Evde Doğal Bitkisel Ve Organik Diş Macunu Nasıl Yapılır? - Uzman Tarifleri

Evde Doğal Bitkisel Ve Organik Diş Macunu Nasıl Yapılır? - Uzman Tarifleri

Kimyasal içerikli ürünlerin yoğun olarak kullanıldığı günümüzde, bizi kimyasallardan kurtaracak tek yol, doğala dönmektir. Bu yazımızda herkesin mutfağında kolayca bulunabilen malzemelerden Doğal Diş Macunu tarifi hazırlayacağız. Eğer siz de ağız bakımı ve hijyeninize dikkat ediyor, aynı zamanda doğal yöntemler kullanmak istiyorsanız, bu tarifimiz tam size göre... 
Ağız sağlığınızı koruyan bu doğal macun, özellikle dişlerinizin beyaz kalmasına yardımcı olacaktır. Satın aldığınız pek çok ticari diş macunu, uzun vadede dişinize zarar verebilecek kimyasallarla doludur. Kimyasal etkileri en aza indirmek için doğal diş macununu kullanmanızda fayda vardır. Piyasada pek çok doğal diş macunu satılmaktadır. Bunlardan size tavsiye edebileceklerimiz; Misvak Özlü Bitkisel Diş Macunu, Organik Diş Macunu, Kekik Özlü Diş Macunu ve Propolisli Diş Macunları gibi. Bu diş macunlarının %100 doğal olanlarını tercih etmenizde fayda vardır. "Yok ben kendi mutfağımda bulunan malzemelerden diş macununu yapmak istiyorum diyorsanız." Hemen tarifimize geçelim. İşte Uzmanlardan Ev Yapımı Doğal Diş Macunu Tarifleri...

Evde Doğal Diş Macunu Nasıl Yapılır?  | Organik Ev Yapımı Diş Macunları Yapımı

Dr. Feridun Kunak’tan Ev Yapımı Doğal Diş Macunu Tarifi

Doğal Diş Macunu İçin Malzemeler

◦ 1 çay k. karbonat
◦ 1 çay k. tuz
◦ 1 çay k. ozon yağı
◦ 1 çay k. gliserin
◦ Yarım çay k. nane yağı
◦ Yarım çay k. portakal yağı
◦ Yarım çay k. kakao yağı

Evde Doğal Diş Macunu Yapılışı

Tüm malzemeleri cam veya porselen içerisinde tahta kaşıkla karıştırın ve bununla dişlerinizi hafif bir şekilde fırçalayın. Bu macun dişlerinizdeki taşları önler, dişlere parlaklık kazandırır, dişlerinizi beyazlatır ve diş çürümesine ve ağız kokusuna neden olan bakterileri temizler. Eğer bu malzemeler evinizde yoksa; eczane ve aktarlardan doğal yağlardan alabilirsiniz.

Güzellik Uzmanı Şems Arslan'dan Özel Diş Macunu Tarifi

Özel Diş Macunu İçin Malzemeler

◦ 1 tatlı kaşığı himalaya tuzu veya deniz tuzu
◦ 3 yemek kaşığı kurutulmuş ve toz haline getirilmiş muz kabuğu
◦ 1/2 su bardağı zeytin yağı

Özel Diş Macunu Yapılışı

Yediğiniz muzların kabuklarını güzelce yıkayın ve güneşte kurutun. Kuruyan muz kabuklarını havanda dövün veya robottan geçirerek toz haline getirin. Cam bir kase içine muz kabuğu tozu, himalaya tuzu ve zeytin yağını ekleyin ve krem haline gelene kadar karıştırın. Bu diş macununu 1 hafta boyunca kullanıyorsunuz. Dişlerinizdeki ağız yaraları, sigaranın yapmış olduğu diş eti morlukları, ağız kokusu ve kanamalar son buluyor. Kısacası ağız sağlığınıza çok iyi geliyor.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Ev Yapımı Doğal Diş Macunu Tozu Tarifi

Evde Doğal Diş Macunu Tozu Yapımı İçin Malzemeler

◦ 1 tatlı k. karbonat
◦ 2 damla adaçayı yağı
◦ 1 çay k. kuru nane tozu
◦ 1 çay k. adaçayı tozu
◦ 2 yemek kaşığı beyaz kil

Evde Doğal Diş Macunu Tozu Yapılışı

Bir kase içerisine karbonat, adaçayı yağı, nane tozu, adaçayı tozu ve beyaz kili ekleyin. (Kuru nane yaprağı ve adaçayı yapraklarını havanda döverek toz haline getirebilirsiniz.) Her yeri eşit olacak şekilde tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Doğal diş macunu tozu hazır hale gelmiştir. Dişlerimizi fırçalayacak zaman, diş fırçasını ıslatarak hazırladığımız diş macunu tozuna batırın ve bununla dişlerinizi fazla bastırmadan, nazikçe fırçalayın. Kalan macun tozunu ağzı kapalı küçük kutularda saklayabilirsiniz.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Evde Doğal Diş Macunu Yapımı

Doğal Diş Macunu İçin Malzemeler

◦ 1 adet aloe vera yaprağı
◦ 1 yemek k. karbonat
◦ 1 çay k. tuz
◦ 3 damla nane yağı
◦ 2 damla limon

Evde Doğal Diş Macunu Yapılışı

İlk önce aloe vera yaprağındaki jeli bir kaşıkla alın. Porselen veya cam kase içine malzemelerin tamamını ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Elde ettiğiniz doğal macunu, hafta da 2 veya 3 gün kullanabilirsiniz. Kullandığınız andan itibaren dişlerinizde bir rahatlama sağlayacaktır. Düzenli kullandığınızda ise; çay, kahve  ve sigara sonucu oluşan diş sararmalarını temizler. Dişlerinizin doğal beyazlığını korur ve aynı zamanda doğal yoldan beyazlatır. Arta kalan macunu küçük cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki’den Ev Yapımı Doğal Diş Macunu Tarifi

Ev Yapımı Doğal Diş Macunu İçin Malzemeler

◦ 100 ml doğal Hindistan cevizi yağı
◦ 2 tatlı k. karbonat
◦ 20 damla propolis yağı veya propolis
◦ 1 tatlı k. misvak tozu
◦ 10 damla çay ağacı yağı
◦ 2 damla nane yağı veya okaliptüs yağı

Ev Yapımı Doğal Diş Macunu Hazırlanışı

Cam veya porselen bir kase içine hafif erimiş Hindistan cevizi yağını, karbonatı, propolis yağını, misvak tozunu, çay ağacı yağını ve nane yağını ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışan macunu dişlerinizde kullanabilir arta kalanları buz dolabında saklayabilirsiniz.


Meltem Açıkel’den Dişleri Beyazlatan Ev Yapımı Macun Tarifi

Diş Beyazlatan Doğal Macun Yapımı İçin Malzemeler

◦ 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
◦ 1 çay kaşığı nane yağı veya çay ağacı yağı
◦ 1 çay kaşığı karbonat
◦ 1 çay kaşığı toz zerdeçal(silme)

Evde Diş Beyazlatan Doğal Macun Yapılışı

Cam veya porselen bir kase içine tüm malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın. İstenilen macun kıvamını elde edince dişlerinizde kullanabilirsiniz. Haftada 3-4 gün yeniden yapıp kullanacağınız bu macun ile, dişleriniz ve ağzınız sağlıklı bir yapıya kavuşacaktır. 3 dk boyunca nazikçe fırçalayın ve ağzınızı su ile çalkalayın ve yıkayın. Dişlerinizde zerdeçalın hafif sarılığı kalabilir. Bunu gidermek için fırçanızı yıkayın ve dişlerinizi çok hafif 10 saniye kadar fırçalayın. Ağzınızı daha ferah ve daha sağlıklı hissedeceksiniz.
Bu doğal diş macunları, dişlerinizi temizlemeye ve ağızda oluşan kötü nefesi gidermeye yardımcı olacaktır .
✦ Kabartma tozu, dişlerinizi temizlemenin en iyi yollarından birisidir. Toksik değildir ve dişlerde mine erozyonuna sebep olan asitlerden korur ve ağızdaki alkaliliği artırır.
✦ Tuz, lekeleri çıkarmaya ve dişleri daha da parlak hale getirmeye yardımcı olan hafif bir aşındırıcı görevi görür. Aynı zamanda hem dişleriniz hem de diş etleriniz için bir bonus olan doğal bir florür kaynağı içerir.
✦ Nane yağı, diğer diş macunlarının yapacağı gibi taze bir nane kokusu verir. Ferah bir nefes vermenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ağzınızda gelişen anaerobik bakterileri de(oksijensiz solunum yapan bakteriler) yok eder.
✦ Çay ağacı yağı, diş eti sorunlarına iyi gelir ve antiseptik özellik gösterir. Diş temizliğinde küçük miktarlarda kullanabilirsiniz.
✦ Zerdeçal, diş beyazlamasına yardımcı olur.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski