Hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış 2 damla palmarosa yağı cilde sürüldüğünde, kuru cildinizi nemlendirir ve yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkların giderilmesini sağlar.  
● Sprey şişesine veya hava nemlendiricisine atılan bir kaç damla palmarosa yağının kokusu; stres, endişe ve sinirsel yorgunluğun gidermeye yardımcı olur.
● Etkilenen bölgeye masaj yaparak kullanıldığında, artrit ve romatizmanın azaltılmasını sağlar.
● Yapılan araştırmalar, palmarosa ile yapılan aromaterapinin, nevralji, epileptik durumlar ve anoreksiya(yeme bozukluğu) tedavisinde yararlı etkiler sağladığını ortaya çıkarmıştır.
● Mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olur.

Palmarosa Yağı Kullanımı - Palmarosa Yağı Nasıl Kullanılır?

palmarosa yağı nerelerde kullanılır, palmarosa yağı hangi alanlarda kullanılır, palmarosa yağı evde üretimi - www.kahvekafe.net
Palmarosa yağı, buhar damıtma yoluyla elde edilen bir yağdır. Bu yağ kıvamlı bir yapıya sahip olduğu için tek başına kullanılması önerilmez ve kullanmadan önce diğer uçucu yağlar ile seyreltilmelidir. Cilt yapılarımız birbirinden farklı olduğu için kullanmadan önce cilt üzerinde küçük bir miktar ile test edilmesi gerekir. Böylece cildimizde alerjik bir reaksiyona neden olup olmadığı anlaşılır.

Palmarosa Uçucu Yağı Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?

Palmarosa Yağının Ayak Masajında Kullanımı

Boş ve temiz damlatma şişesinin içine 50 ml Sabit yağ(zeytinyağı,badem yağı,susam yağı, Hindistan cevizi yağlarından herhangi biri), 2 damla Palmarosa yağı, 3 damla Santal Odunu yağı, 2 damla Gül yağı ekleyin. Ardından şişeyi iyice çalkalayın. Ayak masajında kullanın.

Akne ve Cilt Rahatsızlıkları İçin Kullanımı

Palmarosa, doğal antiseptik bileşenleri nedeniyle akne gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi edici özelliği vardır. Bunun için; 5 ml (1 çay kaşığı) badem yağı, birkaç damla buğday tohumu yağı ve 3 damla palmarosa'yı karıştırın ve günde iki kez masaj yapın. Bu aynı zamanda; eski sivilce izleri, kırışıklıklar ve kırık kılcal damarlar için de harikalar yaratabilir.

Stres ve Yorgunluk İçin Palmarosa Yağı Kullanımı

Stresi ve kaygıyı azaltmak, bedeni, zihni ve ruhu canlandırmak için difüzörünüze birkaç damla lavantalı palmarosa yağı ekleyin.

Evdeki Toz Akarlarını Öldürmek İçin Kullanımı

Boş ve temiz bir sprey şişesine; 500 ml su ve 2 ml Palmarosa yağı ekleyin. Şişenin ağzını kapatın ve çalkalayın. Sabah kalktığınızda perdelerinize, yastık ve çarşaflarınıza, halı ve koltuklara sıkın. Böylece toz akarlarından(mite) kurtulmuş olacaksınız.

NOTLAR:
  • Palmarosa uçucu yağı, diğer tüm uçucu yağlarda olduğu gibi yoğun bir yapıya sahip olduğundan seyreltilmeden cilt üzerinde kullanımı önerilmez.
  • Alerjik bir reaksiyona sebep olup olmayacağını anlamak için, küçük bir alanda denenmesinde fayda var.
  • Palmarosa uçucu yağı, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından Generally Recognized as Safe - Genel Olarak Güvenli Kabul Edilebilir Ürün (GRAS)  olarak listelenmiştir.  (Kaynak: fda.gov - palmarosa)
  • Ev ve iş ortamlarında buhurdanlık ve difüzör yardımıyla kullanılabilir.
  • Palmarosa esansiyel yağı, pek çok alışveriş sitesinde kolayca bulunabilir. Ancak üstün kalitesi ve etkinliğinden emin olmak için %100 saf ve doğal esansiyel yağı arayın ve onu satın alın.

UYARILAR:
Bu yağı tecrübeli bir aromaterapi uzmanı veya hekim ile görüşmeden kullanmayın. Palmarosa yağının kullanımı ile ilgili herhangi bir yan etkisi olmamasına rağmen, her zaman dikkatli olunmalıdır. Bu yağa karşı alerjiniz olup olmadığını kontrol etmek için, bir alerji testi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun için, cildinizin küçük bir bölgesine bir damla palmarosa yağı uygulayın ve herhangi bir yan etki olup olmadığını gözlemleyin.
📌 Hamile ve emziren kadınlar, palmarosa yağını kullanmadan önce doktorlarına başvurmalıdır. 6 yaşından küçük çocuklar ise, hassas sistemlerinden dolayı esansiyel yağlardan uzak tutulmalıdır.
📌 Hassas bir cilde sahip olanlar ile cildinde açık yara, çok yoğun akne ve sivilce olanlar tarafından kullanılması tavsiye edilmez. Bu kişiler cilt doktoruna görünerek onun vermiş olduğu tedavi yöntemlerini uygulamalıdır.
📌 Yakın zamanda cilt üzerinde operasyon yaptırmış veya ameliyat olmuş kişilerin kullanması önerilmez.

Palmarosa Yağı Fiyatı Nedir? Palmarosa Yağı Nereden Satın Alınır?

palmarosa yağı nerden satın alınır, palmarosa yağı market, palmarosa yağı nereden bulurum, palmarosa yağı satın al - www.kahvekafe.net
Palmarosa yağı, küçük cam şişelerde satılmaktadır. Bu şişelerin fiyatları, günden güne değişiklik gösterdiği için burada paylaşmak doğru olmaz. İnternet üzerinden, botanik eczalardan, aktarlardan ve uçucu yağ satan yerlerden güncel fiyatlarını görebilir ve ona göre satın alabilirsiniz. Satın alırken, organik ve saf palmarosa yağı olmasına dikkat edin.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski