Aç Karnına Kahve İçmek Zararlı Mı?

Aç Karnına Kahve İçmek Zararlı Mı?
Dünyada milyonlarca kişi güne bir fincan kahve içerek başlıyor. Belli oranlarda tüketilen kahvenin vücuda faydalı olduğunu biliyoruz. Ancak, aç karnına kahve içmek; buna kafeinsiz kahveler de dahil. Bir takım sağlık problemlerine neden olabiliyor.
Bu sağlık problemlerinin çoğu ilk başta bağırsaklarda ve sindirim borusunda görülüyor. Etkileri zamanla ciddi sonuçlara neden oluyor.
Midemiz içerisinde, yediklerimizi sindirmek için hidroklorik asit bulunmaktadır. Kahve ise midemizde bulunan bu asidin üretimini artırıyor. Boş olan midede bu asit artışını karşılayabilecek besin bulunmayınca, zamanla vücudumuz hidroklorik asit üretimini azaltıyor. Sonuç itibariyle sindirim sistemi yavaşlıyor ve vücutta bulunan, sindirilmemiş besinleri yiyen bakteriler hidrojensülfit adı verilen ve çürüyen yumurtalarda kötü kokuya neden olan maddeler üreterek, vücutta hiç de hoş olmayacak gaz oluşumuna sebep oluyor.
Gaz şimdilik bir başlangıç. Mide asit düzeyindeki artış; mide yanmasına, hazımsızlığa ve bağırsak irritasyonu ihtimalinin artışına sebep oluyor. Eğer bu uzun bir süre devam ederse reflü, irritabl bağırsak sendromu(İBS) ve ülser gibi ciddi sorunlara neden olabiliyor.
Burada yaşanan problemin kaynağının kafein olmadığını da belirtelim. Bu sorunlara neden olan şeylerin kaynağı, kahve içinde bulunan çeşitli asit, enzim ve yağlardır.
Kafein ise; sıvıların vücuttan atılma süresini hızlandırarak böbreklerin vücut için önemli olabilecek mineralleri emmek için, yeterli zamanı bulamamasına neden oluyor.
Sonuç itibariyle, sabahları bir şeyler yemeden kahve içmeyi tavsiye etmiyoruz. Yok ben kahve tutkunuyum içerim bir şey olmaz diyorsanız; kahvenizin sütlü olması sizin yararınızadır. Kahvede bulunan süt besin değerleri açısından, gerçekte tükettiğimiz bir öğün kadar olmasa da, yine de biraz yardımcı olacaktır.


1 Yorumlar

  1. Aç karnına kahve içmeden güne başlayamayanlar var. Reflü habercisi oysa ki bu alışkanlık.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski