Turkish Coffee Lady Cafe

Turkish Coffee Lady Cafe

Turkish Coffee Lady Cafe, milli kültürümüz olan Türk Kahvesini Amerika’da tanıtmaktadır. Sadece Türk kahvesi değil, aynı zamanda Türk kültürüne özgü; Türk çayı, salep, boza, lokum, baklava gibi geleneksel içecek ve tatlarımızı da Amerika vatandaşlarının beğenisine sunmaktadır.
Turkish Coffee Lady Cafe, Amerika'nın başkenti Washington yakınlarında bulunan bir alışveriş merkezinde 3 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmiştir. Türk kahvesinin geleneksel olarak servis edildiği kafeye, Washington ve diğer Amerika eyaletlerinde yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Amerikalılar ve turist olarak gelen diğer ülke vatandaşları da büyük bir ilgi göstermektedirler.
Kafenin oluşturulma fikrinin sahibi ve aynı zamanda kurucularından olan Gizem Şalcıgil White’ın Amerika’daki kahve serüveni "Turkish Coffee Truck" isimli bir kültürel proje ile başlamış ve 2012 yılında bu proje ile ödül kazanmıştır. Oldukça ilgi çeken bu projeyle birlikte, Turkish Coffee Lady (Türk Kahvesi Kızı) ünvanına sahip olan Gizem Şalcıgil White, başta Türk kahvesi olmak üzere Türk kültürel özelliklerini, Amerika'nın en büyük AVM'sine taşıyarak bir hayalini daha
gerçekleştirmiş oldu.
Yiyecek ve içecek ürünlerin yanı sıra Cafe' de bulunan masa ve sandalyelerin de Türkiye’den geldiğini belirten Gizem Şalcıgil White, kafenin A' dan Z'ye her alanında bir Türk markasından ve tasarımcısından izler taşıdığını söylemektedir. Düşük bütçe ve imkanlarla bu işe başlayan Şalcıgil White, 3 ortakla kurup hizmete açtıkları kafenin, Amerika’da oldukça tanınmış bir marka haline gelmesini arzu ediyor.
Turkish Coffee Lady Cafe'nin internet sitesinde ise; Türk marka ve tasarımcılara ait özel Türk kahvesi fincan takımları, Mehmet Efendi Türk Kahvesi, Arzum Okka Türk Kahvesi Makinesi, Baklava, Türk motifleri içeren Çay Bardağı Takımları' da satılmaktadır.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski