Kahve Lekesi Kıyafetten ve Halıdan Nasıl Çıkar ?

Kahve Lekesi Kıyafetten ve Halıdan Nasıl Çıkar ?
Kahve günümüzde dünyada en çok tüketilen içeceklerin başında gelmektedir. Çevremize baktığımızda; insanların araç kullanırken, yürüyüş yaparken, cafelerde, park veya bahçelerde kitap okurken, sohbet ederken, kafa dinlendirirken kahve tükettiklerini görmek mümkün. Hatta kahve içmek çoğu insan için bir tutku haline gelmiştir. Ancak; kahve içerken bir takım sakarlıklar da olmuyor değil. En sevdiğiniz kıyafetinize, yeni aldığınız halıya ya da masa örtüsüne kahvenin dökülmesi sizin içim moral bozucu olabilir. Kahve lekesi nasıl çıkar halıdan? Kahve lekesi koltuktan nasıl çıkarılır? Kahve lekesi gömlekten nasıl çıkar ? diye kara kara düşünmeye başladığınız olabilir. Çay lekesinde olduğu gibi kahve lekesinin de çıkması zordur.
KahveKafe sitesi olarak siz değerli okuyucularımızı kahve lekesinin çıkarılması konusunda bilgilendireceğiz.
Kahve Lekesi İçin Yapılabilecek İlk Müdahaleler Nelerdir?
Kahvenin bir giysinize veya halınıza döküldüğünü farz edelim.
Burada yapmamız gereken şey, hemen kahve lekesini emdirmektir. Eğer bir kafede bulunuyorsanız, masadan müsaade isteyip lavaboya giderek, eğer yanınızda bir mendil veya selpak varsa bunların yardımıyla lekenin üzerine fazla bastırmadan emdirmeye çalışın. Yanınızda mendil veya peçete yoksa lavaboda bulunan el kurulama da kullanılan kağıt havluları kullanabilirsiniz.
Lekeyi kesinlikle ovmayın, sadece bez veya kağıt ile emdirin.
Evinizde ise; lekeli bölgeye, biraz karbonat ve nişasta uygulaması yaparak lekeyi emdirebilirsiniz. Daha sonra ılık su uygulayarak, çay ve kahve lekeleri için özel üretilmiş deterjanlar kullanabilirsiniz.
Yine halınızda ki ve koltuklarınızda ki kahve lekeleri için; lekeyi emdirdikten sonra, arap sabunu(mayi sabunu) ile lekeli olan yeri silip, sirkeli su ile duruluyoruz.
Böylece lekelerden kurtulmuş olacaksınız.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski