Evde Portakal, Greyfurt, Mandalina ve Limon Kurusu Nasıl Yapılır?

Evde Portakal, Greyfurt, Mandalina ve Limon Kurutma Nasıl Yapılır?

portakal, greyfurt, mandalina, turunç, tatlı limon kurutma - KahveKafeNet
Akşam canınız tatlı bir şeyler çektiğinde, çikolata ya da ağır tatlılar yerine, güzelce yiyebileceğiniz sağlıklı kurutulmuş meyvelere ne dersiniz. Evde herkesin kolayca yapabileceği bu harika atıştırmalıklar, diyet yapanlar için de oldukça sağlıklıdır. Portakal, mandalina, greyfurt, turunç, tatlı limon gibi C vitamini açısından zengin meyveleri kurutarak, uzun süre saklayabilir ve zevkle tüketebilirsiniz. Kış meyvesi olan narenciyeleri, artık yaz mevsiminde de soğuk içeceklerinizde, pastalarınızda, çaylarınızda kullanabileceksiniz. Bu yazımızda yapması çok kolay ve yemesi ise çok keyifli olan bu lezzetlerin tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Tarifimizde turunçgillerin tamamından kullandık. Siz isterseniz herhangi birini kullanabilirsiniz. İşte Ev Yapımı Portakal, Greyfurt, Mandalina ve Limon Kurutma Tarifi...

Evde Portakal Kurusu Nasıl Yapılır? | Fırında Portakal Kabuğu Kurutma

portakal kurusu nerede kullanılır - KahveKafeNet

Ev Yapımı Portakal, Greyfurt, Mandalina ve Limon Kurusu İçin Malzemeler

◦ 1 adet portakal
◦ 1 adet greyfurt
◦ 1 adet turunç
◦ 1 adet mandalina
◦ 1 adet tatlı limon

Ev Yapımı Portakal, Greyfurt, Mandalina ve Limon Cipsi Yapılışı

● İlk önce meyveleri güzelce yıkayın ve kurulayın. 
 Ardından kesme tahtası üzerinde bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin. 
 Dilimlediğiniz meyveleri fırınınızın teline aralıklı olarak dizin. (Dizdiğiniz dilimlerin üzerine isteğe göre birer tutam şeker atabilirsiniz.
 Eğer Meyve ve Sebze Kurutma Fırını veya Sebze Meyve Gıda Kurutucu makineniz varsa onun kurutma tellerine dizin ve fırın veya makinede kurutun. (Biz normal fırın tellerine dizeceğiz çünkü herkesin evinde kurutucu fırınlardan olmayabilir.)
fırında portakal ve mandalina cipsi yapımı - KahveKafeNet
 Dilimleri fırın tellerine dizdiyseniz, bunu fırının orta kısmına yerleştirin. 
 Fırını alt, üst ve fanlı olarak 70 derecede çalıştırın. 
 Kurutma işlemi sırasında meyvelerin neminin dışarı çıkamaması nedeniyle, fırının kapağını hafif açık bırakmamız gerekecek. Ancak bazı akıllı fırınlar, kapağı açık olduğunda çalışmaz. Bizde bunun için fırını kandıracağız yani kapak kısmında bulunan ve kapağın kapandığını bildiren sübap üzerine bir şey yerleştirerek kapak kapalıymış gibi yapıp fırını çalıştırmaya devam edeceğiz. Bu şekilde fırını 18 saat boyunca çalıştıracağız. 
 Süre sonunda meyveler güzelce kuruyup çıtır çıtır ve bol tatlı hale gelecektir. (Yok fırınla uğraşamam derseniz, güneş alan bir dam veya geniş bir terasınız varsa, narenciye dilimlerini serdiğiniz fırın telini güneş altında bırakabilir ve bir kaç gün içinde narenciyelerin kurumasını sağlayabilirsiniz.
 Kuruyan meyve dilimlerinin nem almaması için, cam kavanoz içerisinde buz dolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
fırında turunçgil kurusu yapılışı - KahveKafeNet
Ev Yapımı Portakal, Greyfurt, Mandalina ve Limon Kurusu hazır. KahveKafe okuyucularımıza ve sevdiklerine afiyetler olsun...


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski