Kansere Karşı Koruyucu Besinler Nelerdir?

Kansere Karşı Koruyucu Besinler Nelerdir?
kanserden koruyan yiyecekler KahveKafeNet
Günümüzde kanser vakaları giderek artıyor ve bir çok hastaya kanser tanısı konuluyor. Dünyada çok ciddi rakamlara ulaşan kanser, ülkemizde de giderek artmaktadır. Sağlıksız beslenme, aşırı miktarda hazır ve işlenmiş gıdalar tüketme, hareketsiz yaşam, teknolojik cihazların vermiş olduğu zararlar gibi nedenlerden ötürü bir çok kanser vakası ortaya çıkmıştır.
Peki biz kansere karşı korunabilir miyiz? Evet aslında korunabiliyoruz.
Yaşam tarzı kalitemizi yükselterek, sağlıklı beslenerek, düzenli fiziksel aktivite ile daha mutlu bir yaşantı ile aslında kansere karşı korunabiliyoruz. Ve kanserden koruyan bazı besinlerde vardır. Bu yazımızda sizlere bu besinlerden bahsedeceğiz. İşte Kansere Karşı Etkili Besinler...

Kanserden Koruyan Yiyecekler Nelerdir? | Kansere Karşı Hangi Besinler Tüketilmelidir? | Kanserden Koruyan Besinler Neler?
kanser nedir, kanser tedavisi, kanser belirtileri, KahveKafeNet
1.Yeşil Yapraklı Sebzeler
Maydanoz, dereotu, gibi bütün yeşilyapraklı sebzeler, kansere karşı koruyucu olduğu yapılan bilimsel çalışmalarda görülmüştür. Her öğün mutlaka bir avuç kadar tüketildiğinde, gerçekten oldukça faydalıdır. Çünkü içerisinde yüksek miktarda antioksidan vardır, C vitamini vardır, beta-karoten yani A vitamini vardır ki anti kanser özellikte olan bileşenlerdir bunlar. Bu yüzden her öğün bir avuç kadar yeşil yapraklı sebze tüketmeye özen gösterin.

2.Brokoli
Brokoli, içerisindeki sülforafan adlı bileşenden dolayı kansere karşı koruyucudur. Brokoli üzerinde yapılan pek çok bilimsel çalışma vardır. Brokolinin tam da mevsimindeyken haftada en az 2-3 kere tüketmeye özen gösterin.

3. Kırmızı Meyveler
Çilek, böğürtlen, goji berry, yaban mersini, kiraz gibi kırmızı meyveler, içerisindeki hem A vitamini hem C vitamini hem de gallik asitten dolayı kansere karşı koruyucu etkileri gösterir. Bu yüzden kırmızı meyvelere de mutlaka beslenmemizde yer vermeliyiz.

4. Domates
Domatesin içerisindeki likopen gerçekten çok yüksektir ve domatesteki likopen, kansere karşı koruyucu etkisi olduğu kanıtlanmış bir besin öğesidir. Bu yüzden domatesi de; domates salçası, domates ketçabı veya domates püresi ya da tek başına domates, domates kurusu olarak mutlaka öğünlerde mevsimine uygun şekilde tüketmekte fayda var.

5. Zerdeçal
Zerdeçal ile ilgili yapılan son yıllarda oldukça fazla çalışma var ki, zerdeçalın içerisindeki kurkumin adlı maddeden dolayı da, kansere karşı koruyucu etkisi olan bir sebze. Zerdeçalın tozunu baharat olarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Bu sayede de kansere karşı korunmanız mümkün.

6. Yeşilçay
Yeşilçay, uzmanlar tarafından tavsiye edilen çayların başında gelmektedir. Yeşilçayın gerçekten kansere karşı koruyucu olan bileşenleri de mevcuttur. İçerisinde "Epigallokateşin Gallat" adlı bir madde var ki, hem metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olmakta hem de anti kanser özellik taşımaktadır.

7. Sarımsak
Sarımsak, evet biraz kokusu çok hoş olmayan bir sebzedir ama aslında gerçekten çok sağlıklı bir sebzedir. Kansere karşı koruyucu olduğu da, yapılan pek çok bilimsel çalışmada kanıtlanmıştır. Sarımsağı çiğ şekilde ezerek veya keserek kullanabiliriz. İçerisindeki "allicin (allisin)" den dolayı da bizi kansere karşı korur.

8. Turunçgiller
Özellikle A vitamini ve C vitamini yüksek olan; portakal, greyfurt, limon gibi bütün turunçgiller kansere karşı koruyucu olan özellik içerdiğinden dolayı da mutlaka beslenmemizde yerini almalıdır.

9. Kuruyemişler
Ceviz, badem, fındık, fıstık başta olmak üzere kuruyemişler, içerisindeki faydalı yağ asitlerinden dolayı ve antioksidan özelliğinden dolayı da kanseri karşı korumaktadır.
kanserden koruyan vitaminler KahveKafeNet
Tabii ki bütün bu besinleri, olması gereken miktarlarda tüketerek beslenmemizin içine yapmalıyız ki, kansere karşı bir şekilde korunmuş olalım. Sağlıklı günler...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski