İstanbul Kahve Mekanları: Mandabatmaz - Türk Kahvesi

İstanbul Kahve Mekanları: Mandabatmaz - Türk Kahvesi

İstanbul'da İstiklal Caddesi yakınında Olivia Geçidi sokağında bulunan ve 1967 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan bu şirin cafe, Türk Kahvesi içilebilecek güzel yerlerden birtanesidir. Bu mekanda yapılan kahveler oldukça kıvamlı ve lezzetlidir. Mekana girdiğinizde sağ tarafınızda küçük bir mutfak göreceksiniz. Bu küçük mutfakta yalnızca çay ve bakır cezvelerde kahve yapılıyor. Ardından kısa sürede müşterilere servis ediliyor. Mekan fazla büyük olmasa da, içerisinin geleneksel eşyalarla süslenmiş olması, ortama otantik bir görünüm vermektedir. Mekanda minderli bir divan ve ahşap taburelerin bulunması, ortamda sıcak ve samimi bir hava yaratmaktadır. Havanın güzel olduğu zamanlar isterseniz dışarıda kurulan taburelere de oturabilirsiniz. Eğer İstanbul'da hakiki bir Türk kahvesi lezzetini tatmak istiyorsanız, bu mekanı ziyaret edebilirsiniz. Kısacası; Mandabatmaz bir Beyoğlu klasiğidir. Diyebiliriz.

Mandabatmaz Hakkındaki Olumlu Yorumlar;
Temiz,sade, otantik bir mekan olduğu, yapılan servislerin hızlı olduğu, yılların birikimiyle lezzetli Türk kahvesinin yapıldığı, İçilen kahvenin aromasının belirgin şekilde hissedildiği, fiyatların makul seviyede olduğu yapılan olumlu yorumlardan bazılarıdır.
Ünlü yemek eleştirmeni ve yazar olan Vedat Milor'ün de 2013 yılındaki ziyaretinde bu mekan hakkında olumlu yorumlar yapmıştır.
Vedat Milor:"İstanbul’da adam gibi kahve bulmanın zor olduğunu" bir yazısında belirtmiştir. Vedat Milor, bu zor bulunan mekanların başında Mandabatmaz'ın geldiğini de yazısında paylaşmıştır.

Mandabatmaz Hakkındaki Olumsuz Yorumlar;
Mekanın çok küçük olduğu, kahvesinin eskisi gibi olmadığı sıradanlaştığı(tabi kişiye göre değişebilir.) yapılan olumsuz yorumlardandır.

Mandabatmaz Ne Demektir? Mandabatmaz anlamı nedir?
Mandabatmaz mekanının marka tabelasında bulunan resimde de görüldüğü gibi; bir kahve fincanının üzerinde duran bir manda resmedilmiştir. Bu mandanın mekanda yapılan türk kahvesindeki kalın köpük sayesinde batmayacağı şeklinde atıf yapılmıştır. Burada yapılan kahvenin köpüğü epeyce yoğun ve kalındır.

Mandabatmaz Adresi:
Adres: İstiklal Cad. Olivia Geçidi 1/A, Beyoğlu / İstanbul
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski