Kahveli Çiçek Kurabiye Tarifi

Kahveli Çiçek Kurabiye Tarifi

Özellikle ev hanımları güzel görünümlü kurabiyeler yapmak ister. İşte o kurabiyelerden bir tanesi de çiçek kurabiyedir. Yakın eş-dostlarınıza ikram edebileceğiniz güzel bir kurabiye tarifini KahveKafe olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Kahveli Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un

Kahveli Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılış Aşaması:
Derin bir kap içerisine tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz. Yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Kurabiye hamurumuzu istediğimiz yumuşaklığa gelmeden iki eşit parçaya ayırıyoruz. İki parçadan birine tekrar un ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Diğer parça hamurumuza da kakao ve Türk kahvesini ekleyip yoğuruyoruz.Yani iki parçaya ayırdığımız hamurdan biri beyaz olarak kalacak biri kahverengi şekilde olacak. Hamur çok yumuşaksa, un ekleyerek kıvamını ayarlayın. Beyaz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Beyaz hamur bitince kakaolu ve kahveli hamuru da aynı şekilde fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Paylaştığımız fotoğrafta da görüldüğü gibi çiçek şekli veriyoruz.
(Resim-A)

Çiçek şekli verdiğimiz hamurun üzerine bir kürdan yardımıyla hafifçe bastırarak şekil veriyoruz
(Resim-B)

Şekil verilen hamurumuzu, tepsiye serdiğimiz yağlı kağıt üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180°c sıcaklık ayarındaki fırında 15 dakika pişiriyoruz. Ve Kahveli Çiçek Kurabiyelerimiz servise hazır. Yanına bir de nefis Türk kahvesi hazırlayarak dostlarınıza ikramda bulunabilirsiniz. Afiyet olsun...
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski