Endonezya'nın Kopi Tubruk Kahvesi

Endonezya'nın Kopi Tubruk Kahvesi
Endonezya'da en popüler demlenmiş kahvedir. Kopi Tubruk, ince ve orta arasında öğütülen kahve çekirdeklerinin bir fincan içerisinde toz şeker ile karıştırılması ve üzerine 93 - 95 derecede ki sıcak suyun eklenmesiyle elde edilir. Türk kahvesine benzeyen bu kahve, Endonezya usulünde yapılan koyu bir kahvedir. Bu kahve Endonezya'nın Bali ve Cava adalarında popülerdir. Güzel bir Kopi Tubruk yapmak için, her bardak kaynar su için 3 çay kaşığı öğütülmüş kahve kullanılması ve 3 çay kaşığı da şeker eklenmesi en idealidir(Şeker miktarı isteğe bağlı ayarlanabilir.) Endonezya'da bulunan kahve şirketleri, bu kahveyi hazır karışım olarak üretiyor ve paketlenerek yerel pazarda satışa sunuluyor. Ayrıca Malezya, Singapur, Çin ve Suudi Arabistan gibi birçok Asya ve ortadoğu ülkesine ihraç ediliyor.

Kopi Tubruk Nasıl Yapılır?
Kopi Tubruk kahvesini yapmak için Endonezya'ya gitmeye gerek yok. (Tabi yerinden içmenin zevki ayrıdır. İmkanınız varsa Endonezya'ya giderek içmenizi tavsiye ederim.) Bu kahveyi evinizde de yapabilirsiniz.
Kopi Tubruk evde nasıl yapılır? diyorsanız, KahveKafe sitesi tam size göre... Hemen Kopi Tubruk tarifimize gereçelim.

Kopi Tubruk için Malzemeler(1 fincan İçin):
- 2 çay kaşığı ince veya orta arasında öğütülmüş kahve
- 2 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
- Sıcak su
Kopi Tubruk Yapılışı:
İnce veya orta arasında öğütülmüş kahveyi bir fincana koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin. Bir kaşık yardımıyla kahve ve şekeri karıştırın. Ardından kettle da sıcak suyu hazırlayın. Bu kahve için ideal sıcak su derecesi 93 - 95 derecedir. Sıcak su hazırsa kahve ve şeker eklediğimiz fincanın yarısına kadar  sıcak suyu 360 derece döndürerek yavaş yavaş ekleyin. Yaklaşık 40 saniye kadar bekleyin. Bekledikten sonra fincanın diğer yarısına kaynar sıcak suyu yine 360 derece döndürerek yavaş yavaş ilave edin. Fincan altlığı ile fincanın üzerini kapatın ve 2-3 dk kadar bekleyin. Bekledikten sonra fincan altlığını alın. Kopi Tubruk kahvemiz hazır afiyetle içebilirsiniz.




Endonezya'nın Kömürlü Kahvesi "Kopi Joss" isimli kahvesini de merak ediyorsanız BURADAN okuyabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski