Kahve İçmenin 10 Önemli Faydası - Kahve İçmenin Sağlığa Faydaları

Kahve Tüketmenin 10 Önemli Faydası

kahve içmenin on önemli faydası - www.kahvekafe.net
Kahve, kültürümüzde yarım milenyumluk bir geçmişe sahiptir. İnsana mutluluk,huzur vermesinin yanında; sohbet ortamlarının da vazgeçilmezidir.
Peki kahve içmenin faydalarını biliyor musunuz? Eğer aşırı tüketmeden, haftada birkaç gün ya da her gün bir fincan olacak şekilde düzenli bir şekilde kahve içerseniz. Kahvenin sağladığı bu faydalardan yararlanmış olursunuz.


Kahve İçmenin Faydaları Nelerdir?

1. Alzheimer ilerlemesini önlüyor

Kahvenin içeriğindeki kafein, Alzheimer hastalığında önemli rol oynayan beta amiloid birikimini azaltarak alzheimer hastalığının gelişim göstermesini önlediği belirtilmektedir.

2. Süt ile birlikte tüketilen kahve mideyi tok tutuyor

Kahve süt ile karıştırılarak içildiğinde, vücuda düzenli protein, karbonhidrat ve yağ ile alınmasından dolayı kişiyi uzun süre tok tutmaktadır. Verdiği bu tokluk hissi sayesinde diyette olan kişilerin yaptığı diyete ekstra fayda sağlamaktadır.

3. İnsülin direncini kırıyor

Kahvenin insülin direnci üzerinde de kırıcı etkisi bulunuyor. Bu etkinin azalması ile birlikte bireyde oluşan tatlı ihtiyacını baskılıyor. Eğer çevrenizde sürekli tatlı yeme isteği olan kişiler varsa bu isteklerini azaltmak için kahve içmelerini önerebilirsiniz.

4. Vücuda zindelik sağlıyor

Kahvede bulunan etkin kafein sayesinde, zihnin canlı kalmasını sağlayarak dikkat ve konsantrasyonu artırmaktadır. Her sabah tüketilen bir fincan kahve, güne daha canlı,zinde ve enerji dolu olarak başlamanızı sağlamaktadır.


5. Yağ yakımını hızlandırır


Kahvede bulunan kafein, vücudun yağ yakması için sinir sistemine sinyaller gönderir ve aynı şekilde kanda adrenalin düzeyini artırır. Bu durum yoğun fiziksel etkinlik öncesi bünyeyi hazır hale getirmek için faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı, sporcular antrenmanlarına başlamadan önce kahve tüketmeye özen gösterirler.

6. Kalpte çarpıntıya neden olmaz

Tüketim miktarı dengeli olmak şartıyla; kahve bilinenlerin aksine kalpte çarpıntı yapmaz. Vücuda fazla miktarda kafein alınırsa çarpıntı şikayetleri olabilir.

7. Kalp sağlığına faydalıdır

Kahvenin kalp sağlığı ile olan ilişkisi ile ilgili olarak son bilimsel araştırmaya göre; kafein içeren ürünlerle, kalpteki ritim bozuklukları arasında bir ilişkinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca yapılan diğer bir araştırma sonucuna göre; günde 1-2 fincan kahve içmenin kalp-damar tıkanıklıklarının önlenmesinde önemli rol oynadığı ortaya çıkmıştır.


8. Kadınlarda oluşabilecek kalp krizini tehlikesini azaltıyor


Yapılan birçok araştırmaya göre; düzenli kahve tüketen kadınların, kalbe bağlı hastalıklara yakalanma riskinin, kahve tüketmeyenlere göre %20 daha az olduğu ortaya çıkmıştır.

9. Depresyon riskini azaltıyor

Yapılan araştırmalar sonucunda, günde 1-2 fincan kahve içmenin, depresyonun önlenmesinde önemli oranlarda katkı sağladığı ortaya çıkmıştır. Düzenli bir şekilde kahve tüketimi depresyona girme riskini büyük oranda azaltabilir.

10. Cilt temizliğinde peeling olarak kullanılıyor

Kahve, granüllü bir yapıya sahip olması nedeniyle cildin ölü hücrelerden temizlenmesinde peeling olarak kullanılıyor.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski