Saç Beyazlamasına İyi Gelen Kürler - Saç Ağarmasına Bitkisel Çözüm

Saç Beyazlamasına İyi Gelen Kürler | Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm
Günümüzde özellikle bayanlar tarafından yapılan saç boyama işlemlerini artık erkeklerinde yaptığını görüyoruz. Saç beyazlamasından kurtulmak isteyen kadın ve erkekler, boya sürerek beyazlarından kısa süreliğine kurtulabilmektedir. Ancak bu uygulama, saç boyalarında bulunan kimyasallar nedeniyle zararlı olabilmektedir. Yaşlılık, stres, psikolojik nedenler, genetik olarak saç beyazlaması erken yaşlarda ortaya çıkabilmektedir. Saç beyazlamasının görülmeye başlandığı andan itibaren, bunu önlemeye çalışmak büyük bir çaba ve sabır istiyor. Saç beyazlamasının genelde biyolojik ve kalıtsal olarak ortaya çıktığı söylense de; saçlarda ki kan dolaşımı eksikliği, saçların vitamin alamaması, yoğun stres altında olma, aşırı miktarda alkol tüketimi ve sigara kullanımı, çok yağlı fastfood ürünleri ve baharatlı yiyeceklerin tüketilmesi çok erken yaşlarda saçların beyazlamasına neden olurlar. Günümüzde saç beyazlamasını önleme adına çalışmalar sürdürülürken, çok farklı bitkisel kürlerin de saç beyazlamasına iyi geldiği söylenmektedir. KahveKafe olarak; Türk kimyager Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu, Dr. Feridun Kunak ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya, Prof. Dr. Ahmet Maranki ve Uluslararası Cilt Uzmanı & Kimya Mühendisi Şems Arslan 'ın  Saç Beyazlama Kürlerini sizlerle paylaşalım.

Dr. Feridun Kunak'tan Saç Beyazlamasına İyi Gelen Kürler
1- Saç Beyazlamasına Karşı Çok İyi Gelen Kür Tarifi
Saç Beyazlamasına Karşı Çok İyi Gelen Kür İçin Malzemeler:
- 5 adet ceviz kabuğu
- 10 adet karanfil (havanda toz haline getirin)
- 1 tutam biberiye
- 1 tutam ısırgan otu
- 1 adet kuru soğan (4 parçaya bölün)
- 1 avuç kara üzüm
- 1 fincan yoğurt suyu
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı soğan kabuğu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 litre su

Saç Beyazlamasına Karşı Çok İyi Gelen Kür Yapılışı:
Bir tencerenin içerisine tüm malzemeleri ekleyin. Üzerine 2 lt su dökün. Ardından tencereyi ocağın üzerine koyun ve 30 dk kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra ocaktan alarak 30 dk kadar demlenmeye bırakıp, suyunu süzün. Süzdüğümüz hafif ılık olan bu suyu, parmak uçlarımızla temiz olan saçlarınızın dibine, masaj yaparak sürün. Ardından saçlarınızı tarayın ve kafanıza bir bone geçirin. Yaklaşık 2-3 saat kadar, bu karışımı saçınızda bekletin. Bekledikten sonra saçınızı yıkayın ve kurulayın. Bu uygulamayı 1 - 1.5 ay kadar yapanlar saçlarında beyazlıkların gittiğini söylemektedir.
Not: Saçlarınızda sarımsak ve soğan kokusu olabileceğinden hafta sonları veya işinizin olmadığı günlerde uygulamanızı tavsiye ederiz. Kokusunun çıkması için yıkarken 1 kaşık elma sirkesi kullanabilirsiniz.

2- Saç Beyazlamasına Karşı Patates Kürü Tarifi:
Dr. Feridun Kunak'ın tavsiye ettiği bu bitkisel kür, saç beyazlamalarına karşı oldukça faydalıdır. Patates kızartırken kabuklarını sakın atmayın. Herkesin evinde yapabileceği bu patates kürünün yapılışına ve uygulamasına geçelim...

Saç Beyazlamasına Karşı Patates Kürü Malzemeler:
- 5 adet patates kabuğu
- 1 litre su

Saç Beyazlamasına Karşı Patates Kürü Yapılışı:
Bir tencerenin içerisine patatesin kabuklarını atın. Üzerine 1 litre suyu ilave edin. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve 10 dk kadar kaynatın. Ardından ocaktan alın ve 10 dk kadar demlenmeye bırakın. Ardından suyunu süzün ve bu suyu temiz olan saçlarınızın dibine masaj yaparak sürün. İsterseniz bu kürü saçınızda tutabilir veya 1-2 saat sonra yıkayabilirsiniz.

3- Saç Beyazlamasına İyi Gelen Cevizli Kür Tarifi
Ceviz kabuğu ve ceviz yaprağının saça faydaları oldukça fazladır. Dr. Feridun Kunak'ın tavsiye ettiği bu cevizli kür, saç beyazlamalarına karşı oldukça fayda sağlamaktadır..
Saç Beyazlamasına İyi Gelen Cevizli Kür Tarifi İçin Malzemeler:
- 10 adet cevizin sert kabuğu
- 10 tutam cevizin kuru veya taze yaprağı
- 2 litre su

Saç Beyazlamasına İyi Gelen Cevizli Kür Tarifi Yapılışı:
Bir tencere içerisine ceviz kabuklarını ve ceviz yaprağını ekleyin. Üzerine 2 litre suyu ilave edin. Ocağın üzerine alarak, 20 dk kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra 20 dk kadar da demlenmeye bırakın. Ardından suyunu süzün ve bu suyu saçlarınızı masaj yaparak sürün. Ardından saçınıza bir bone takarak 1-2 saat bekletin ve yıkayın.

4- Saç Beyazlamasına İyi Gelen Isırgan Otu Kürü Tarifi
Isırgan otunun saça faydaları oldukça fazladır. Isırgan otu uzun zamandır saç bakımında kullanılan bitkilerin başında gelmektedir. Dr. Feridun Kunak'ın tavsiye ettiği bu ısırgan otu kürü, saç beyazlamalarına karşı oldukça fayda sağlamaktadır..

Saç Beyazlamasına İyi Gelen Isırgan Otu Kürü Malzemeler:
- 5 tutam ısırgan otu
- 5 adet sarı soğan kabuğu
- 1 litre su

Saç Beyazlamasına İyi Gelen Isırgan Otu Kürü Yapılışı:
Küçük bir tencere içerisine ısırgan otunu ve soğan kabuklarını ekleyin. Üzerine 1 litre suyu ilave edin. Ardından ocakta 15 dk kaynatın. Ocaktan alıp, 15 dk demlenmeye bırakın. Demlenen karışımın suyunu süzün ve saç diplerinize yedirerek uygulayın. 1 saat kadar bekletin ve saçınızı  yıkayın.

5- Saç Beyazlamasını Önleyen Karışım Tarifi
Dr. Feridun Kunak'ın tavsiye ettiği saç beyazlamasını önleyen kürü kullanarak, saçlarınızın beyazlamasının önüne geçebilirsiniz.
Saç Beyazlamasını Önleyen Karışım İçin Malzemeler:
- 1 tutam ceviz yaprağı
- 1 tutam ısırgan yaprağı
- 1 tutam biberiye
- 1 avuç dövülmüş kara üzüm
- 1 adet soğan kabuğu
- 4 su bardağı su

Saç Beyazlamasını Önleyen Karışım Yapılışı:
Bir tencere içerisine tüm malzemeyi ekliyoruz ve 5 dk kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra ocaktan alarak 5 dk demlenmeye bırakın. Demlenen karışımı süzün ve süzülen suyu saçlarınıza masaj yaparak yedirin. 30 dk kadar saçta bekletin ve yıkayın.

Türk kimyager Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Saç Beyazlamasına İyi Gelen Kür Tarifleri
1- Saç Beyazlamasını Geciktirici ve Önleyici Kür Tarifi
Saç Beyazlamasını Geciktiren ve Önleyen Kür İçin Malzemeler:
- 1 kase yoğurt
- 2 çay kaşığı ezilmiş çörek otu

Saç Beyazlamasını Geciktiren ve Önleyen Kür Yapılışı ve Kullanımı:
Kasede bulunan doğal yoğurdun içerisine havanda ezilmiş çörek otunu ekleyin ve kaşıkla karıştırın. 6 ay boyunca bu karışımdan günde bir defa her sabah aç karnına ve kahvaltıdan önce tüketin. Her ay başında 1 hafta ara verin. Saçlarınızdaki beyazlıkların çoğalmasının önlendiğini göreceksiniz.

2- Ağarmaya Başlayan Saçları Durduran Kür Tarifi:
Haftada 3-4 defa bir kase yoğurtlu sarımsak tüketirseniz. Ak saçlarınız yavaş yavaş grileşmeye başlayacaktır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'den Beyazlayan Saçlar İçin Kür Tarifleri
1- Beyazlayan Saçları Eski Rengine Döndüren Cevizli Formül Tarifi
Beyazlayan Saçları Eski Rengine Döndüren Cevizli Kür İçin Malzemeler:
- 10 adet cevizin sert kabuğu
- 1 litre su

Beyazlayan Saçları Eski Rengine Döndüren Formül Yapılışı:
Küçük bir tencere içerisine suyu ve ceviz kabuklarını atın. Ocağa alın ve orta ateşte 10 dk kadar kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve 10 dk demlenmeye bırakın. Demlenen cevizli kürü süzün ve bu kürle banyoda en son olarak saçınızı yıkayın. Kür saçınızda kurusun ve 3 hafta içerisinde beyaz saçlarınızda değişim görülecektir. Bu formül aynı zamanda saç kepeklerinize de iyi gelmektedir.

2- Beyazlayan Saçları Eski Rengine Döndüren Ceviz Yağlı Formül
Beyazlayan Saçları Eski Rengine Döndüren Ceviz Yağlı Formül İçin Malzemeler:
- 3 tatlı kaşığı ceviz yağı
- 1 tatlı kaşığı himalaya tuzu
- 1 çay bardağı alkali su(pH değeri 7.5 ve üzerinde olan su)

Saçı Yıkamak İçin:
- 4 tatlı kaşığı tabii elma sirkesi
- 1 litre su

Beyazlayan Saçları Eski Rengine Döndüren Ceviz Yağlı Formül Yapılışı:
Cam bir kase içerisine organik ceviz yağını, himalaya tuzunu ve alkali suyu ekleyip tuzu eritene kadar güzelce karıştırın. Karıştırdığımız bu formülü saç köklerimize ve saçımıza parmak uçlarımızla masaj yaparak sürüyoruz. Ardından saçımızı bone ile kapatıp, minimum 1 saat olmak üzere 3 saat kadar saçımızda bekletiyoruz. Ardından su ile elma sirkesini karıştırın. Doğal elma sirkeli su ve doğal sabunla saçımızı duruluyoruz. Bu formülü 21 gün boyunca her gece uyguluyoruz ve saçlardaki değişimi görecekseniz.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'dan Saç Beyazlamasını Gideren Formüller
1- Saç Beyazlamasına Karşı Ceviz Kürü Tarifi
Saç Beyazlamasına Karşı Ceviz Kürü İçin Malzemeler:
- 3 adet cevizin yeşil kabuğu
- 1 tutam ceviz yaprağı (3-4 dal)
- 500 ml su

Saç Beyazlamasına Karşı Ceviz Kürü Yapılışı:
İlk önce ceviz yapraklarını küçük bir tencere içerisine koyun ve üzerine suyu ekleyin. Bunu ocağa alıp 5 - 7 dk kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 15 dk kadar demlenmeye bırakın. Ceviz yaprakları demlenirken, bu arada ceviz kabuklarını havanda döverek püre haline getirin. Demlenen suyu süzün ve içerisine püreyi ekleyin güzelce karıştırarak saçınıza sürün. Saçınızda 1 saat kadar bekletin. Ardından yıkayın. Bu kürü haftada 1 - 2 kez uygulayın saç renginizin değiştiğini, koyulaştığını göreceksiniz.

2- Beyaz Saçlara Cevizli Defneli Bitkisel Formül Tarifi:
Beyaz Saçlara Cevizli Defneli Bitkisel Formül İçin Malzemeler:
- 5 - 6 adet ceviz yaprağı
- 4 - 5 adet defne yaprağı
- 3 adet cevizin yeşil kabuğu
- 500 ml su

Beyaz Saçlara Cevizli Defneli Bitkisel Formül Yapılışı:
Bir havanda ceviz kabuğu, ceviz yaprağı ve defne yaprağını sırasıyla dövün ve püre haline getirin. Bu üçlüyü küçük bir tencere içine alın ve üzerine yarım litre suyu dökerek karıştırın. Ardından ocağa alarak 10 dk kadar kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve 15 dk demlenmeye bırakın. Ardından süzün ve saç diplerinize masaj yaparak sürün. Saçınızda 1 saat bekletin ve yıkayın. Bu tarifi hafta da 1 - 2 defa uygulayın. Ağaran saçların renginin yavaş yavaş karardığını göreceksiniz.

Uluslararası Cilt Uzmanı & Kimya Mühendisi Şems Arslan'dan Saç Beyazlamasını Önleyen Formül
Saç Beyazlamasını Öyleyen Şampuan Tarifi
Saç Beyazlamasını Öyleyen Şampuan İçin Malzemeler:
- 2 adet cennet meyvesi(trabzon hurması)
- 1 su bardağı rendelenmiş organik katranlı kükürtlü sabun
- 1 tatlı kaşığı kakao veya Türk kahvesi
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 500 ml su

Saç Beyazlamasını Öyleyen Şampuan Yapılışı:
İlk önce hurmaların kabuğunu soyun ve dörder parçaya keserek çekirdeğini çıkarın. Ardından blender haznesine sırasıyla; hurma, yumurta, kakao,rendelenmiş sabun ve suyu ekleyin. Şampuan kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin. Her saç yıkamanızdan yarım saat önce saçınızda bekletin ve yıkayın. Saçlarınız hem beslenecek hem de beyazlardan kurtulacaksınız.



Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski