Evde Kahve Ağacı Yetişir Mi? - Evde Kahve Ağacı Yetiştirmek

Evde Kahve Ağacı Yetişir mi? Kahve Ağacı Nasıl Yetişir?

evde kahve ağacı yetiştiriciliği - www.kahvekafe.net
Kahve ağacının yetiştirilmesinde bir çok zorluklar vardır evet ama; evinizde de kahve ağacı yetiştirmeniz mümkündür diyebiliriz. Fakat öyle kolay değildir. Yetişmesi özel ilgi ve ortam şartları ister. Hatta yetiştireceğiniz kahve ağacından bir fincan kahve içebilecek kadar meyve alamayabilirsiniz.

Evde Kahve Ağacı Nasıl Yetiştirilir? - Evde Kahve Ağacı Yetiştirmek

evde kahve bitkisi nasıl bakılır - www.kahvekafe.net
Kahve ağacını ev ortamında yetiştimek için ilk iş; bir kahve fidesi bulmak...
Kahve Ağacı Fidesini Nereden Bulabilirim? diye düşünebilirsiniz.
Kahve ağacı fidesini, çeşitli botanik marketlerden, özel kahve fidesi yetiştiricilerinden ve internet üzerinden satış yapan online alışveriş siteleri, çiçek satış siteleri ve fidan sitelerinden satın alabilirsiniz. 
Eğer Kahve fidesi bulamazsanız, kavrulmamış kahve tohumunu çimlendirerek de fide haline getirebilirsiniz fakat bu daha uzun bir süre ister. Satın aldığınız kahve fidelerine doğru yetiştirme şartları sağlanırsa, yaklaşık olarak 4-5 yıl içerisinde çiçeklenme ve meyve verme seviyesine ulaşır. Ancak evde yetiştirdiğiniz kahve ağacınızın polene erişme imkanı olmaması nedeniyle ağaçta bulunan çiçekler meyveye dönüşemez.
Ancak şöyle bir durum vardır;
Eğer gerçekten meyve alacağınızı istiyor ve bu konuda çaba gösteriyorsanız elle polenleme işlemi yapabilirsiniz. Fakat doğal yetişme ortamından uzak ve sınırlı bir toprakta yetiştiği için, kahve ağacı yeteri kadar meyve vermez.

Evde Kahve Ağacı Yetiştirirken Uygun Ortam Sağlama

kahve ağacı bakımı - www.kahvekafe.net
Kahve ağacı parlak ve dolaylı olarak güneş ışığını sever. Bu nedenle; evinizde cama yakın bir yere veya teras varsa terasınıza saksıyı yerleştirmeniz gerekir. Toprağının ise; sürekli nemli olması ancak ıslak çamur derecesinde tutulmaması gereklidir. Aksi halde bitkinin çürümesine neden olabilir.
Kahve bitkisinin 18 derece sıcaklığın altında uzun süre tutulmaması önemlidir. Tropikal sıcak ve nemli ortamlarda yetiştiği için; eksi derece sıcaklıklarda ağacınız zarar görüp kuruyabilir. İyi şartlar sağlanarak yetiştirilen bir kahve ağacı, Yaklaşık 2 - 2.5 metreye kadar uzayabilmektedir. Kahve ağacına yeterli alanı sağladığınızdan emin olmakla beraber, ağacınızı düzenli olarak budamayı unutmayın.
kahve yetiştirme koşulları neler - www.kahvekafe.net
Parlak yeşil yapraklara ve beyaz renkli çiçeklere sahip olan kahve ağacı, harika bir ev bitkisi olarak yetiştirilebilir hatta kahve ağacından meyve alarak, keyifle kahvesini yudumlayabilirsiniz.

Sizde evinizde kahve ağacı yetiştiriyorsanız aşağıya yorum yazarak, bu konudaki öneri ve tavsiyelerinizi diğer kahve ağacı yetiştirenler ile paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski