Hannoccino Bardaklar İle Tek Kullanımlık Bardaklara Son!

Hannoccino Bardaklar İle Tek Kullanımlık Bardaklara Son!
Hannoccino Ne Demek? Hannoccino Bardak Nedir?
Almanya’nın önemli şehirlerinden Hannover'da, çevreyi kirleten tek kullanımlık kahve bardaklarına savaş açıldı. Bu bardaklara alternatif olarak, "Hannoccino" isimli bardak üretildi. Hannoccino'nun adı, Hannover kentinin isminden ve Cappuccino (kapuçino)'dan türetilmiştir. (Hanno- ccino)   Hannover Belediyesi tarafından üretilen bu kahve bardakları, tekrar tekrar kullanılabiliyor. Böylelikle; hem tasarruf sağlanmış oluyor hem de çevre kirliliğinin önüne geçiliyor.

Hannoccino Kullanımı Nasıldır? | Hannoccino Bardak Projesi Nasıl İşliyor? | Hannoccino Bardakları Kullanımı
Hannoccino kahve bardakları, belediye tarafından kafelere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kafelere gelen müşteriler, isterlerse 2 Euro depozito ödeyerek bu bardaklardan kahve alabiliyor. Kahveyi bu bardaklarda alan müşteriler sokakta veya işyerinde kahveyi tükettikten sonra, şehirde bulunan kafelere bardakları bırakabiliyor. Kafelere tekrar bırakılan bardaklar, bulaşık makinesinde yıkanarak tekrar kullanıma hazır hale geliyor. Kafelerin bu bardaklara sahip olması için, bulaşık makinesi şartı aranıyor.
Almanya’da 1 saat içerisinde 320 bin bardak kahve tüketildiği göz önüne alınırsa; tek kullanımlık bardakların, çevrede oluşturduğu çöplerin büyüklüğünü tahmin edebilirsiniz. Çevre sorunlarına karşı büyük bir çaba gösteren Almanya, kağıt karton bardakların oluşturduğu çöp yığınlarına son verecek gibi gözüküyor.
Hannover şehrinde bu uygulama ile, yılda yaklaşık 20 milyon adet plastik bardak çöpü, üçte bir oranında azaltılmıştır.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski