Zeytin Kahvesi Nedir?

Zeytin Kahvesi Üretildi. Zeytin Kahvesi Nedir? 

Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde bulunan bir Ar-Ge firması, zeytin üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda zeytin kahvesi üretti. Ürünün patent başvurusunda bulunan ar-ge firması önümüzdeki aylarda zeytin kahvesini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Zeytin ve zeytinyağının en önemli merkezi konumunda olan Edremit'te yıllardır zeytin ve çeşitli bitkilerden ilaç ham maddesi elde eden firma, ürettiği zeytin kahvesi ile de kahve alanında bir farklılık yaratmayı düşünüyor.
Firmanın açıklamasında; toplanan zeytinleri fermente olmadan, içeriğinde bulunan faydalı maddelerin düşük derecedeki ısı ile korunarak işlenmesiyle, doğal yollardan zeytin kahvesi ürettiklerini söyledi.
Zeytinden yapılan kahvenin dünyada bir ilk olduğunu belirten firma yetkilisi; Kahvenin tadının güzel olduğunu, tadının yanında aynı zamanda zeytin kahvesinin şifa kaynağı olduğuna da dikkat çekmektedir.

Zeytin Kahvesinin üretim aşaması ise şu şekilde;
✦Zeytin ağaçlarından zeytinler toplandıktan sonra fabrikaya geliyor.
✦Fabrikada zeytinin çekirdekleri ve kabukları ayrılıyor.
✦Çekirdekleri ve kabukları ayrılan zeytinler düşük sıcaklıkta kurutuluyor ve un haline dönüştürülüyor.
✦Un haline gelen zeytin, kahve olarak değerlendiriliyor.

Bebeklerin bile bu kahveyi içebileceğini söyleyen firma yetkilisi; kahvenin haricinde un haline gelen zeytinle çorbalar, ekmek veya simit hamuru yapılabileceğini belirtiyor.
İçeriğinde insan sağlığına faydalı bir çok madde olması sebebiyle zeytin kahvesi büyük bir önem taşımaktadır. İçeriğindeki antioksidanların haricinde zeytin kahvesi; hücre yenileyici(oleuropein) maddesini de içermektedir. Böylece yaşlanmayı geciktirici etkisi de vardır.

Zeytin Kahvesinin Fiyatı Nedir? Zeytin Kahvesini Nereden Alabilirim?
Çok yakın zamanda piyasaya sürülecek olan zeytin kahvesinin satış fiyatının henüz belirlenmediğini söyleyen firma yetkilisi; zeytin kahvesine talebin fazla olduğunu söylüyor.
Zeytin kahvesi önümüzdeki aylarda marketlerde yerini alacaktır. Marketlerde bulabilirsiniz.

Zeytin Kahvesi Nasıl Pişirilir?
Zeytin kahvesi, Türk kahvesinin hazırlanışı ile aynı usulde pişirilerek tüketilmektedir.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski